Hava Durumu

Taksim’den yola çıkan Bursalı vekilden seçmene seçim mesajı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2013 11:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 11:07

Gerek;
Başlangıçta pek ilgi çekmeyen, gençlerin sıradan masum bir protosto, gerekse sonrasında yurdu bir anda saran olaylarla Taksim Gezi Parkı meselesinin bütünü, her yönüyle bir ilk oldu Türkiye’de.
Toplum bilimciler, sosyologlar ve siyasetçiler, bu yaşananları her yönüyle değerlendirmeyi sürdürürken, toplumun pek çok katmanı da bu konuda görüş bildirecek kadar yeteri ölçüde bilgi sahibi görünüyor.
Bu yaşananlar;
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemer’i iki şekilde ilgilendiriyor.
Hem;
Bir siyasetçi olması nedeniyle.
Hem de;
Milletvekilliği öncesinde ODTÜ’de Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde görev yapmış bir akademisyen olarak.
Zaman zaman;
Diyaloglarına ve analizlerine sosyolog kişiliğini de yansıtan Doç. Dr. Erdemir, bu nedenle kendi partilileri ile rakip partililere oranla farklı bir gözle de bakabiliyor.
Görüştüğümüzde;
Farklı protesto yöntemleri ile devam eden Taksim Gezi Parkı olaylarının, yaklaşan yerel seçim için CHP adına bir fırsat olduğunu söyledi.
Ancak;
Uyarısını da hemen yaptı.
“Bahsettiğim fırsat” dedi “fırsattan istifadecilik ya da bir karmaşıklık değil”
Söylediği şu oldu:
“Toplumun çok önemli bir bölümü, Taksim Gezi Parkı ve sonrası ile hükümet edenlere ‘hayat görüşüme ve yaşantıma karışma’ mesajı veriyor.
İnsanlar, hükümetin pek çok uygulamasını, yaşam tarzlarına bir müdahale olarak görüyor.
Binlerce, onbinlerce protestocu, bu durumu çok net bir şekilde dile getiriyor ve halka dikte ettirilen ve demokratik olmayan kararlara doğal olarak tepki veriyor, reaksiyon gösteriyor”
Erdemir;
Bu sözlerinin ardından yaklaşan yerel seçimlere getirdi konuyu:
“Eğer bizler ve belediye başkan adaylarımız, Bursalılar’a kent yönetişimini ve bunun nasıl yapılacağını iyi anlatabilirsek ve kullanabilirsek, bu koz ile yaklaşan yerel seçimlerde avantajlı konuma geçebiliriz”
Model uygulamayı da gösterdi:
“İşte” dedi “Nilüfer”
Devamını getirdi:
“Bursa’nın önünde yılların sosyal demokrat bir Nilüfer Belediyeciliği anlayışı var. Hangi dünya görüşünden olursa Nilüfer’de mahalle baskısı olmadan yaşıyor ve yaşam tarzına bir müdahale olmayacağını bilerek yaşıyor.
Üstelik, oturanlarından, esnafına değin geniş bir kitle düşünüyor böyle. Zaten bu nedenle Nilüfer’in nüfusu sürekli artıyor, insanlar Nilüfer’den diğer ilçelere gitmiyor ama diğer ilçelerden Nilüfer’e taşınıyor”
Erdemir’e göre;
CHP örgütleri da bu yaşananları iyi okumalı.
Halka rağmen kent idare edilemeyeceği tezlerinin bir kez daha ispatlandığını anlatan Erdemir, Bursa dışındaki CHP’li belediyelerden de örnekler vererek, “Bu şehirlerimizdeki insanlarımız, nasıl ki yaşamlarına bir müdahale korkusu olmadan yaşıyorlarsa, Bursalılar da bu ortak düşünceyi Bursa’nın tamamı için değerlendirmelidirler, sokaktaki tepkilerini yaklaşan seçimde sandık ile göstermelidir” görüşünde.

 

İki büyük ‘danışma toplantısı’ yarın

 Bursa’da da;
Belirli zaman dilimlerinde “danışma meclisi” adı altında ilçelerde geniş katılımlı teşkilat buluşmaları yapan AK Partililer, yarın da iki buluşma gerçekleştirecekler.
İlk buluşma,
Merinos’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın olacak, ikinci buluşma da saat 17.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek.
Detaylı katılımın olacağının belirtildiği “İlçe Danışma Meclisi” toplantılarına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak.

 

“Ak güvercin”de Türker’le devam

Haftaya;
Pazar günü (30 Haziran) gerçekleştirilecek olan Demokratik Sol Parti’nin kurultayı öncesinde, bir strateji belirlemek üzere partinin tüm il başkanları bugün Ankara’da bir araya gelecek.
Belirlenecek;
70 Parti Meclisi Üyesi ile 15 Merkez Disiplin Kurulu Üyesi’ne dair dağılımın da görüşüleceği il başkanları buluşmasında, mevcut genel başkanı Masum Türker’in de genel anlamda desteklenmesi bekleniyor. Nitekim, Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül’ün de görüşünün bu yönde olduğu konuşuluyor.

 

Yapılan taramalar dikkat çekti!

Yaklaşan;
Yerel seçimlerde adaylık düşünen CHP’lilere yönelik olarak dün Eskişehir’de başlayan ikişer günlük zorunlu eğitim programlarında ilk dersi CHP Genel Başkan Yardımcılarınan Gökhan Günaydın verdi.
Bursa’dan da;
Çok sayıda CHP yöneticisinin katıldığı eğitimlerde Günaydın’ın, Genel Merkez tarafından yaptırılan anketlere yönelik sözleri merak konusu oldu.
Genel Merkez olarak 2012 yılının sonbahar döneminden itibaren başlayarak, Türkiye’nin 300 ayrı noktasında yerel seçimlere yönelik anketler yaptırdığını aktaran Günaydın, bu çalışmaların yaz aylarında hızlanacağını ve ardından da adaylara yönelik seçim stratejisinin belirleneceğini aktardı.
Doğal olarak bu sözler Bursalı CHP’lilerin de dikkatini çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.