Hava Durumu

Siyaset kurumu ve Bursalılar çözüm, UEDAŞ da süre istiyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2012 08:41
Şu bir gerçek.
Bursa'da;
Binlerce vatandaşından, muhtarlarına, belediye başkanlarından, iktidar partisinin yöneticilerine, kentin valisinden, milletvekillerine değin geniş bir yelpazenin ortak bir sorunu var.
O da UEDAŞ.
2010 yılının ikinci yarısından beri Bursa'nın elektrik dağıtım işini üstlenen UEDAŞ'ın Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu dün Bursa hakimiyet'te konuğumuzdu.
Yıllarca TEDAŞ'ta yani devlet kurumunda çalıştıktan sonra 3 holdingin konsorsiyumu olan UEDAŞ'ın bu bölgeden sorumlu ismi İslamoğlu, uygulamalarıyla, Bursalılar'ın isteklerinin ve şikayetlerinin çok gerisinde bir izlenim veriyor.
Dün kendisine de söyledik.
Bursa'yı, Yalova ile Balıkesir ile veya Çanakkale ile aynı konumda tutmaları en başından beri hataydı.
Keza;
Bursalılar'ın, İstanbul'da konuşlandırılan çağrı merkezinden memnun olmadıklarını, Bursa'da muhatap bulunamadığını, elektrik kesimi olmamasına rağmen açma kapama bedeli alındığını, haftalardır pek çok sokak lambasının yanmadığını ve daha pek çok şikayeti bir kez de biz ilettik.
Kanımızca;
UEDAŞ'ın yönetimi, Bursa'da olan her şeyin farkında.
Özellikle de;
Son olarak Bursalılar'ın şikayetlerin Enerji Bakanı'na kadar ulaştırılmasından sonra yeni bir stratejiye girmiş görünüyorlar.
UEDAŞ'ın Bursa'ya yeteri kadar yatırım yapmadığı, ekipler oluşturmadığını, eldeki az sayıda ekibin Bursa'ya yetişemediği, elektrik kesintilerine anında müdahale edilemediğini artık sorumluları da kabul etmişe benziyor.
Bu nedenle de;
"Yatırım eksikliğimizin farkındayız ama göreceksiniz her şey düzelecek" diyen İslamoğlu, yeni bir zaman istiyor.
Bursalılar'ın bu mevcut düzene dayanabilecek sabrı var mı bilmiyoruz ama UEDAŞ şikayetlerinden artık bunalan Vali Şahabettin Harput'un da dediği gibi "Bursalılar, devlet kurumu TEDAŞ'ı arar oldu"
Zaten;
UEDAŞ yönetiminin görmezden geldiği ya da basite aldığı bu şikayetler, bu denli yoğun ve çok olmasa, iktidar partisinin Bursa milletvekilleri bile "Bizim, Bursa'daki tek rakibimiz UEDAŞ, CHP veya MHP değil" diye konuşmazlardı.
Bize göre UEDAŞ'ın bu noktadan sonra yapması gereken tek şey var.
O da, yeterli yatırımı ve ekipleri oluşturamadıklarını yeni yeni söylemek durumunda kalan firma yönetiminin, kamuoyunun önüne sorunları çözen büyük somut işlerle hem de hemen çıkmaları.
Yoksa, zaman kredisini çoktan tükettiler.


"Mat" olan AKP'li vekilin pişmanlığı?

Gerginlik ve şaşkınlık;
Birkaç gün önce Mustafakemalpaşa'da, Bursa'daki OSB'lerin SİAD'la toplantısında yaşanmış.
Toplantının kahramanı da basına açık bölümde hızını alamayan AKP'nin bir milletvekili olmuş.
Öyle ki;
Ana gündem olan ekonomiyi ve SİAD toplantısının amacını bir tarafa bırakıp, AKP hükümetinin reklamını yapmaya çalışınca tam anlamıyla "mat" olmuş.
Aktarılanlara göre;
Söz konusu milletvekili, uyarıya rağmen konu dışına çıkıp tartışmalı 4+4+4'lü eğitim sistemini anlatmaya çalışınca meslektaşlarımız da bu uygulamanın hangi ülkelerde olduğunu sormuşlar.
Ve tabii yeterli bilgisi olmayan milletvekili duraklayınca imdadına, divan başkanı yetişmiş.
Ve;
Meslektaşlarımıza gündem maddesinin ekonomi olduğunu söyleyerek, milletvekilini de rahatlatmış.
Ama, bu parlamenter, 4+4+4'e girdiğine de epey bir pişman olmuş!



Kongre 26 Mart'ta Zeybek de geliyor

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yıldırım birkaç gündür Ankara'da adeta kamp kurmuştu. Gerçekleştirdikleri Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya ilçe kongreleriyle Bursa'da ilçe kongreleri sürecini tamamlayan DP'liler, şimdi de il kongresine hazırlık yapıyorlar ki, bu yönde, liderleri Namık Kemal Zeybek'in de Bursa kongresine katılabilmesi için onay bekliyorlardı. Bu onay geldi ve Bursa kongresinin 25 Mart Pazar günü yapılması kararlaştırıldı. Eğer bir son dakika değişikliği olmazsa, DP lideri Namık Kemal Zeybek'i 26 Mart Pazartesi akşamı da
yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığımız  canlı yayın "Bursa'nın Seçimi"nde  AS TV'de konuk edeceğiz.



TARİHTE BUGÜN

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde saçların türbanla kapatılmasını serbest bırakan yasayı iptal etti.
(7 Mart 1989)


Fuarda stant açıp mesaj verecekler!

Bu yıl;
10.’su düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı, 10-18 Mart tarihleri arasında Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Fuara bu yıl Bursalı ülkücüler de ilk kez geniş ve kapsamlı bir organizasyon ile katılarak, kamuoyuna mesaj vermeyi amaçlıyorlar.
Fatih Günışık başkanlığındaki Ülkü Ocakları mensuplarının bu yönde hazırladıkları davetiye de, Göktürk alfabesi ile başlıyor ve "ilk sözümüz de, son sözümüz de" denilerek "Ne mutlu Türküm diyene" vurgusu yapılıyor.
Fuarda stant da açacak olan ülkücüler 11 Mart'ta Prof. Özcan Yeniçeri ve sanatçı Ahmet Şafak'ı, 14 Mart'ta MHP Gn Bşk Yrd. Prof. Edip Semih Yalçın'ı, 16 Mart'ta yazar İbrahim Okur'u, 17 Mart'ta da Prof. Yusuf Halaçoğlu'nu imza gününde ağırlayacaklar.



GÜNÜN SÖZÜ

"Bebek katili Öcalan'ın odasına nem alıcı duvar kağıdı döşediler, gazetecileri ise hücrelere hapsettiler"
Muharrem İnce
(CHP Grup Başkanvekili)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.