Hava Durumu

Pek çok kente model olan BTSO işbirliği şimdi de meydan için

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2012 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2012 08:34
BTSO;
Sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de en büyük ve en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri.
Dile kolay;
Tam 100 yılı geçen tarihsel bir geçmişi olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, "ortak fayda kuruluşu" sloganıyla, yıllardır Bursa'nın ve Bursalı'nın yararına çalışıyor.
Bu nedenle de;
Sanayi ve ticaret hayatına yaptığı katkıların ötesinde de ilk aranılan kurum olan BTSO, TBMM tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirilen ilk oda.
Akıllarda ise pek çok eser var.
Elbette ki;
Tümünü saymak için sütünlar yetmez ama...
Son olarak yaptırılan Yeniceabat'taki mesleki eğitim kampusu, Atıcılar'daki eğitim kampusu, Gürsu'daki BTSO Endüstri Meslek Lisesi, Kükürtlü'deki Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Hürriyet BTSO Lisesi, Yıldırım BTSO Lisesi, Merinos'taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne 25 milyon liralık katkı, Osmangazi Belediyesi ile ortak restore ettirilen Sümbüllübahçe Konağı, Ulucami restorasyonu, Yeşil Türbe'nin TOBB ile ortaklaşa restorasyonu, yarım kalan Diyanet Vakfı Öğrenci Yurdu'nun BTSO tarafından tamamlanması ve de Somali'den Van'a değin geniş bir yelpazede yapılan ayni ve nakdi yardımlar vs vs...
Niceleri de var ama...
İlk etapta aklımıza gelenler bunlar.
Dün ise bir adım daha attı BTSO yönetimi, Bursa için.
Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Stadyum-Altıparmak arasında yapılacak şelaleli meydanın yapım işini de BTSO üstlendi.
Bu yönde dün Heykel'deki tarihi binada protokol töreni vardı.
Bir tarafta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe vardı.
Bir tarafta da;
BTSO kurmayları İlhan Parseker, Ali Hazır, Mahmut Yılmaz, Tahir Yılmaz ve Nihat Balkan'la birlikte imza için tarihi binaya gelen Başkan Celal Sönmez vardı.
Protokole göre;
Oda'nın 4 milyon dolarlık bir yatırımıyla kentin cazibe merkezi haline getirilecek bölge, 25 yıllığına BTSO'ya tahsis edilecek.
Projeye göre de;
Eski SSK binalarının bulunduğu yaklaşık 20 dönümlük alan ve çevresi şelale, kafeteryalar ve idari bölümlerle kentin en yeni alanı olacak.
Keza,
Yeni stadın yapımının ardından mevcut stadyum da yıkılarak bu bölgeye dahil edilecek ki, bölge Bursa'nın gerçek anlamda çekim merkezi olacak.
1.5 yılda tamamlanması beklenen proje için başkanlar Celal Sönmez de Recep Altepe de gurur doluydu dün imza töreninde.
Altepe, Bursa'ya yeni bir büyük katkısı için Sönmez başkanlığındaki oda camiasına teşekkür ediyordu.
Sönmez de, kente bir yeni katkı daha sağladıkları için Altepe'ye teşekkür ediyordu.
Doğrusu;
Bu dayanışmanın pek çok kente model olması gurur verici.


Tekin ve Bal bugün Bursa'da
Bugün Bursa'nın iki önemli siyasi konuğu olacak.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin "yüz yüze söyleşileri" çerçevesinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile MHP Başkanlık Divanı üyesi eski bakan Faruk Bal bugün Bursa'da olacak.
Tekin ve Bal, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde saat 20.00'den itibaren Bursalılar'la buluşup, "2011'den 2012'ye Türkiye Siyaseti" hakkında görüş bildirecekler.
Bu arada, Gürsel Tekin konuşma öncesinde öğlende partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret edip, sonra da gazetecilerle bir araya gelecek.



Basri Sönmez için gece düzenlediler

Öneri;
TMMOB eski İKK Genel Sekreteri Mustafa Özçelik'in, arkadaşları Zafer Aytın, Tuncay Dikensak, Fethi Uluçınar, Hikmet Tepençelik ve İlyas Güler'le yaptığı bir sohbette çıktı.
Sonra da, mimar ve mühendis odaları, sivil toplum kuruluşları, medya ve siyaset dünyası ile işadamlarının da önerileriyle şekillendirildi ve gecenin adı konuldu.
Bir süredir;
Tedavi gören Osmangazi Belediyesi'nin eski başkanı mimar Basri Sönmez için bir dayanışma gecesi organize  eden dostları, arkadaşları ve meslektaşları, yarın akşam Kültürpark Selçuk Restoran'da bir araya gelecekler.
Ve tabii, gecenin baş konuğu ise Basri Sönmez olacak.
Mustafa Özçelik'in koordinasyonunda büyük bir gayretle organize edilen gece sayesinde, dostları bu akşam Sönmez'e çok sayıda arkadaşıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşatacak ki, büyük de bir moral olacak bu Sönmez'e. Başta Özçelik olmak üzere geceye emeği geçenleri kutlamak gerekiyor.



Has Parti’den 20 bin kişilik anket
Bursa'da;
Oy oranlarına bakmadan belki de canla başla çalışan bir ekip var ki, o da Halkın Sesi Partisi'nin İl Başkanı Ali Mollasalih ve arkadaşları.
Yeni anayasa konusunda bir süredir çalışmalar yapan ve bu yönde şu ana değin AKP, CHP, MHP, BDP ve SP il başkanlıklarına ziyaretler yapıp, partilerinin yeni anayasa hakkındaki görüşlerinin yer aldığı kitapçığı veren HSP'liler, şimdi de Bursa genelinde 20 bin kişilik bir anket çalışması başlattılar.
17 ilçede başlatılan bu çalışmada Bursalılar'a yeni anayasa çalışmalarını takip edip etmedikleri, böyle bir çalışmaya ihtiyaç olup olmadığı, anayasanın değişip değişmemesi gerektiği soruluyor ve anayasada mutlaka olması gereken öneriler alınıyor.
20 Şubat'ta tamamlanacak bu 20 bin kişilik anketin sonuçları, daha sonra Ali Mollasalih başkanlığındaki heyet tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunulacak.



GÜNÜN SÖZÜ
"Gelişmelerden hukukun kimin arka bahçesi olduğu, kimin tetikçisi haline dönüştüğü ve kimin borazanını çaldığı iyice gözler önüne serilmiştir"
Devlet Bahçeli
(MHP Gn Bşk)

TARİHTE BUGÜN
PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, Türk güvenlik güçlerince Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi. (15 Şubat 1999)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.