Hava Durumu

Siyasetin seçim sonrası durumu dinlemelerin sonucuna odaklandı

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2014 08:03

Büyük seçime;
Bugün itibariyle sadece 2 gün kaldı.
Ne var ki;
Kaset çıkacak denilen “25 Mart sendromunun” atlatılmasının ardından, dün akşam üzeri peşi sıra ilginç gelişmeler yaşandı.
Daha;
Twitter tartışması devam ederken ve TİB tarafından kapatılmasının sıcaklığı sürerken bu kez de bir başka büyük sosyal paylaşım sitesi YouTube da kapatıldı ki, bir başka büyük tartışma başladı.
İşin ilginci;
Twitter sonrasında YouTube’un kapatılmasının ardında, çok sarsıcı bir ses kaydı çıktı.
Kapatılmadan;
Kısa bir süre önce YouTube’a da düşen ses kaydında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun konuşmaları var.
Konu Suriye.
Ve hayli kritik konuşmalar yapılıyor ki, şaşırmamak elde değil.
Öyle ki;
Bu konuşmaların sızması büyük tehlike.
Ne var ki;
Devlet sırrı niteliğindeki bu konuşmaların, dışarıdan ortam dinlemesi olarak kayda alındığı ve YouTube’a da verildiği anlaşılıyor.
Nitekim;
Bağlantı bu olsa gerek ki, kısa bir süre sonra YouTube da kapatıldı.
Açıklamalar da peşi sıra geldi.
Başbakan Erdoğan, yapılan bu ortam dinlemesini ahlaksızlık olarak tanımlarken, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu yasadışı dinlemenin Türkiye’ye yönelik bir savaş ilanı olduğunu açıkladı, Ankara Cumhuriyet Başsavlığı da soruşturma başlattı.
Bu durum gösteriyor ki;
Türkiye’de;
Özellikle CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la birlikte başlayan kaset ve sonrasında dönemin MHP’li vekillerine sıçrayan görüntü skandalları, günümüzde bakan ve Başbakan dinlemeleri sonrasında devlet sırlarına değin ulaştı ki, bu işin iyice cılkı çıktı ve tehlike sınırını da aştı.
“Son dakika” nezdindeki bu sıcak gelişmeler, seçime 2 gün kala Türkiye’yi ilginç bir tartışma noktasına da getirdi ki, doğrusu şaşırmamak elde değil.
Çünkü bu işler, tam anlamıyla Türkiye’yi bir yerel seçime değil de, milletvekilliği genel seçimine döndürdü.

CEMAATİN İL İL ADAY DESTEKLEMESİ!

İlginç liste;
Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bir haber sitesinde yayınlandı dün.
Haber;
AK Parti’ye oy vermeme kararı aldığı ifade edilen cemaatin, hangi illerde hangi partinin adaylarını destekleyeceğine dair bir liste ile sonuçlanıyordu.
Bu listeye göre;
Cemaatin oy vereceği adaylar, iller bazında CHP, MHP, SP ve BBP’nin adayları.
Doğal olarak;
Listede gözümüz Bursa’yı aradı.
Ve;
Desteklenecek aday olarak da, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının karşısında, CHP adayı Necati Şahin’in adını gördük.
Bilgi, doğru veya yanlış.
Ama;
Hayli dikkat çekici haberde, cemaatin 27 ilde CHP’yi, 37 ilde MHP’yi, 5 ilde SP’yi, 1 ilde de BBP’yi destekleme kararı aldığı öne sürülüyor.

İTTİFAK İDDİASINA SERT DİLLE TEPKİ!

Seçime;
Az bir süre kala, aynı zamanda Bursa Milletvekili olan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan da seçmene yönelik bir uyarı geldi.
Büyükataman da;
Partisiyle ilgili, konuşulduğu iddia edilen ittifak iddialarından rahatsız.
Birtakım;
Yayın organlarında, MHP’lilerin bazı illerde başka partilerin adaylarını desteklemek üzere anlaşma yaptığına dair iddiaların yer aldığını aktaran Büyükataman, bu iddiaların kesinlikle gerçek dışı olduğunun da bilinmesini istedi.

AK PARTİ'NİN SON 2 GÜN KOZU ARINÇ

AK Parti;
Seçim propaganda çalışmalarını, Bursa’daki en büyük kozu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile tamamlayacak.
Bu yönde;
Dün akşam Bursa’ya gelen ve Ataevler’de nokta mitingi yapan Arınç, iki gün süreyle Bursa’da, partisinin belediye başkan adayları için çok sayıda etkinliğe katılacak.
Bu sabah;
Gazetecilerle kah- valtıda bir araya geldikten sonra dağ ilçelerine geçecek olan Arınç, akşam da bir başka nokta mitingini Yıldırım’da gerçekleştirecek.
Yarın da;
Mudanya ve Nilüfer’de temaslarda bulunacak olan Arınç, akşam üzeri de Ulucami’den Altıparmak Caddesi sonuna değin yürüyerek, Bursalılar’la buluşacak, ardından Ankara’ya geçecek.

AKDOĞAN'DAN TÜM ADAYLARA 3 ÇAĞRI?

CHP’nin;
Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, seçim sandığı arifesinde, siyasi parti ayrımı yapmaksızın Bursa’daki tüm belediye başkan adayları ile belediye meclis üyesi adaylarına dikkat çekici bir çağrıda bulundu dün.
Son günlerde yaşanan;
Yoğun gündem içinde, yolsuzluk iddiaları haberlerinin ciddi bir siyasi dalgalanma yarattığını hatırlatan Akdoğan, tüm bu gündem içinde gözlerden kaçan asıl etkenin, ekonomik istikrarsızlık olduğunu söyledi.
Yanı sıra;
Siyasetteki saydamlığın önemine değindi ve çağrısını da “yurttaş” kimliği ile yaptı.
Sonra da;
2004 yerel seçimleri arifesinden verip, dönemin CHP Büyükşehir adayı olarak kendisi ile DSP’nin Büyükşehir adayı Ali Arabacı’nın, rüşvet ve yolsuzlukla mücadeleye karşı mal bildiriminde olduğunu hatırlattı. Dün konuştuğumuzda da benzer bir çağrıda bulundu.
Ve;
Tüm adayların mal bildiriminde bulunmaları ve parsel bazında imar değişikliklerine son verileceğinin taahhüt edilmesi ile tüm adayların siyaset finansmanını açıklamaları gerektiğini vurguladı ki, Akdoğan’a göre bu 3 açıklamanın yapılması, siyaset kurumunu da rahatlatacak.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.