Hava Durumu

Yaşanan ‘sinek kavgası’ sonrası Altepe, ilaç sıkıp nazire yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 08:49
Bursa'da;
İçinde bulunduğumuz 2009-2014 seçim döneminde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında ilk "sinek kavgası", merkez ilçelerden Gemlik'te başlamıştı.
Görevden alınan CHP'li başkan Fatih Güler, başkanlığının ilk yılında ilçe meydanına dev bir pankart astırarak, Recep Altepe'yi Gemlikliler'e şikayet etmişti.
Yine hatırlanacaktır;
Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanında olmasına rağmen Gemlik'te sinekle mücadele yapılmadığını öne süren CHP'li Başkan Güler, ilçede yaşanan yoğun sivrisinek istilasının nedeni olarak da Başkan Altepe'yi göstermişti kamuoyuna.
Bu nedenle de;
Kent meydanına astırdığı pankartla, her şeye rağmen kendi imkanlarıyla ilaçlamaya başladıklarını belirtmişti.
Hatırlıyoruz da;
CHP'li Başkan'ın Gemlik'teki bu yoğun protestosu ve şikayetinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili dairesinden açıklama yapılmış ve Gemlik'te larva döneminde ilaçlama yapılamadığı için o dönem için sivrisinek sıkıntısının yaşandığı ifade edilmişti.
Yine;
Benzer bir durumun Nilüfer ilçesinde de yaşandığını, bu nedenle larvalara karşı Nilüfer Belediyesi'nin yoğun bir çalışmaya girdiğini de anımsıyoruz.
Tabii;
Bu yaşananlar Bursa siyaset tarihine bir ilk olarak geçmiş ve "sinek kavgası"na dönüşmüştü.
Hatta;
Başkan Altepe zaman zaman muhalefete yönelik eleştirilerde bulunurken bu sinek ilaçlama kavgasını da anlatıyor, hatırlatıyor.
Şimdi ise;
Dünden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu sivrisinek yumurtalarına karşı 7 ilçede, 48 araç ve 114 personelle yoğun bir mücadele başlattı.
Bursa merkezde bir risk haritası çıkararak yaz aylarında sivrisinek sıkıntısı yaşanmaması için sinek üreme merkezlerinde yoğun bir ilaçlama programı çıkaran Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimi, böylece zaman zaman siyasete de malzeme olan sinek kavgasını da sonlandırmış olacağa benziyor.
Kaldı ki;
Dün Başkan Altepe'nin ilk ilaçlamayı kendisinin yapması, biraz da geçmişe dair yaşananlara nazire yapar gibiydi.



DSP Nilüfer’e yeni yönetim

Bir süre;
Bursa merkezde yeni yapılanmaya giren Demokratik Sol Parti'nin kurmayları, Nilüfer'de de yeni bir ilçe yönetimi oluşturdu.
Buna göre;
İlçe başkanlığı görevine Abdülkadir Uslu getirilirken, yönetimi de Alev Çetin, Ertuğrul Güven, Fetullah Gücüyetmez, Hüseyin Arslan, Özcan Karadayı, Recep Çetin, Şaban Seymen, Sedat Kınabaş ve Turhan Kartal'dan oluştu.
Bu listenin en önemli özelliği ise 10 kişilik yönetimde 7 ismin ilk kez siyaset yapıyor olmaları.


Başbakan'a mektup gönderdi

CHP'nin;
Bursa eski milletvekili Kemal Demirel, 2009 yılından beri Nilüfer'deki FSM Bulvarı'na yapılması planlanan Devlet Hastanesi için pek çok kişi gibi mücadele veriyordu.
Ne var ki artık milletvekili olmadığı için, Demirel bu mücadelesini TBMM'de veremiyor. Bu nedenle de mektup yoluyla çözüm bulmaya çalışıyor.
Son olarak da;
Dün Başbakan Tayyip Erdoğan'a bu yönde bir mektup göndererek, 365 bin nüfuslu Nilüfer ilçesinde bir Devlet Hastanesi bile bulunmadığını belirterek, FSM Bulvarı'ndaki hastanenin ne zaman yapılacağını sordu. Bakalım, Başbakan Erdoğan'dan Demirel'in mektubuna bir cevap gelecek mi?



Milli, son kez basınla

Pazar günü gerçekleştirilecek MHP il kongresi öncesinde teşkilat turlarını tamamlayan il başkan adaylarından Zafer Milli bugün de gazetecilerle birlikte olacak. Vamtes tesislerinde projelerini açıklayacak olan Milli, kongreye yönelik son mesajlarını da vermiş olacak.


SP kurmayları Keskin'i bombaladı

Deyim yerindeyse;
Saadet Partisi'nin Yıldırım İlçe Başkanı İbrahim Özaçar dün Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i adeta topa tuttu.
Yerel seçimlerin 3. yıldönümünde bir değerlendirme toplantısı yapan SP kurmayları, Keskin'in seçim beyannamelerinden yola çıkarak, tek tek, madde madde yaptıkları değerlendirmelerde ortaya başarısız bir tablo koydular.
Başkan Özaçar;
Son söz olarak da "Sayın başkan, kavşaklara, üstgeçitlere resmini asacağına, ilçemizi kalıcı eserlerle donatmalı. Beyannamede 19 konuda söz veren sayın başkanın Yıldırım'da resimleri var ancak icraatları yok" diyerek, bir de Keskin'i "Yıldırımlılar'dan özür dilemeye" davet etti.



TARİHTE BUGÜN

CHP kurultayında fırka yerine parti sözcüğü benimsendi. Altı ok, ayrıntılı ele alındı ve Kemalizm ilk kez resmi olarak tanımlandı.
(9 Mayıs 1935)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.