Hava Durumu

Ramazanda dinlenen siyaset kurumu aktif döneme geçiyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2012 11:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2012 11:13

Dolayısıyla ramazan ayının son günü.
Bu son gün aynı zamanda, yeni ve hızlı bir siyasi dönemin de başlangıcı.
Ramazan ayının ağırlığı ve maneviyatı gereğince 1 ay süresince durağan bir dönem yaşayan siyasiler, özellikle yarından itibaren hayli aktif bir döneme geçiyorlar.
Sonbaharda;
Başlayacak yeni yasama dönemi öncesinde yarından itibaren başlayacak 3 günlük bayram, bu açıdan Bursalı siyasileri de sahaya sürecek.
Bu nedenle;
1 aydır sessizliğini koruyan siyasilerin bayramda gündemi elinde tutacakları aşikar.
Parti yönetimleri bayramlaşma programlarını da tamamladı.
AK Partililer;
Bu yıl bir değişikliğe giderek, bayramlaşma programını ilk gün olan yarına aldılar.
Merinos AKKM’de gerçekleştirilecek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılması beklenen bayramlaşma töreninin başlama saati ise 16.00.
Diğer yandan;
CHP’liler ise
Bayramlaşma törenlerini bayramın ikinci günü olan pazartesi günü Kültürpark Orman Çay Bahçesi’nde 11.00 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleştirecek.
Yine;
MHP’liler de, aynı gün ve yerde törenlerini saat 14.00’ten itibaren gerçekleştirecek.
Bu arada;
Meclis’te olmayan partilerden DP’liler ise bu yıl farklı bir yöntem uygulayacaklar.
Bayramlaşma törenlerini yıllardır Kültürpark’ta yapan DYP/DP’liler, bu yıl ilk kez bayramlaşam törenini parti binasında gerçekleştirecekler.
Pazartesi günü il başkanlığında yapılacak DP bayramlaşması, 11.00 ile 12.00 saatleri arasında olacak.
Yine;
DSP’liler de aynı şekilde pazartesi günü saat 14.00’ten itibaren partilerinin il başkanlığı binasında gerçekleştirecekler. Ramazan ayının da geri kalması itibariyle tempoyu artırmaları beklenen siyasi partilerin yöneticilerini aslında çok yoğun bir süreç bekliyor.
Çünkü;
Eğer olur da yerel seçimler erkene çekilirse, parti yöneticilerinin seçim anına dek dinlemek için artık pek bir zamanları kalmayacak.

 

Son bayramlaşmalarını yapacaklar!

Görünen o ki;
Ramazan bayramını en ilginç bir şekilde kutlayacak olan siyasiler, Has Partililer olacak!
Genel başkanları Numan Kurtulmuş’un, AK Parti’ye katılma kararı alması nedeniyle, partilerinin son bayramlaşmasını gerçekleştirecek olan Has Partililer, böylece henüz iki yıllarını bile doldurmadan Has Parti’ye veda etmiş olacaklar.
Yakında;
AK Partili olacak olan Has Partililer bu nedenle, kendi parti isimleriyle gerçekleştirecekleri son kutlama, bayramın ikinci günü Ördekli Kültür Merkezi’nde olacak.

 

Ramazanın en gözde duahanı oldu

Herhalde;
Bugün itibariyle geride bıraktığımız ramazan ayının en gözde din adamlarının başında gelen isimlerden biri de Tuna Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı oldu.
Taşçı;
Bu yıl
Bursa’daki kurum ve kuruluşların ilk iftardan beri toplam 30 iftarına davet edildi ki, onlarca yüzlerce kişi, oruçlarını Taşçı’nın okuduğu Kuran-ı kerim ve dualarla açtı.
Bursa’da;
Aydın din adamlığının yanı sıra sosyal ve aktif kişiliğiyle de tanınan Lütfi Taşçı, bu yıl en aranılan “hoca” olma sıfatıyla birlikte “duahan”lık mertebesine de ulaştı.

 

Halk iftarında yüzler güldü!

Mudanyalı CHP’liler;
Güzelyalı meydanında perşembe akşamı öyle bir iftar verdi ki, siyasi yankısı fazla oldu.
Rüştü Cozlan başkanlığındaki ilçe yönetimi, milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan ve İlhan Demiröz ile İl Başkanı Metin Çelik’in de katıldığı 1200 kişilik iftar yemeğinde yüzler fazlasıyla güldü.
Muhtarların da hazır bulunduğu bu geniş halk iftarına dair en ilginç yorumu ise İl Başkan Yardımcısı Akın Poroy yaptı.
Ve;
Yemek gelmediği için skandala dönüşen AK Parti’nin 300 kişilik yemeğine atıfta bulunarak “Yemek aracının lastiği patlamasın, kazaya kurban gitmesin diye yemeklerimizi de Mudanya’da yaptırdık” dedi.

 

İmralı’dan sonra askere de gidemediler

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Öcalan için kullandığı ‘isteyen gitsin baksın” sözünün ardından Bursalı Büyük Birlik Partililer, İmralı Adası’na gitmek için Mudanya’dan yola çıkmışlardı.
Ne var ki tekneleri bir süre sonra sahil güvenlik tarafından geri çevrilmişti.
Ömer Ünsal başkanlığındaki Bursalı BBP’liler, son terör olaylarının ardından da Osmangazi Askerlik Şubesi’ne başvurarak askerlik yapmak istediklerini belirtmişlerdi.
Bu yönde;
BBP’lilere askeriye’den cevabi yazı geldi ve beklendiği “askerlik hizmetini yapmış olanların, yeniden silah altına alınamayacağı” belirtilerek, vatan sevgileri için de nezaketen teşekkür edildi.

 

TARİHTE BUGÜN

Derin bir ekonomik krize düşen Rusya, bütün dış borç ödemelerini durdurma kararı aldı.
(18 Ağustos 1998)






 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.