Hava Durumu

Söz verilen projeleri anlatan Arınç manalı mesajlar da verdi

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2013 00:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2013 00:47

Açılış, tören, düğün, buluşma, etkinlik, inceleme derken, seçim bölgesi Bursa’da adeta ayağını basmadık yer bırakmadı.
Dün sabah da;
Muhalefetin son dönemde adından sıkça bahsettiği seçimde Bursalılar’a verilen “100 büyük proje”nin akıbetini anlattı biz gazetecilere AK Parti binasında.
Tam 1 saat süresince konuştu Arınç.
Kentleşmeden tarıma, sağlıktan eğitime, spordan turizme, ekonomiden ulaşıma değin geniş bir yelpazede Bursa yatırımlarını anlatan Arınç, 2011 genel seçimi öncesinde verdiği vaatlerde gelinen noktaları anlattı tek tek.
Seçim önçesinde;
Bursalılar’a vaat edilen 100 proje vardı.
Aradan geçen 19 aylık sürede proje sayısının 100’den 160’a çıktığını farkettik dün.
Peki bu 160 proje ne haldeydi?
Hükümetin deneyimli ismi, konuşmaktan yorulsa da tek tek anlattı hepsini.
Şunu gözlemledik.
Söz konusu Bursa projeleri 3 bölümden oluşuyor.
Bir kısmı halen proje aşamasında, bir kısmı halen yürüyen projeler, bir kısmı da 2023 vizyonu içinde tamamlanacak olan projeler.
Arınç’ın ağzından aktarılan projelerin akıbetleri için, İl Başkanı Sedat Yalçın ve kurmaylarının iyi bir dosya hazırlığı yaptığı da görüldü. Hatta Arınç sunumunu yaparken, Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali de bir yandan, salona kurulan plazmalara görselleri yansıtıyordu.
Arınç’ın sunumuna;
Milletvekillerinden Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su, Mustafa Şerbetçioğlu, Hüseyin Şahin, Önder Matlı da katıldı. Sağında oturan Sedat Yalçın gibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de hemen solundaydı Arınç’ın.
Konuşmasında;
Zaman zaman salondaki partililerini bile bıyık altından güldüren parti içi mesajlar veren Arınç, dün itibariyle bir Bursa programını daha tamamladı.
Tahmin etmek güç ama Bursa’da bulunduğu süre içinde Bülent Arınç’ın verdiği bu mesajların ve manidar sözlerin, sunumu yapılan projeler kadar AK Parti içinde yankı yaratacağını düşünüyoruz.

 

FSM’deki alan için Arınç noktayı koydu

Nilüfer’de;
FSM’deki konser alanı uzun zamandır Bursa’nın gündeminde ki, bugüne değin iktidarın burayı nasıl kullanağına dair bir karar verilememişti.
Gerçi;
Yıllar önce Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 38 dönümlük bu alana “sağlık alanı” tabelası dikip, hastane yapılmasını istemişti ama, iktidar kanadından net bir karar çıkmıyordu.
Hatta;
Belki de Bursa’nın en değerli bu alanının bir AVM’ye hatta rezidans konutlara dönüştürülmesi düşüncesi bile vardı bir ara AK Parti içinde.
Bu yönde;
Yıllar sonra bu alanla ilgili net bir karar açıklandı.
Açıklayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu.
Dünkü sunumu sırasında, bu alana 250 yataklı Nilüfer Devlet Hastanesi yapılacağını ve yapım ihalesi için yol alındığını anlatan Arınç, bir anlamda belirsizliği gidermiş ve bu alanın akıbetine cevap vermiş oldu.
 

 

Yenişehir Havaalanı için bir umut daha

Şu bir gerçek.
Zamanında 100 milyon dolar harcanarak yapılan Yenişehir Havaalanı, bir türlü istenildiği gibi kullanılamıyor.
Bu durumun en büyük nedeni de, havayolu firmalarının, Yenişehir’in, İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalanı’na olan yakınlığını dezavantaj olarak görmeleri ve rantabl olmadığı için Yenişehir’e inmeyi düşünmemeleri.
Ekonomik olmadığı için THY ile Lufthansa’nın da elini eteğini çektiği Yenişehir Havaalanı için ilginç bir çözüm dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi.
Sun Express ve Atlas Jet gibi firmalara Yenişehir iniş ve kalkışlı çarpraz uçuş teklif ettiklerini anlatan Arınç, şirketlerin bu teklifleri kabul etmesi halinde uçuş yetkilerinin arttırılacağını söyledi.
Anladığımız kadarıyla;
Firmalar, bu teklifi kabul ederlerse, mevcut hatlarının dışında da uçuş izni alabilecekler ki, Yenişehir de bu hatlar arasında bir koridor görevi görmüş olacak.

 

Keles’e santral için net konuştu

Dün sabah;
AK Parti il binasında, netliğe kavuşan konulardan biri de, bölge halkının protestoları ile sarsılan Keles’e bağlı Kozağacı’nda yapılması planlanan termik santraldı.
Geçtiğimiz;
Kasım ayında ihalesi yapılan santral için, bölge halkının onay vermesi gereken ÇED raporu bekleniyordu ki, hükümetin bu yöndeki kararı Bülent Arınç’tan geldi.
Sunumu sırasında;
Bursa projelerini anlatırken, konu Keles’teki tartışmalı santrala geldiğinde bu yöndeki tavrı, net bir şekilde “kuracağız” diyerek söyleyen Başbakan Yardımcısı, özellikle bölge halkının şiddetle karşı olduğu söz konusu bu projeye farklı bir açı getirdi ki dikkat çekiciydi.

 

Sahne bugün MHP’lilerin

MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ve kurmayları uzun bir aranın ardından bugün gazetecilerin karşısına çıkacak.
Bursa’ya dair genel bir sunum yapacak olan MHP’liler, 2012 yılını değerlendirirken, Bursa’da yerel yönetimlere ve hükümetin Bursa projelerine dair eleştirilerini de, geniş kapsamlı bu toplantıda aktaracaklar.

 

DSP’de kongre takvimi başlıyor

 2013 yılıyla birlikte Bursa’da Necmettin Şengül başkanlığındaki DSP’nin kapısını kongre süreci çaldı.
DSP’yi yerel seçimlere götürecek kadroların belirleneceği süreç, yeni bir takvimle açıklanacak. Bu arada DSP Genel Başkanı Masum Türker, 30 Ocak çarşamba günü bir dizi program için Bursa’ya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.