Hava Durumu

Strateji değiştiren AKP, Nilüfer’de nasıl bir tabloyla karşı karşıya?

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2012 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2012 08:43
İlk talimatı;
AKP'nin Nilüfer kongresinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vermişti.
Belediye başkanlığını, bu koltukta 3 dönemdir oturan Mustafa Bozbey'den alınması için tüm imkanların seferber edileceğinin de işaretini veren Arınç, görünen o ki 2014'teki yerel seçimlerin Bursa'daki baş mimarı olacak.
Özellikle de Nilüfer'de!
Nilüfer;
AKP'nin yıllardır isteyip de bir türlü sahip olamadığı bir bölge.
Ne var ki iki seçimdir AKP bu bölgede başarılı olamıyor.
Hatta;
Bu durum siyasi bir hicive de yol açmış ve CHP'li Başkan Mustafa Bozbey, "Nilüfer'i kimler kimler istedi de o hep sevdiğine gitti" demişti.
Şu bir gerçek.
Bozbey'in Nilüfer'de ciddi bir ağırlığı var.
Buna karşın, bu dönem için "inişe geçtiği" yönünde de söylentiler var.
Nilüfer'in AKP İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve yönetimi dün Bursa hakimiyet'te konuğumuzdu.
Her ne kadar hedefleri 2014 seçiminde direkt olarak Bozbey olmasa da, bir şekilde onlar da Bozbey'in adını geçirmek zorunda kaldılar.
Nilüfer'de bu güne kadar iki belediye başkanı adayı ile şanslarını deneyen AKP yönetimi bu kez işi sıkı tutuyor görünüyor. Bunun için de bir takım hamlelere hazırlanıyor.
Örneğin;
Bozbey'in yıllardır önem verdiği kültür ve sanata.
Bu yönde bir karar da almış AKP ilçe yönetimi.
Alacakları profesyonel destekle Nilüferliler'e 6 ay süreyle tiyatro kursu verip, bir nevi kendilerinin kültür ve sanat faaliyetlerine uzak olmadığı algısını yerleştirmek niyetindeler.
Ve tabii birebir temaslar.
Sonrasında da sürpriz bir aday.
Ne var ki;
AKP yönetiminin önünde büyük bir handikap var ki bu olumsuzluğu dün AKP'li Başkan Yıldız da açık açık söyledi.
"Nilüfer seçmeninin AKP'li adaylara, yaşam şekillerini değiştirir gerekçesiyle onay vermediğini" anlattı ki, bu durumun CHP karşılığındaki adı da "korku imparatorluğu"
Hele hele;
19 Mayıs kutlamalarının kaldırılması, öğrencilerin Çanakkale veya Anıtkabir yerine Umre'ye götürülmesi, yargı sistemine dair düşünceler, tutuklamalar, Atatürk aleyhindeki söylemler vs. gibi bazı etmenler ve uygulamalar, özellikle Bursa'nın en bilinçli olarak nitelendirilen Nilüfer seçmenini daha da hırslandırıyor olabilir.
Bu nedenle;
Henüz erken olmakla birlikte, Nilüfer'de AKP yönetimi en zor seçimi asıl 2014'te yaşayacak gibi görünüyor.


Arınç'ın üç günlük Bursa programı yoğun

Aynı zamanda;
Bursa milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 günlük yoğun bir program için yarın seçim bölgesi Bursa'ya geliyor.
Arınç, cuma gününü özel görüşmeleri için geçirecek ki Bursa'da bu özel programı arasında bir yakınının çocuklarının nikah töreni de bulunuyor.
Arınç;
Cumartesi günü ise Nilüfer'de tam 19 yıldır bir türlü tamamlanamayan 7500 kişilik Fethiye Spor Kompleksi'nin bitirilmesi için yeni bir temel atacak.
Sabah saatlerindeki bu törenin ardından partisinin ertelenen Mustafakemalpaşa ilçe kongresine katılacak olan Arınç, akşam üzeri de Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen Heykel'deki tarihi belediye binası altındaki Nilüfer Köylü Pazarı'nın açılışını yapacak.

Başbakan Yardımcısı Arınç, pazar gününü ise İnegöl'de geçirecek.
Önce Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak bir temsilcilik açacak olan Arınç, sonrasında İnegöl Devlet Hastanesi'nin temelini atacak, ardından da partisinin İnegöl kongresine katılacak ve AKP'nin Bursa'daki ilçe kongrelerini bitirmiş olacak.
Arınç;
Pazar akşam saatlerinde ise Yalova geçişli olarak İstanbul üzerinden Belçika'ya Brüksel'e uçacak.



Akdoğan'ın çağrısıyla CHP örgütü toplanıyor

Bursa'da;
Kongre sürecine giren CHP'de en büyük soru işareti, ilçe kongreleri öncesinde delege seçiminin olup olmayacağı, olacaksa da nasıl olacağı?
İşte;
Bu sorunun cevabı bu akşam İl Başkanı Gürhan Akdoğan tarafından verilecek.
İkinci kez başkan seçildiği il kongresinde de delege seçimi vaadi veren Akdoğan, dün 17 ilçenin yönetimlerine bu akşam için toplanma daveti yaptı.
Buna göre;
CHP'nin son il kongresinden bu yana en büyük "örgüt buluşması" bu akşam saat 18.00'de Atalay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Tüm ilçelerin katılacağı bu toplantıda 21 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek delege seçimlerinin mahallelerde ve köylerde nasıl gerçekleştirileceğine dair sunum yapacak olan İl Başkanı Gürhan Akdoğan, daha önce ağzından söz olarak çıkan bu vaadini epey ciddiye almış görünüyor.



Yeni vekil başkan bugün seçiliyor!

Gemlik'te;
Yaz boz tahtasına dönen başkanvekilliği (belediye başkanlığı) düğümü bugün çözülüyor.
Tabloyu daha önce aktardık.
Gemlik Belediye Meclisi'nde;
AKP'li 10 üye
CHP'li 12 üye
MHP'li 2 üye.
Ve;
AKP'yi destekleyen 1 bağımsız üye var.
Bugün yeni başkanvekili (belediye başkanı) ya CHP'nin adayı Necdet Ersoy olacak ya da AKP'nin adayı Refik Yılmaz.
Gözler, anahtar parti olan MHP'nin 2 üyesinde.
Gemlikli MHP'liler dün akşam MHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Şimşek başkanlığında bir araya geldiler bugün için bir bir değerlendirme toplantısı yaptılar. AKP, CHP ve MHP'de tüm gözlerin çevrildiği Gemlik'te bugün yapılacak seçimin sonucu, Bursa siyaseti için de büyük önem arzediyor ki, özellikle MHP'nin izleyeceği tavır uzun süre konuşulacak görünüyor.


GÜNÜN SÖZÜ
"30 Ağustoslar, 20 Ekimler fevkalade önemli bayramlar. Bizi var eden günler bunlar, biz Cumhuriyet oluşumuzu kutlamaz mıyız?"
Bülent Arınç
(Başbakan Yrd)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.