Hava Durumu

Nilüfer'de bu kez 100 bin üzeri rakam hedefleniyor!

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2012 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2012 09:14

Bu nedenle 4 gün sürecek kurban bayramının ardından, Cumhuriyet Bayramı da pazartesi günü kutlanacak ve ilginç bir çakışma olacak.
Bursa'da;
Cumhuriyet Bayramı denilince akıllara yıllardır Nilüfer geliyor.
Son 6 yıldır;
FSM Bulvarı'nda onbinlerce Bursalı'nın katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşünün bu yıl da coşkulu gerçekleşmesi için hazırlıklar tamamlandı.
Bursa'da;
Artık gelenek hale gelen ve onbinlerce Bursalı'nın katılımıyla kutlanan en güzel bayram niteliğine kavuşan Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşü için Başkan Mustafa Bozbey, bu yıl da özel bir program hazırladı.
Planlamaya göre;
Geçen yıllarda olduğu gibi FSM Bulvarı'nda Acıbadem Hastanesi önünden başlayacak olan meşaleli, Atatürk posterli ve Türk bayraklı Cumhuriyet yürüyüşü saat 19.00'dan itibaren başlayacak.
Bu yıl;
89. yıldönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına dair FSM'deki bu tüm detaylar ise LED ekranlardan yansıtılacak.
Yine;
Toplu yürüyüş sonrasında ise etkinlik, FSM Bulvarı'nda Çevre Müdürlüğü'nün yanındaki alanda saat 20.30'dan itibaren başlayacak olan Volkan Konak konseri ile sürecek. Sadece Nilüferli'lere değil tüm Bursalılar'a açık ve ücretsiz olacak konserin ve yürüyüşte bu yıl havai fişek ve lazer gösterileri de gerçekleşirilecek.
Bu arada; Bu yıl da büyük ilgi görmesi beklenen 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü öncesinde dün Nilüfer Belediyesi'nden yine Türk bayraklı Atatürk posteri dağıtımına başlandı.
Ücretsiz dağıtılan bayrak ve poster sayısının bu yıl 50 bin adet olacağı aktarılırken, 2005 yılından bu yana 230 bin bayrak dağıtıldığını ve bunun bir rekor olduğu bilgisini de paylaşmış olalım.

Okulların açılmasından 1 ay sonraki tablo ne?

İlk ve orta dereceli okullarda 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin başlamasından bu yana tam 1 ay geçti. Ne var ki başta 4+4+4 sistemi olmak üzere Bursa'daki öğretmen ve derslik açığı ile okul eksikliği sayısı hala tartışma konusu.
Bu amaçla AS TV'de "Politika Kulvarı"nda bu akşam Bursa'daki eğitim sistemini tüm yönleriyle tartışacağız. Türk Eğitim-Sen Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Numan Şeker ile Eğitim-Sen Başkanı Hasan Özaydın saat 20.30 itibaren başlayacak canlı yayında farklı görüş ve tespitlerini aktaracaklar.

'Hükümet okulu'nda sırada Destici var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DSP Genel Başkanı Masum Türker, emekli büyükelçi Onur Öymen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in ardından Bahçeşehir Üniversitesi'nin "hükümet ve liderlik okulu"nda bu hafta Mustafa Destici var.
Kursiyerler ile;
20 Ekim cumartesi günü Merinos AKKM'de bir araya gelecek olan BBP Genel Başkanı Destici'nin Suriye ile yerel yönetimler yasa tasarısıyla ilgili konuşması bekleniyor.

"Bilge Kral"a Bursa'da anma

19 Ekim cuma günü;
Bosna Hersek'in "bilge Kral" lakaplı eski Cumhurbaşkanı Aliye İzzetbegoviç'in 9. ölümyıldönümü.
Bu nedenle; AK Parti'nin Osmangazi Gençlik Kolları yöneticileri de, İzzetbegoviç anısına bir panel düzenlediler. İzzetbegoviç'i yakından tanıyan AK Parti'nin İstanbul eski milletvekili Hüseyin Kansu'nun konuşmacı olarak katılacağı panel, 21 Ekim pazar günü saat 15.00'te Merinos AKKM'de gerçekleştirilecek.

Bahçeli'nin rakibi Bursa'ya geliyor

Her ne kadar;
Genel Başkan aday adayı sayısı bir hayle fazla olsa da, Kasım ayında gerçekleştirilecek MHP Genel Başkanlığı seçiminin Devlet Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçeceği kanaati bir hayli yaygın.
Bu büyük kurultay öncesinde MHP Lideri Bahçeli Bursa'ya gelir mi bilinmez ama, en dişli rakibi Koray Aydın bu cumartesi günü Bursa'ya geliyor.
Programa göre; Mudanya Yolu'nda partililer tarafından karşılanacak olan Aydın, sonrasında Emirsultan Camii'ne geçecek ve ardından partisinin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Aydın, aynı gün saat 17.00'de de Merinos AKMM'de Bursalı MHP'lilerle geniş çaplı bir toplantı düzenleyecek.

400 kişiye ödül verilecek

Uludağ Üniversitesi'nde bu akşam anlamlı bir tören var. Üniversitede bilim ve sanat alanında başarılı olan akademisyenlerle uzun yıllar üniversiteye hizmet veren akademik ve idari personele bugün ödüller verilecek. Tam 400 kişiye verilecek bu ödüller üniversitenin "Bilim, sanat, hizmet, teşvik ve başarı ödülleri yönergesi" uyarınca dağıtılacak.

Pilot butona Şahin basacak

Bildiğimiz kadarıyla;
Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanı olarak Fatma Şahin bugün Bursa'ya ilk kez geliyor ki, o da elektronim güvenlik butonu uygulaması için, Bursa'nın Adana ile birlikte pilot il seçilmesinden dolayı.
Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hayata geçirilmek istenen elektronik güvenlik butonu sisteminin brifingini alacak olan Şahin'in sonra da partisini ve şehit üsteğmen Aykut Köroğlu'nun evini ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.