Hava Durumu

Sulu vaat AK Parti’ye göre bir popülizm, CHP’ye göre ise reel

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2013 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 08:39

Kendisinin de dediği gibi;
Hem CHP Genel Merkezi, hem de CHP’nin Bursa yönetimi “çok önemli stratejik bir hamle” yaparak, sağ orjinli bir STK Başkanı olan Necati Şahin’i, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermek üzere karar aldı.
Henüz;
Karar resmileşmedi ama Şahin, yeni hafta itibarıyla CHP’nin resmen adayı olacak.
Yeni partisi;
CHP’ye aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra, partisini tanıma turlarına başlayan ve bu turlarda CHP işleyişine dair bilgi sahibi de olmaya başlayan Necati Şahin, bir yandan da kendisini takip edenlere yönelik söylemlerde bulunuyor.
CHP’den;
aday adayı olmadan önce İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı sıfatıyla yaptığı son basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Recep Altepe’ye raylı sistemler konusunda sert eleştirilerde bulunan Şahin, ikinci hamlesini ise aday adayı sıfatıyla su üzerinden yaptı.
Bir süredir;
Yıldırım adayı belli olmadığı için Osmangazi adayı Erkan Aydın’la birlikte hemşeri dernekleri ziyaretlerine de başlayan Şahin, yeni sıfatıyla Başkan Altepe’ye ilk hamlesini yaparak, Bursalılara da dikkat çeken bir vaatte bulundu.
30 Mart’ta;
Yapılacak belediye başkanlığı seçimini kazanacağına kesin gözle bakan Şahin, bu yoldan hareketle de 1 Nisan’dan itibaren faturalardan dolayı hiç kimsenin suyunun kesilmeyeceği vaadinde bulundu.
Ne var ki;
Bu durum AK Parti cephesinde, “popülist bir vaat” olarak yer buldu ve Şahin’in “siyasi sahaya girer girmez tribünlere oynadığı” dillendirildi.
Şahin;
Şimdilik bu işi nasıl yapacağının ve örneği olup olmadığının detayına girmedi ancak, BUSKİ ekiplerinin hiçbir şekilde evlerin su vanalarını mühürlemeyeceğinin garantisi verdi ki, bu söylem sadece CHP’nin değil, seçim öncesinde halka verilen ilk vaat de oldu.

Altepe’nin tanıtımı için bugün Bursa’da

TBMM’de;
Devam eden bütçe görüşmeleri nedeniyle gelmesi zor görünüyordu ancak AK Parti Bursa İl Başkanlığı’ndan dün sabah yapılan açıklamada, Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bugün için Bursa’da olacağı duyuruldu.
Buna göre;
Deneyimli siyasetçi Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenecek törende, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı ve aynı zamanda mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile medyanın karşısına çıkacak.
Bir anlamda;
İstanbul Haliç’teki törenin ardından Bursa’da üst düzey katılımla yapılacak ilk aday tanıtım toplantısı da olacak bugünkü programdaki söylemlerle ve Bursa seçmenine ve kamuoyuna mesajlar da verilecek.
Planlamaya göre;
Başbakan Yardımcısı Arınç, Merinos AKKM’deki törenin ardından İl Başkanlığı binasına geçerek il yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.

Başkan Koç’tan bir radikal karar daha

Belki de;
Bursa’da siyasi hareketliliğin en başdöndürücü olduğu seçim bölgesi Karacabey.
Nedeni de;
Belediye Başkanı Ergun Koç’un renkli kişiliği ile radikal kararlarından kaynaklanıyor.
DP sonrasında AK Parti’ye geçen, ardından bağımsız kalan, sonra kısa bir süre MHP’li olup yeniden bağımsız kalan Başkan Koç dün de yeni bir radikal karar aldı.
Ve;
Belediye meclisinin MHP’li üyelerinden Fahri Köfteci’yi, yanına belediye başkan yardımcısı olarak atadı.
Yakında Demokrat Parti’ye geçecek ve DP’nin adayı olacak olan Başkan Koç, yeni partisinin dışından yaptığı bu atamayla şaşırtmaya devam ediyor görünüyor.

MHP adayından kar üzerinden gönderme

Bursa’ya da;
Yağan mevsimin ilk karı, yaklaşan yerel seçim öncesinde siyasete de malzeme olmuşa benziyor.
Nitekim;
MHP’nin Osmangazi Belediye başkan adayı avukat Zafer Karakılıç, dün AK Parti’ye kar üzerinden bir göndermede bulundu.
Bu yönde;
Sosyal medyadaki mesajında “Bu sabah yağan kar, Osmangazi’mizin ayıplarını örter mi bilmem. Bildiğim, 30 Mart 2014 günü tüm karların eriyeceği. Güneş o gün bir başka doğacak Osmangazi’de” diyen Karakılıç, AK Parti’nin adayı henüz belil olmadığı için belli ki bu kadar yazabilmiş.
Ancak;
Görünen o ki, aynı zamanda partisinin eski il başkan yardımcısı olan MHP’li Karakılıç seçimlerde agresif bir strateji uygulayacak Osmangazi’de.

Adaylığını yalanlayıp iddiaları da çürüttü!

CHP;
Mudanya’da henüz belediye başkan adayını netleştirmemiş ve kafalardaki soru işaretlerini gidermemişti ki, kulislere bu kez de Milletvekili Sena Kaleli’nin adı düş-
müştü kısa bir süre önce.
Nedeni de;
Kaleli’nin Bursa Hakimiyet’e verdiği bir röportajda kullandığı sözlerdi.
Söylediği;
“Milletvekili olmasam, Mudanya’ya aday olurdum” sözlerinin fazlasıyla değiştirilmesi sonrasında, CHP kulislerine “Mudanya’ya aday olacak” şeklinde dönen Kaleli adı, belli ki bazı partililerini de rahatsız etmiş.
Hatta;
Parti kulislerinde “Genel Merkez, acaba yeni bir formül mü arıyor” diye de konuşulmaya başlamıştı ki, dün itibarıyla  Kaleli’den gelen adaylık yalanlaması ile bu söylentiler de sona erdi.
Bildiğimiz kadarıyla, bu söylentiler biraz da Sena         Kaleli’nin Mudanyalı olmasına ve Mudanya Belediyesi’ni CHP’ye çok kazandırmak istemesinden kaynaklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.