Hava Durumu

Seçim öncesi 'yol kazasına' karşı Yıldırım ve Mudanya'ya rica geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2014 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2014 08:21

Daha;
Kısa bir süre öncesine değin CHP'nin hem Yıldırım, hem de Mudanya kanadında sert rüzgarlar esiyordu parti içinde.
Özellikle de;
Partinin üst organı olan Parti Meclisi'nin Türkiye genelindeki tüm ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı 22 Aralık'a değin.
Nitekim;
Belediye başkan adaylığı isteyen Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan ile adı son anda sıralamaya sokulan eski belediye başkanı Ramazan Altunöz arasındaki gerginlik ve de sonrasındaki polemik, meydaya kadar yansımıştı.
Aynı şekilde;
Mudanya'da da İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur ile parti içi seçimi kazanan Hayri Türkyılmaz arasında gerginlik olmuş hatta Türkyılmaz'ın adaylığı kesinleşince, Başkan Ihlamur, bu kararı düşüneceğini açıklamıştı.
Şimdi;
Bu yaşananların ardından geçen süreye bakıyoruz da...
Hem Yıldırım'da, hem de Mudanya'da gerginlikler sümen altı edilmişe benziyor.
Bir tarafta;
Partisinin etkinliklerine Ramazan Altunöz ve Güner Aklan birlikte gidiyor, diğer tarafta da Hayri Türkyılmaz ile Hüseyin Ihlamur aynı karede poz veriyorlar.
Görünen;
Parti içi çekişmenin sonlandığı ya da sonlandırıldığı yönünde.
Bunun için;
CHP İl Başkanı Metin Çelik ile Büyükşehir adayı Necati Şahin'in de devreye girdiği konuşulurken, her iki ilçeye yapılan ziyaretlerde bu konunun da gündeme getirildiği ve seçim öncesi sıkıntı yaşamamak için özel ricacı olunduğu belirtiliyor.

Ak Güvercin'in Bursa adayları

Bursa'da;
Belediye başkan adayları kesinleşen siyasi partilere Demokratik Sol Parti de katılıyor.
Bu amaçla;
Bugün Bursa'ya gelecek olan DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İl Başkanlığı'nda kesinleşen adayların tanıtımı yapacak.
Belirlemeye göre;
Bursa'da DSP'nin Büyükşehir adayı Murat Özbilge oldu.
Yanı sıra;
Osmangazi adayı Necmettin Şengül, Yıldırım adayı Fikret Yılmaz, Nilüfer adayı da Abdülkadir Uslu oldu.
Yanı sıra;
DSP'nin bu yarışa Mudanya'da Ayşe Erkan'la, Karacabey'de Yüksel Ceylan'la, Gemlik'te Atay Güngör'le, Yenişehir'de Mesut Durak'la, Kestel'de de Çağdaş Yıldız'la girmesi kararlaştırıldı.

Programı daraltıldı

Partisinin;
Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için yarın Bursa'ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programı dün itibariyle netleşti.
Ve, programının daraltıldığı görüldü. Programa göre;
Sabah saatlerinde Ankara'dan Yenişehir Havalanı'na gelecek olan Kılıçdaroğlu, saat 12.30'da törenin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na girecek ve yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra da Bursa'dan ayrılacak.
Eski planlamaya göre;
Kılıçdaroğlu, yarın Nilüfer Belediyesi'nin bir tesis açılışını da gerçekleştirecek, hatta sonrasında Bursa'dan Balıkesir'e de benzer program için geçecekti.
Ancak;
Danışmanı Şükrü Karaca'nın ölümü nedeniyle, Kılıçdaroğlu'nun bu programları askıya aldığı belirtiliyor.

Aday adayları yemekte buluşuyor

Başbakan;
Tayyip Erdoğan'ın Uzakdoğu gezisine çıkması, belediye başkan aday adaylarındaki heyecanlı bekleyişi biraz daha uzattı.
Bu nedenle;
Genel kanaat, gerek Bursa'daki ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının, gerekse boş olan AK Parti İl Başkanlığı'na yönelik atamanın, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye dönmesinden sonra yapılacağı yönünde.
Galiba;
Bu süreyi değerlendirmek ve heyecanı da soğutmamak adına, İl Başkanvekili Cemalettin Torun bugün için partisinin aday adaylarına bir çağrı yaptı.
Kurmaylarıyla birlikte;
Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere AK Parti'nin 17 ilçedeki tüm belediye başkan aday adaylarıyla bu akşam Almira Otel'de buluşacak olan Torun, değerlendirme toplantısını basına açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden yapacak.

Miting gibi seçim bürosu açılışı!

Bursa'da;
Partisinin çok önünde oy potansiyeline sahip belki de sıralamanın en başındaki belediye başkanı, Orhangazili İsmail Tartar.
2009 seçiminde;
Orhangazi'de iktidar partisi AK Parti'yi belediyeden eden, üstelik bunu da oy oranı çok düşük olan Demokrat Parti'nin kimliği ile başaran İsmail Tartar 2014 seçiminde aynı başarının peşinde.
Doğrusu; Başkan Tartar'ın, ilk seçim bürosunun açılışına dair dün gelen görüntüleri izleyince şaşırmadık değil.
DP İl Başkanı Üstün Tunalıgil, DP İlçe Başkanı Adnan Kara ve Orhangazili işadamı Hakkı Üçüncü başta olmak üzere dostlarıyla seçim bürosunu açan Başkan Tartar, bu açılışı adeta miting alanına dönüştürdü.
Yüzlerce Orhangazili'nin katılımıyla, yeniden aday olduğunu ilçe halkına da duyuran Tartar, yaklaşan seçimin yine favori isimlerinden biri olarak görünüyor.






 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.