Hava Durumu

Yazıcı ve Altepe’yi buluşturan Harput amacına ulaşmış mıdır?

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2012 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2012 09:25

Bu kentin takımı olan Bursaspor’un Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ile bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında uzunca bir süredir gerilim yaşanıyordu.
Öyle ki;
Bu gerilim, kentin dinamiklerini de dolaylı yoldan ilgilendiriyordu.
Aslında böyle bir kriz beklenen bir şey değildi.
Çünkü;
Yazıcı’nın kulüp kongresinde yaptığı konuşmaya değin kimsenin gündeminde de değildi.
Ancak;
O gün Yazıcı’nın sarf ettiği o sözler, başta Altepe olmak üzere herkesi şaşırtmıştı.
Ne demişti Yazıcı?
Önce;
Yeni stadyumda, Bursaspor’a kalıcı gelir getirecek adımlar atılmadığını söyledi.
Ardından;
Altepe’nin “Bursaspor için stat yapıyoruz” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
Sonra da;
Ağzındaki asıl baklayı çıkarıp, Bursaspor’un yeni statta hasılattan başka bir geliri olmayacaksa, Atatürk Stadı’ndan çıkmanın bir anlamı olmayacağını söyledi.
Yani Altepe’ye büyük bir rest çekti.
Gerçi;
Sadece Altepe’nin değil Bursa’nın de en büyük projelerinden olan yeni stadyuma Bursaspor’un çıkmaması pek mümkün görünmüyordu ama bu restin siyasi özelliği de vardı.
Bu sözler Bursa’da her köşede konuşuldu.
Altepe ise;
Kendisine rest çeken Yazıcı’yı muhatap olarak almadığını söyleyip “muhatabımız Bursaspor” dedi ve bu krizi buzdolabına attı.
Yakın çevresi, Altepe’nin Yazıcı’ya çok kızgın olduğunu söyleyip duruyordu.
Hatta;
Twente maçı için Hollanda’ya giden Altepe’nin, Yazıcı ile hiç selamlaşmadığı bile konuşuldu ki, durumun net bir göstergesi olarak algılandı.
Önceki gün de;
İlginç bir şey oldu ve Valilik’ten açıklama yapılarak, Vali Şahabettin Harput başkanlığındaki “barış yemeği”nde Yazıcı ile Altepe’nin bir araya geldiği, Ertuğrul Sağlam’ın da bu üçlüye eşlik ettiği haberi servis edildi medyaya. Sağlam’ın dediği gibi bu görüşme “milat” olur mu bilinmez ama masaya “bu yemekte sıkıntılarımızı dile getireceğiz” diyerek oturan Yazıcı’ya da, Altepe’nin hala sıkıldığı bir gerçek.

89. yıldönümüne şölensiz kutlama

Bugün;
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kuruluş yıldönümü.
Resmi olarak 9 Eylül 1923’te kurulsa da, felsefi düşüncesi 1919 yılına dayanan CHP’nin yeni yaşı için bugün törenler yapılacak ama bu törenler geçmiş yılların aksine, yemeksiz, eğlencesiz ve şölensiz olacak.
Bu amaçla;
Metin Çelik başkanlığındaki Bursalı CHP’liler de bugün saat 12.00’de Heykel’de Atatürk Anıtı’nda buluşup, Aziz Ata’ya bağlılıklarını bildirip çelenk sunacaklar, ardından da kamuoyuna yönelik bir basın açıklaması yapacaklar.
Ankara’da da Kemal Kılıçdaroğlu ve üst düzey kurmayları Anıtkabir’deki törenin ardından, Genel Merkez’de bir açıklama yapacak.

BYEGM İl Müdürlüğü kolaylık getirdi

Bursa;
Türkiye’nin en güçlü yerel medyasına sahip olmasına rağmen ne hikmetse, Bursa’da Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü açılmamış, açılamamıştı.
Öyle ki;
Pek çok ilde bu il müdürlükleri olmasına rağmen, biz gazetecilerin de garibine gidiyordu bu durum.
Neyse ki;
TRT ve Anadolu Ajansı gibi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de kendisine bağlı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son seçimde Bursa’dan milletvekili seçilmesi, yılların bu ayıbını örtmek için de bir neden oldu.
Nitekim;
Bir süre önce Bursa’da Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü açıldı ve başına da Bursa’nın başarılı bürokratlarından Kadir Akarkaya getirildi.
Dün sabah Akarkaya’nın daveti üzerine konuğu olduk ve mesleğimizdeki dönüm noktalarından biri olan “Sürekli Basın Kartı”nı hak etmemiz nedeniyle adımıza düzenlenen bu kartı, mütevazı bir törenle teslim aldık.
Doğrusu bu kolaylık çok hoşumuza gitti.

AK Parti’nin istemediği Koç’a destek

Balkansiad yönetimi bir süredir taşra ilçe belediye başkanlarını ziyaret edip, hem tanışıyorlar, hem de işbirliği için görüşme yapıyorlar.
Naci Şahin başkanlığındaki yönetim önceki gün de Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç’u makamlarında ziyaret ettiler.
Kulağımıza gelenlere göre, bu ziyaretlerde o bölgede en çok memnun kalan, partisi AKP’den ihraç edilmek için işlem başlatılan ve moral ihtiyacı olan Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç oldu.
Bursalı işadamlarıyla geçmişe dayalı dostluğu olan Başkan Koç, ilçesiyle ilgili bir destinasyonu da anlatırken, Balkansiad’ın bu uzun görüşmesi, Koç’a destek gibi de algılandı.

TARİHTE BUGÜN

30 Ağustos zaferinin kazanılmasının ardından Yunan ordusunu önüne katan Türk ordusu İzmir’e girdi.
(9 Eylül 1922)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.