Hava Durumu

Savcılığa yönlenen Gürsu seçimi AKP kongresinin rövanşı mı oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2012 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2012 08:59
Sessiz sedasız gerçekleştirilen Gürsu Kent Konseyi'nin Valilik izniyle Savcılığa intikal ettirilmesinin ardından yeni bulgular da çıkmaya devam ediyor.
CHP İlçe Başkanı Cavit Kaya'nın usulsuz yapıldığını ileri sürdüğü ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü suçladığı seçimle ilgili olarak dün de Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, bir belge sundu.
Dönmez'in elindeki belge, CHP'nin iddialarını ispatlıyor.
Çünkü;
19 Mart'ta yapılan kongrenin çağrısı 16 Mart Cuma akşam üzeri postaya veriliyor. Aradan hafta sonu geçiyor ve posta delegelere ancak 20 Mart Salı günü geliyor ki, Gürsu PTT'sinin de bu yönde imzalı onayları var.
Dolayısıyla, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün, AKP ilçe kongresini kaybeden yakın arkadaşı İbrahim Aslan'ın başkan seçildiği Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşlarından habersiz, CHP'nin dediği gibi "yangından mal kaçırırcasına" yapılmış görünüyor.
Bu tartışmalı konseyin yönetimine ziraat odası, esnaf odası, muhtarlar derneği, Güsab, şoförler odası, CHP ve AKP'nin haberi olmadığından girememesi bir yana, yönetime girenler de ilginç.
Çünkü;
Gürsu'daki Kent Konseyi'nin yönetimi, AKP ilçe seçimini kaybeden yönetimden oluşuyor neredeyse.
Yönetimde görünen İbrahim     Aslan, Selahattin Göral, Bekir Çelik, Engin Açış, Hüseyin Dilber, Talat Öztürk  AKP'nin Gürsu'da kongre kaybeden listede yer alanlardan. Şimdi Orhan Özcü'ye yakın olan bu isimler Kent Konseyi'nin yönetiminde yer alıyor.
Yine Başkan Özcü'nün Başkan Yardımcısı Melik Zahir ile oğlu da Savcılığa intikal ettirilen Kent Konseyi'nin yeni yöneticileri ki, STK'lardan habersizce yapıldığı için itirazlara konu olan bu seçim sanki biraz da AKP kongresinin rövanşı gibi algılanıyor.


Osmangazi operasyonu ardında ne yatıyor?

Biri, imar işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Ayhan Sezer.
Diğeri de insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı Kemal Bayraktar.
Her iki isim de sürpriz bir kararla Başkan Mustafa Dündar tarafından görevden alındı. Bu yönde Dündar'ın bir açıklaması yok ancak özellikle AKP kulisleri bu yönde adeta kaynıyor ve bazı iddialar anlatılıyor. İddialar arasında 2014'e yönelik planlar da yer alıyor ki, bu da AKP içinde safların belirginleştiği anlamı taşıyor.



1 günde 762 kişiye 119 bin lira ceza!

Dün elimize Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün "vukuat raporu" ulaştı. 26 Mart Pazartesi gününü içeren ve 17 ilçeyi kapsayan bir rapor. Ağırlıklı olarak hırsızlık ve yaralamalar gibi adi suçlar vukuat raporunun neredeyse tamamını içeriyor.
İlginç olan hırsızlık olaylarının Nilüfer'de de hayli fazla olması.
Raporda dikkatimizi çeken bir başka unsur da trafik denetlemelerine dair olanıydı.
1 günde 762 sürücüye 119 bin lira gibi yüksek para cezası kesilmesi ilginçti.



Orhan'ın Yalçın'a vekil salvosu?

Önceki akşam AS TV'de konuşurken AKP'nin il başkan adayı Şevket Orhan ilginç bir başarı kriteri koydu ortaya. Bu kriteri de, Sedat Yalçın'ın "Demek ki başarılıyız ki, Genel Merkezimiz çalışmalarımızdan memnun" sözüne karşılık söyledi. Önce, "2002 seçimlerinde Bursa'nın 16 olan milletvekili sayısından 12'sini biz aldık, bir daha da bu başarı yakalanamadı" dedi, sonra da "Bursa'nın milletvekili sayısı 18'e yükseldi ama bizim sayımız azaldı, bunun anlamını delegelerimiz bilirler" dedi ki bir nevi siyasi salvo yaptı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.