Hava Durumu

Programı netleşti, Kılıçdaroğlu için artık son rötuşlar yapılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2012 01:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2012 01:03

Ama...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Kasım perşembe günü Bursa’ya yapacağı günübirlik ziyaretin gerçekleşmesi kesinlik kazandı.
Tabii;
Şunu hemen belirtmek gerekiyor.
Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyareti kendi örgütüne yönelik değil, Bursalı işadamları ve sanayicilere yönelik olacak.
Yani özel bir buluşma olacak 29 Kasım’da Kılıçdaroğlu ve Bursa iş dünyası arasında.
Kılıçdaroğlu’nun Bursa programı için öncelikle öne çıkan 3 isim var.
İl Başkanı Metin Çelik, milletvekili ve PM Üyesi Sena Kaleli ve CHP’li sanayici Ertuğrul Kaplan.
Bu üç isim 29 Kasım için programı hemen hemen netleştirdiler.
Planlamaya göre;
Karayolu ile sabah saatlerinde Bursa’ya gelecek olan Kemal Kılıçdaroğlu önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edecek, ardından da DOSAB’a geçerek Ertuğrul Kaplan’a ait olan “Kaplanlar Soğutma” adlı firmada öğlende işçilerle birlikte yemek yiyecek.
Kılıçdaroğlu;
Bu yemeğin ardından da kısa adı BEGEV olan Bursa Eğitim Geliştirme Vakfı bünyesinde DOSAB içinde faaliyet gösteren BUTGEM Eğitim Merkezi’ni gezecek ve sanayiye ara eleman yetiştiren bu merkezde bilgi alacak.
Planlamaya göre;
CHP Lideri, aralarında Hüseyin Durmaz’ın sahibi olduğu, “Durmazlar Makina”nın da bulunduğu 3 sanayi kuruluşunu da gezecek ve bu ziyaretleri sonrasında Bursa üretimlerine dair teknik bilgiler alacak.
Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyareti daha sonra Hilton Otel’de Bursalı işadamı ve sanayicelere verilecek yaklaşık 250 kişilik bir yemekle devam edecek.
Bu özel yemek için özel dateviyeler hazırlanırken, Bursa’nın önemli işadamlarının katılacağı bu yemekli buluşmada, CHP’nin özel sektöre, yatırımcıya ve sermayeye bakış açısı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından aktarılacak.
Siyasi bir gecenin dışında Bursalı işadamlarını bilgilendirmeye ve kafalardaki olası soru işaretlerini gidermeye yönelik olarak düzenlenen bu akşam yemeği sonrasında da Kılıçdaroğlu, Bursa’dan ayrılacak.

 

Nilüfer’deki tespite adeta onay geldi!

Konuyu;
Bursa gündemine BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın taşıdı, biz de dün bu sütunlardan detayını aktardık. Aydın’ın söylediği, Bursa’nın en planlı ve modern ilçesi Nilüfer’deki doktor açığı ve sağlık yatırımlarının azlığına dairdi.
Bu yönde;
İl Halk Sağlığı Müdürü Resul Özbek bir açıklama gönderdi dün.
Ne var ki Özbek’in bilgilendirme notu BBP’li Başkan’ın açıklamalarıyla neredeyse paralel.
Çünkü;
Beşevler mahallesi sakinlerinin, sağlık hizmetlerini Konak’tan aldığını, Beşevler Aile Sağlığı Merkezi’ne bir aile hekimliği onayı için Valilik’ten onay beklendiğini...
Altınşehir, Özlüce, Ertuğrul, Yüzüncüyıl mahallerinde de doktor planlamaları yapıldığını söylüyor.
Yani;
Aydın’ın Nilüfer’deki doktor açığı ve sağlık yatırımı eksikliğini adeta doğruluyor Özbek de gönderdiği bu bilgi notuyla.

 

BDH’dan CHP ile MHP’ye tepki var

Aralarında;
Ağırlıklı olarak eski DYP ve DP’lililerin yer aldığı ve sözcülüğünü DP İl eski başkanlarından Abdullah Biçen’in yaptığı “Bursa Demokrasi Hareketi”nden bir elektronik posta geldi.
Postada;
“Türkiye’de savaşa ve bölünmeye adım gidiliyor. İktidar ise (ben yapacağım ve olacak) diyerek rejim ve sistem değişikliğini sinsice gerçekleştirme yolunda ilerlerken, muhalefet neden meydanlara inemiyor” yazıyordu.
BDH’dan yapılan bu açıklama aslında TBMM’den geçen “Büyükşehir yasası”na dairdi ki, anladığımız kadarıyla hem bu yasaya, hem de CHP ve MHP’nin konuyu halka yani meydanlara taşımamasına dair olağanüstü tepki var.

 

Eski başkandan çarpıcı bir soru

Bölücü örgütün;
İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılan elebaşısı Öcalan için cezaevlerinde PKK militanlarının ve yandaşlarının başlattığı açlık grevi sürerken...
Dün;
AK Parti’nin Osmangazi ilçesi eski başkanlarından Refik Özen ilginç bir şey söyledi, karşılaştığımız bir törende.
“Peki ya” dedi “ya yarın öbürgün de 5 bin 10 bin kişi, Öcalan’ın asılması için açlık grevi başlatırsa!..”

 

O MHP’yi, MHP de onu gözlemliyor

Perşembe sabahı;
Daveti üzerine, bazı meslektaşlarımızla birlikte Tophane’de Sümbüllübahçe Konağı’nda Prof. Dr. Volkan Akyol’la buluştuk.
Uludağ Üniversitesi’nin Veteriner Fakülkesi mensuplarından olan Akyol, araştıran, sorgulayan ve görebildiği tüm yanlışların ancak siyaset mekanizmasıyla düzelebileceğine inanan ve dolayısıyla siyasete merak duyan bir kişi.
Aktif siyasete Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi’nde başlayan ancak partisinin kapanmasıyla MHP ile temas kurarak partinin Bursa üyesi olan Akyol’la pek çok konuda sohet ettik.
Görebildiğimiz kadarıyla Akyol MHP’yi, MHP de Akyol’u tartıyor şu sıralar.
Tabii zaman ne gösterir ve parti içi konjonktör ne olur bilinmez ama, Volkan Hoca’nın gönlünde yerel yönetimler değil de, Ankara yatıyor gibi görünüyor.

 

Semerci gitti Temel geldi!

Bursa’da;
AK Parti’nin son dönemde dikkat çeken gençlik kollarındaki değişime bir yenisi daha eklendi ve partinin İznik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Engin Semerci sürpriz bir kararla “iş yoğunluğu” gerekçesiyle görevinden ayrıldı. Parti yönetimi, bu ayrılığın sonrasında Semerci’nin yerine Yahya Temel’i başkan olarak görevlendirirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.