Hava Durumu

Sağanak yağmurdaki törende BUDO kadar bunlar konuşuldu

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2013 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2013 08:47

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri’nin resmi seferi nedeniyle gazeteciler için düzenlenen deneme seferi öncesinde, protokolün de katılımıyla Mudanya deniz iskelesinde bir tören yapıldı.
Ne var ki;
Tören sırasında bastıran ve adeta sağanağa dönen yağmur, törenin de tadını kaçırdı.
Çok sayıda partili ve büroktarın yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da törene katılanlar arasındaydı.
Yanı sıra;
CHP İl Başkanı Metin Çelik de törende yağmur altında yerini alanlar arasındaydı ki, Çelik’in, AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin bir törenine katılması bir hayli yorum buldu, bu katılımı siyaseten olumlu karşılayanlar oldu.
Ne var ki;
Sağanak yağmur nedeniyle neredeyse herşeyin birbirine karıştığı törende başka dikkat çeken uygulamalar da vardı.
Örneğin;
Sedat Yalçın’ın şehir dışında olması nedeniyle AK Parti İl Başkanlığı’nı Yerel Yönetimler Başkanı Sayim Temel temsil ederken, Temel’in törenin tam ortasında yerinden kalkıp ayrılması, ardında soru işaretli gözleri bıraktı.
Pek çok AK Partili kulaktan kulağa fısıldanırken, kürsüdeki konuşmacı da bu olup bitenlere şaşırdı.
Bu arada;
Vali Şahabettin Harput yerine Bursa Valiliği adına törene katılan Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler de, tören alanındakilerin eleştirilerinden nasibini alan bir başka isimdi.
Genelde;
Siyasilerin ve yerel yöneticilerin uygulamadığı ve alışık olmadığı bir yöntem olmasına rağmen, Demirciler’in, protokol tribününde bile şoförü/korumasıyla durması, herkesin önünde paltosunu çıkarttırması, kasketini tutturması, yeniden taktırması, giydirtmesi bir yana...
Kağıttan hızla okuduğu, halka uzak soğuk devlet konuşmasıyla sadece tören alanındakilere değil, partililere bile soru işareti yarattırdı.
Keza;
Törende bulunan AK Parti eski Milletvekili Hayrettin Çakmak’ın da, ne olduğu anlaşılmayan bir şekilde, töreni yarıda bırakıp protokol tribününden ayrılması da, üzerinde yorum yapılan ve dikkat çeken bir başka nottu.

 

 

CHP toplantısında sürpriz ziyaretçi

Bursa’da;
Metin Çelik başkanlığındaki CHP Bursa kurmayları, her hafta bir ilçede yapmayı kararlaştırdıkları il yönetim kurulu toplantıları için önceki akşam Mustafakemalpaşa’daydı.
CHP kurmaylarının adeta çıkarma yaptığı ilçede bir de sürpriz ziyaret yaşandı ve ilçenin AK Partili Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, CHP’lilerin Mustafakemalpaşa’ya geldiğini haber alınca ilçenin meşhur tatlısını alıp CHP’nin yolunu tuttu ve CHP’lilere tatlı ikramı yaptı.
Bu ziyarette;
Kurtulan’ın, ilçeye kurulmak istenen atık tesisine karşı mücadele veren CHP’lilere yönelik teşekkürü de ayrı bir nottu.

 

 

Anma törenine neden katılmadı?

Karanlık güçler tarafından öldürülen Uğur Mumcu’nun üzerinden dün itibariyle tam 20 yıl geçti.
Bu amaçla;
Bursa’da da gazeteci örgütlerinin düzenlediği anma ve protesto yürüyüşleri gerçekleştirildi.
Bu yönde;
CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci’nin “Mumcu’nun ölümünün 20. yılında saygıyla anamıyoruz” açıklaması enteresandı.
20 yılda iktidarların, yargıçların, mahkemelerin değiştiğini, o gün doğan çocukların bugün 20 yaşına geldiğini anlatan Ekinci, “Çocuklarımıza bu davanın neden 10 yıl sürdüğünü, Mumcu’nun neden öldürüldüğünü anlatamadık” diyerek, bu nedenle saygıyla bir anma gerçekleştiremediğini aktardı.

 

 

Şentop bugün Bursa’da


AK Parti’nin;
Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop bugün Bursa’ya geliyor.
Aynı zamanda TBMM Uzlaşma Komisyonu Üyesi de olan İstanbul Milletvekili Şentop, bir dizi etkinliğe katılacak, partisinin İl Başkanlığı’nda da ülke gündemine yönelik basın toplantısı düzenleyecek.

 

 

Saracoğlu sonrası fısıltılar başladı

Çarşamba akşamı;
Şükrü Saracoğlu stadında Fenerbahçe-Bursaspor maçını izledik.
Pek çok kişinin, maç sonrası Bursa yolunda söyledikleri hemen hemen aynıydı.
Son zamanların en ruhsuz maçının oynandığı akşama dair yapılan yorumlarda dikkat çeken, ibrenin yavaş yavaş teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a da kaydığı yönündeydi.
Hele hele;
Golsüz eşitlikle tamamlanan Gençlerbirliği maçı sonrasındaki “yönetim istifa” sloganları sonrasında bu söylemler dikkat çekiciydi.
Görüntü;
Ziraat Kupası’nda Bursaspor’un havlu attığı yönünde.
Zira;
Yarı finale kalabilmek için kalan iki maçta Bursaspor’un kazanması, üzerindeki Sivas’ın da iki maçını kaybetmesi gerekiyor ki, bu tablo ile biraz zor görünüyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.