Hava Durumu

Son 10 yılın fenomen partisi mesafeli kitleleri şaşırtıyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2012 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2012 09:20
3 Kasım 2002'de;
Yapılan genel seçimlerden beri Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'nin bir fenomeni.
Girdiği 3 genel seçimden ve 2 yerel seçimden birinci parti çıkmak, Türkiye gibi ülkelerde pek kolay değil.
Kimine göre rakipsizlik
Kimine göre konjonktür
Kimine göre lider farkı
Kimine göre de ABD desteği, Türkiye genelinde AKP'yi 10 yıldır tek başına iktidar yapıyor.
Bu yönde istatistikler açık.
Son 10 yıldır AKP'ye oy atan seçmenin tam 4 ayrı nedeni var.
Birincisi, istikrarın sürmesi için.
İkincisi, liderinden dolayı.
Üçüncüsü, kişilerin ideolojisine uygun olması.
Dördüncüsü de, yapılan işlerin beğenilmesi.
İşte bu dört gerekçe, AKP'yi Bursa'da ve Türkiye'de son 10 yıldır iktidar yapıyor.
Ne var ki;
Son dönemde hükümetin aldığı bazı kararlar, toplumun çeşitli katmanlarında ciddi tartışmalara yol açıyor.
Hatta bu tartışmalara son olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının eklenmesi kafalarda soru işaretleri yaratmıştı ki, son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözleri AKP'ye karşı mesafeli duran kitleleri daha da endişelendirdi.
Çelik'in;
Okullarda sabah içilen andımız için söylediği "ayet mi bunlar" sözü ve de Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'yle ilgili sarf ettiği "Atatürk'ü kanunla sevdiremezsiniz. Atatürk'ü Koruma Kanunu büyük hüsran ve garip bir durum. Peygamberin bile koruma kanunu yok" açıklamaları, tartışmaları iyice körüklemiş görünüyor.
Aslında bu endişeleri taşıyanların haklılık payları yok değil.
Hatta;
MHP lideri Bahçeli'nin söylediği "Böyle giderse Mustafa Kemal de darbeci yaftası yiyebilir, milli mücadele de sorguya çekilebilir" sözleri fazlasıyla dikkat çekici.
Keza;
Yarın için gündeme nelerin getirilebileceği veya kaldırılabileceği konusundaki biriken endişeler için hükümet edenlerin, toplumda infial yaratabilecek sert açıklamalardan kaçınması gerekiyor.



Boşnak işadamları 'Sancak'la geliyor
Özellikle son dönemde Balkanlar'da Bursa'nın ağırlığı giderek artıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla gerçekleştirilen onarımlar ve yeni yapılandırmaların yanı sıra Bursalı işadamları ile Balkan işadamları arasında da köprüler kuruluyor.
Bu yönde;
Bosna'nın başkenti Sarayevo'da, Rumelisiad Genel Sekreteri Emir Cemal Beşkardeş'in de izlediği "Sancak İşadamları Derneği"nin kuruluş töreni vardı. Sancak Müftüsü ve Bosna-Hersek Müftüsü'nün yanı sıra, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan 250 dolayında Boşnak işadamı da törende hazır bulundu.
Beşkardeş'in aktardığına göre yeni kurulan bu işadamları derneği, Bursalı işadamlarıyla da yakın bir zamanda işbirliği protokolüne gelecekler.



Polis müdürüne Behzat Ç sitemi
Hafta içinde;
Has Parti'nin Bursa il yöneticileri, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya nezaket ziyaretinde bulundular.
Bu buluşmada;
Konu bazı tv programlarından açılıyor ve Behzat Ç'ye kadar da geliyor.
Hatta, partinin İl Başkanı Ali Mollasalih, dizideki polislerin "ayyaş, yılışık, kural tanımayan bir portre" çizdiğini belirtip bu durumdan rahatsızlıklarını belirtiyor.
Yani;
"Biz içki içen polis görüntüsü istemiyoruz" diyorlar Emniyet Müdürü Kahya'ya.
Has Parti yönetiminin bu düşünceleri, kendi dünya görüşleri içinde gayet normal! Asıl merak edilen, Emniyet Müdürü Kahya'nın bu düşüncelere nasıl bir cevap verdiği?



ASPARAGAS

Recep Altepe (Büyükşehir Bld Bşk):
- Ben anlamakta zorlanıyorum artık arkadaşlar, Turgay o topun altına vursaydı Trabzon'dan en az 1 puanla dönecektik.
İbrahim Yazıcı (Bursaspor Bşk):
- Başkanım, topu incelettik, Turgay'ın vuruşu sırasında dikişlerden biri kopmuş, top o yüzden gitmemiş.
Ertuğrul Sağlam (Teknik Direktör):
- Ben yorum yapmak istemiyorum sanki.



Demokratlar bugün Osmangazi seçiminde

Bugün;
Bursalı Demokrat Partililer için önemli bir gün.
Keza;
Kongre dönemine giren partide, en büyük ilçe olan Osmangazi'nin kongresi bugün saat 12.00'de Çağrı Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. 400 delegenin oy kullanacağı kongre için mevcut ilçe başkanı İsmet Koyuncu hayli iddialı.
Genç isimlerden oluşan 120 yeni delege belirledikleri için kendisini ve 18 kişilik yönetim kurulu ekibini şanslı sayan Koyuncu, seçime de rakipsiz gidecek görünüyor. Yaklaşık 3 ay önce İl Başkan Yardımcılığı görevinden Hilmi Bulan'ın yerine Osmangazi İlçe Başkanlığı görevine atanan Koyuncu, bugün atanmışlıktan seçilmişliğe terfi etmek istiyor.



Bulgaristan’a da vize kalkıyor mu?

Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıyev'in birkaç gün önce Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ziyareti vardı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a yaptığı ziyaretteki gibi, Bursa'dan Schengen Vizesi vermenin hazırlığını yapan Bulgar diplomatların, kısa bir süre önce yeşil pasaportlara uygulanan vizenin kaldırılmasının ardından Bozbey ziyaretinde yaptığı açıklamalar dikkat çekti.
Gelecekte;
İki ülke arasındaki vizelerin kaldırılabileceğinin işaretlerinin verildiği bu ziyarette, Bulgar diplomatların, Bursa'da artık vize işlemleriyle uğraşmak yerine iki ülke arasındaki kültürel, sosyal, ekonomik ve sportif konulardaki ilişkilerin çok daha güçlendirilmesi için çalışılması gerektiğini ifade etmesi, ister istemez akıllara "yakında Bulgaristan'a da vizesiz gidilebilecek mi" sorusunu getirdi.
Doğrusu, Konsolos Hacıyev'in iki ülke insanı için bu olumlu mesajlarını sevindirici bulduk.



MHP'liler de sandık başında
Bugün MHP'liler de sandık başında olacak.
Bir süredir Nilüfer ve Mudanya ilçe kongreleri için hazırlık yapan MHP'liler bugün saat 13.00'ten itibaren önce Küçük Sanayi Sitesi'ndeki BESOB salonunda Nilüfer ilçe kongresi için buluşacaklar, ardından da Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Mudanya ilçe kongresi gerçekleştirilecek.
Nilüfer'de;
Halen başkanlığını sürdürdüğü ilçe yönetiminde bazı değişiklikler yaparak yeni bir yönetim kurulu listesi hazırlayan Hakan Yörük'ün bugün kongreye tek aday olarak gitmesi bekleniyor. Mudanya'da da mevcut başkan Fatih Köse ile yola devam edileceği konuşuluyor.

Kim bu eski parlamenter?
Fotoğraf 1987 yılından...
Nalbantoğlu'nda bir büro.
Telefonla konuşan kişinin çizmeleri, sakalları, üzerindeki deri montu var.
Duvarda Türk bayrağı asılı, hemen altındaki sehpada da kırmızı telefon var.
Görüntü, sanki bir kontrgerilla evini andırıyor!
Ne var ki, bu büro sıradan bir muhasebeci bürosu. Günümüzdeki haline hiç benzemeyen fotoğraftaki bu ilginç pozun sahibi de AKP'nin Bursa eski milletvekillerinden Hayrettin Çakmak. Çakmak'ın 25 yıl önce çekilmiş bu görüntüsü size de ilginç gelecektir.




CHP'nin 13 Bademli delegesi kim oldu?
CHP'de;
Halen süren delege seçimlerinde gözlerin çevrildiği bölgelerden biri de kentin özel bir bölgesi olan Bademli'ydi.
Çok sayıda işadamının yaşadığı Bademli'de 13 olarak belirlenen ilçe delegelikleri için yapılan seçimde sandıktan Sena Kaleli, Kemal Demirel, Akın Poroy, Hasan Remzi Şimşek, İsmail Alkan, Osman Arıkan, Kamil Dalgıç, Sevim Kantarcı, Ömer Akalın, Taci Tosun, Mustafa Necat, Şadi Doğru ve Sait Kıvanç Özer çıktı.



TARİHTE BUGÜN
Atatürk, bir grubun, ezanın Türkçe okunmasını bahane edip gösteri yapması üzerine Ege gezisini yarıda keserek Bursa'ya geldi.          
(5 Şubat 1933)



GÜNÜN SÖZÜ
"Her yönüyle bir cazibe kenti haline gelen Bursa son 50 yılda 20 kat büyüdü, göçle gelen sorunların çözümü için de çalışma yürütüyoruz"
Recep Altepe (Büyükşehir Bld Bşk)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.