Hava Durumu

Yeni yılın ilk siyasi krizi “darbe teşebbüsü” ile geldi

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2013 23:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2013 23:52

Üstelik;
2012’yi 2013 yılına bağlayan gece, yani yılbaşı gecesi.
İlçede;
Hüsnü Toka başkanlığında çalışmalarını sürdüren CHP’nin bazı yöneticileri, uzunca bir süredir başkanları Toka’yı baskı altına almışlardı ki, sonunda olay, yılbaşı gecesi patlak verdi.
Aslında;
Bu krizin altında yaklaşan yerel seçimler ve dolayısıyla belediye başkan adaylığı ile belediye meclis üyeliği adaylıkları yatıyor.
CHP’de;
Bazı yöneticiler ısrarla, İlçe Başkanı Toka’dan, belediye başkan adayı olup olmayacağını açıklamasını bekliyordu.
Toka da, bunun için çok erken olduğunu ve böyle bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirtip, bu yönde zorlanmak da istemiyordu.
Ne var ki;
Toka’yı açıklamaya zorlayan yöneticiler, Toka’dan istedikleri cevabı alamayınca, Başkan Toka’nın deyimiyle “darbe girişimi” yaptılar.
Ve;
İlçe yöneticileri Naci Türk, Ahmet Köse, Mustafa Tümtürk, Hüseyin Zengin, Rahmi Gökhün ile Mukaddes Yıldız, ilçe yönetimini düşürmek için görevlerinden istifa ettiler.
Üstelik bu “darbe girişimi”ni de yılbaşı gecesi yaptılar.
Bu istifaların ardındaki amacın ilçe yönetimini düşürmek olduğunu gören Başkan Toka da, yılbaşı ertesi yedek yöneticileri olağanüstü bir şekilde partiye davet ederek, 6 yedek ismi, asil yönetim kurulu üyeliğine getirdi.
İki gündür;
İlçede “darbe teşebbüsü”nü dindirmeye çalışan Başkan Hüsnü Toka dün de İl Başkanı Metin Çelik’i arayarak Bursa’ya geleceğini söyledi.
Dün Bursa’da parti binasında Çelik ve Toka konuyu masaya detaylıca yatırdı.
Konunun ardında yatanlar, nedenler ve niçinler detaylıca konuşuldu.
Ve sonunda;
Metin Çelik, Hüsnü Toka’ya “dik dur, devam et, arkandayım” diyerek, ilçe yönetiminin düşürülmesine yönelik organizasyona tepki gösterdi.
Toka da dün bu görüşme sonrasında Yenişehir’e dönerek arkadaşlarını bilgilendirdi
Şimdi gözler;
Toplu istifaların sürüp sürmeyeceği ve dolayısıyla ilçe yönetiminin düşüp düşmeyeceği.
CHP tüzüğüne göre;
İstifaların devamı ve geri kalan 7 yedek üyenin yönetime alınmasına rağmen, ilçe yönetimi 8 kişiye düşürse, ilçe yönetimi de düşmüş oluyor.

 

Kapalı tepkiyi bu kez açtı!

Bursa’da;
Durduk yerde çalkantılı günler yaşayan ve bölünmeye devam eden Demokrat Parti’de gözler bu hafta yapılacak İl Başkanlığı atamasında.
Halil Öz’ü resmen atayacak olan Ankara yönetimi öncesinde, partinin Bursalı Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Ahmet Sevinç’in bu atamanın usulüne yönelik tepkisini aktarmıştık.
Sevinç, üzeri kapalı olan yazılı açıklamasını bu kez açtı ve tepkisinin Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar’a yönelik olduğunu söyledi.
Sevinç, bu atamanın Bursa’da gerekli kurullarda görüşülmeden yapılması nedeniyle Yaşar’ı eleştirdiğini anlattı.

 

CHP ile MHP’li vekiller de yoktu

Dün de aktardığımız üzere yılbaşı gecesi AK Parti’nin bazı milletvekilleri bazı kurumlara geceyarısında nazeket ziyaretleri yaptılar.
Bir kısım milletvekili bu ziyaretlere katılırken, bazıları da katılmadılar.
Hatta;
Bu kez CHP ve MHP’nin Bursa milletvekillerinden de benzer organizasyon haberleri gelmedi.
Hatırladık da;
Geçen yılbaşı gecesi bazı CHP milletvekilleri DSİ’nin Setbaşı misafirhanesinde Vanlı depremzedeleri ziyaret etmişlerdi. Bildiğimiz kadarıyla bazı AK Partili milletvekilleri gibi CHP ve MHP’li Bursa milletvekilleri de aileleriyle birlikte olmayı tercih etmişler.

 

Bursa’ya SGK Mahkemesi geliyor

Adalet mekanizmasındaki yeni yapılanma çalışmaları çerçevesinde Türkiye’de şimdilik 18 şehirde faaliyet gösterecek olan Sosyal Güvenlik Mahkemesi, Bursa’da da faaliyete geçiyor.
SGK’nın;
Mevzuatından kaynaklanan davalara, SGK rücu davalarına, SGK prim alacakları ve diğer alacaklar ile hizmet birleştirme ve yurtdışı çalışmaları, hizmet borçlanma davaları ve kısa çalışma ödeneği gibi davalara bakacak olan Bursa Sosyal Güvenlik Mahkemesi, branş itibariyle diğer iş davalarından ayrılacağı için bu alanda bir hafiflemenin de yaşanması amaçlanıyor.

 

İkinci sunumu ilçeye yaptı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ekibiyle birlikte bir süredir bölgesindeki kentsel dönüşüm master planı hakkında sunum hazırlığı yapıyordu.
Dündar;
Bu sunumunu ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kurmaylarına yaptı. Yeni sunumu da partisinin Osmangazi ilçe yönetimine yapan Dündar, Osmangazi’de yapılmasını öngördüğü uygulamanın, kent merkezi olması nedeniyle Bursa’nın da görünümünü değiştireceğini anlatıyor.

 

İktidar gözüyle 2012 ile 2013

Geçen hafta;
AS TV’de “Politika Kulvarı”nda 2012 yılının genel değerlendirmesini CHP Milletvekili Turhan Tayan ve MHP Milletvekili Necati Özensoy’la birlikte yapmıştık.
Yeni yılın ilk “Politika Kulvarı”nda bu akşam iktidarın sesine kulak vereceğiz ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la konuşacağız. Hem 2012 yılını konuşacağımız, hem de 2013 yılının hedeflerini öğreneceğimiz canlı yayın saat 20.30’da başlayacak.

 

Yargı kararıyla partisine döndü

Antalya’nın;
MHP Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç’i kısa denebilecek bir süre önce tanımıştık.
MHP büyük kongresi öncesinde Bursa’da da genel başkan adaylığı turu atan İrbeç, Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP’den ihraç edilmişti.
Dün İrbeç’ten bir mesaj aldık.
Sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandığını ve partisi MHP’ye yargı kararı ile geri döndüğünü yazıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.