Hava Durumu

Yaşanan deniz yolu sıkıntısı için UKOME'ler çözüm olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2012 01:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2012 01:09
İDO ile ilgili sıkıntılar artık Bursa'yı aşmış durumda.
Beklenti, artık bir çözümün bulunması ve Bursalılar'ın "yolunacak kaz" görünümünden bir an önce kurtarılması.
Ne var ki sorunlar bitmek bilmiyor.
Bursalı, İDO'dan öyle bir dertli ki, sorun üzerine sorun çıkıyor.
Şimdi de;
Topçular-Eskihisar hattındaki arabalı vapur geçişlerinde alınan ücretlerden de şikayet var.
Kamuoyunda;
"doblo" olarak tabir edilen ticari araçlardan, geçişlerde "kamyonet" ücreti alınıyordu. Sonra itirazlar oldu, düzenleme yapıldı.
Ve bir "minivan" sınıfı oluşturuldu.
Ne varki bir süre sonra bu araçların ruhsatlarında "otomobil" yazsa bile farklı ücret alınmaya devam edildi.
Bu nedenle bazı Bursalılar'ın İDO konusunda ciddi ders çalıştıkları, yönetmelikleri bile okudukları anlaşılıyor.
Örneğin;
Bursa Taksiciler Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Seçkin'in bir itirazı var.
Seçkin, yönetmelikleri inceleyerek kara, deniz ve havadaki toplu taşım araçlarındaki ücret tarifelerinin belirlenmesinde yetkinin UKOME'lerde yani Ulaşım Koordinasyon Merkezleri'nde olduğu kanaatinde.
Hatta;
Bu yönde Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü ile İstanbul Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün yönetmeliklerini göndermiş dün.
Bir hayli uzun bu yönetmeliklerde "Kara, deniz, göl, nehir, kanal ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçlarının bilet ücret ve tarifelerini, zaman güzergahlarını belirlemek" ifadesi de yer alıyor.
Hatta;
İstanbul Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yönetmeliğinde de "Kara, deniz ve raylı toplu toplu ulaşım araçlarından, minibüs, taksi dolmuşlara, deniz araçlarına, servis araçlarından, ağırtonajlı araçların ücret tarifelerini belirleyerek UKOME'ye rapor halinde sunmak" sözü de geçiyor.
Bu yoldan hareketle de, her ne kadar özelleştirilme yapıldıysa da UKOME'ler aracılığıyla İDO'ya bir yaptırım uygulanabileceği belirtiliyor.


Faruk Çelik, acılı ailelerle buluşuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ekibiyle birlikte uzun süredir üzerinde çalıştığı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tasarısının yasalaşmasıyla hem sükse yaptı hem de üzerinden büyük bir yük attı.
Genel Kurul'da;
Yılları kapsayan bir bekleme süresi sonrasında milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu yasanın yürürlüğe girmesiyle, Türkiye, Avrupa'nın 1970'li yıllarda uygulamaya soktuğu bu düzenlemeyi gecikmeli de olsa önemli bir açığı kapamış oldu.
Bakan Çelik iki gündür Bursa'da.

Önceki gün İDO konusunda görüşmeler yapan Çelik, bugün de 2009 yılında Mustafakemalpaşa'daki Bükköy'de meydana gelen maden kazasında yaşamını yitirenlerin aileleri ile bir araya gelecek.

Maden sahibi Nurullah Ercan'ın da katılacağı yaklaşık 100 kişilik işçi ailesi önce Etibank tesislerinde yemekte bir araya gelecekler sonra da, Bakan Çelik burada acılı ailelere bir sunum yapacak.


Bir düzeltme

Dün "sürekli sarı basın kartı" ile yazımızın bir bölümünde isim hatası yapmışız.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü olarak Kadir Akarkaya ifadesi kullanmışız ki, doğrusu Murat Karakaya olacaktı. Düzeltmiş olalım.


Yeni başkan Çelik bugün devralıyor
Geçen pazar günü yapılan il kongresinde iki güçlü adayını yenerek sandıktan CHP il başkanı olarak çıkmayı başaran Metin Çelik bugün yeni koltuğuna oturuyor.
CHP'nin il başkanlığı binasında saat 12.00'de düzenlenecek törenle, görevini eski il başkanı Gürhan Akdoğan'dan alacak olan yeni başkan Çelik, aynı zamanda kurmay kadrosuyla birlikte gideceği parti binasına bu yeni sıfatıyla da ilk kez girmiş olacak.
Devir teslim töreninin yine kalabalık olması bekleniyor.


Bu karar Güler için moral oldu
Hakkındaki iddialar ve davalar nedeniyle görevden uzaklaştırılan Gemlik'in CHP'li Belediye Başkanı Fatih Güler dün bir dava daha kazandı.
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "balıkçı barınağı" ihalesine fesat karıştırma iddiasıyla yargılanan Güler, hesap uzmanı olan bilirkişi raporuna yapılan itirazın ardından dün beraat etti.
Bu kararla Güler, hakkındaki iddilardan birine daha çürütmüş oldu.
Güler'in -bildiğimiz kadarıyla- Ağır Ceza Mahkemeleri'nde henüz devam eden 4 dolayında dosyası bulunuyor.


CAS kasmadı ve de akladı
Sonunda;
Tüm gözlerin üzerinde olduğu Uluslararası Spor Mahkemesi (CAS), UEFA'nın Bursaspor için aldığı "1 yıl Avrupa kupalarından men" kararını düzeltti ve Bursaspor Kulübü'nü akladı.
CAS;
Her ne kadar Bursaspor'a para cezası verse de, bu sonuç her halükarda iyi bir sonuç.
Bir sezonun emeğinin boşa gitmesi varken ve de haklı olunan bir konuda haksız gibi gösterilmek varken, CAS'ın, Bursaspor'un Avrupa kupalarına katılabileceğini belirten kararı, kent için de hayli önemli.


TARİHTE BUGÜN

Anayasa Mahkemesi, FP'yi 'Laik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemlerin odağı' olduğu gerekçesiyle 3 ret oyuna karşılık 8 kabul oyuyla temelli kapattı. (23 Haziran 2001)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.