Hava Durumu

Yıldırım'daki kriz için Ankara'da örgütün hangi 3 mesajını verdiler?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2013 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2013 08:22

Yaklaşık;
1 yıl önce dikkat çeken bir talimat vermişti CHP İl Başkanı Metin Çelik.
Ve;
O gün itibariyle yerel seçimlere tam 14 ay vardı.
Yıldırım'da;
371 yeni partili için düzenlenen bir toplu üye yazılım programında kürsüye çıkan Çelik, başta İlçe Başkanı Güner Aklan olmak üzere partisinin Yıldırım yöneticilerinin gözünün içine bakarak şunu söylemişti:
"CHP'yi genelde iktidar yapmak için yerelde iktidar olmak zorundayız"
Devamında da;
"14 ay sonra yapılacak yerel seçimde Güner Başkan ve ekibinden Yıldırım'ı istiyorum, top sizde" dedi alkışlar arasında.
Bu sözlerin üzerinden hemen hemen 1 yıl geçti.
Ve;
Bilindiği üzere pek çok parti Yıldırım'da adayını hemen hemen belirlerken, CHP ise çok uzun bir süre Yıldırım'da aday adayı bulmakta zorluk çekti.
Ve;
Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, Yıldırım'ı adaysız bırakmamak için İlçe Başkanı avukat Güner Aklan kolları sıvadı ve aday adayı oldu.
Ama o süreçte;
Partinin bazı üst yöneticilerinin de desteğiyle bu kez DSP'li eski belediye başkanı Ramazan Altunöz'e "aday ol" teklifi yapıldı.
Yıllardır;
Nilüfer'de oturan Altunöz de, bu teklifi "kesin adaylık" umuduyla kabul etti ve Yıldırım İlçe Başkanlığı'nı biraz da by-pas ederek dosyasını İl Başkanı Metin Çelik'e bizzat yaptı.
Doğal olarak;
Bu durum İlçe Başkanı Aklan ve ekibinin canını sıktı.
Ve soluğu dün Ankara'da aldılar.
CHP;
Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Adnan Keskin ve Umut Oran ile görüşen Aklan, bu görüşmelerinde, belediye başkanını belirleyecek ekipte bulunan isimlere 3 mesaj iletti.
İlki;
"Örgütü yok saymayın ve örgütün istediği ismi aday gösterin ki, böylece propaganda döneminde örgüt motivasyon içinde çalışsın"
İkincisi;
"Daha önce başka partilerde siyaset yapmamış ilçe yönetimi olarak görüşlerimize önem verin, Yıldırım'ı en iyi biz tanıyoruz"
Üçüncüsü de;
"Başka bir ismi (Ramazan Altunöz) aday gösterirseniz partimize yine çalışırız ama umarız ki Ankara'dan beklemediğimiz bir sonuç çıkmaz, çünkü bunu örgüte zor anlatırız"
Tabii; Başkan Aklan ve ekibinin bu sözleri her ne kadar bir temenni ve bilgi gibi duruyor olsa da biraz ültimatoma da benziyor görünüyor.

Yeni il başkanı isim havuzu dışından mı?

Bursa'da;
AK Parti kanadında gözler hem İl Başkanı'nın kim olacağında, hem de kimlerin ilçe belediye başkanı olacağında?
Bu nedenle;
Doğal olarak heyecan adeta tavan yaptı AK Parti'de.
Beklenti;
Yeni İl Başkanı'nın belirlenmesinin artık an meselesi olduğu yönünde.
Ki;
Bu yönde ilginç haberler de ulaşıyor Bursa'ya.
Söylenenler;
Yeni atanacak İl Başkanı'nın hayli sürpriz bir isim olacağı ve adı İl Başkanlığı için geçen 15 dolayında ki kişi içinden biri olmayacağı yönünde.
Hatta;
Kulağımıza gelenler, ismi henüz verilmeyen yeni İl Başkanı'nın "büyük ihtimalle teşkilat dışından" olacağı yönünde.

Hem önerilerde bulundu hem de isimler iletti!

AK Parti'de;
Belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde de artık sona gelindi.
Bu yönde;
Görüşüne başvurulmak üzere dün Ankara'ya Genel Merkez'e çağırılan isimlerden biri de Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Recep Altepe'ydi.
Dün;
Bir dizi temas için günübirliğine Ankara'ya çağırılan Altepe, gerek halihazırdaki 7 merkez ilçenin, gerekse, yerel seçimle birlikte Büyükşehir sınırlarına girecek 10 ilçenin, olması muhtemelen belediye başkan adayı hakkında görüşlerini paylaştı.
Başkan Altepe;
Genel Merkez yöneticilerine adaylıklara dair fikirlerini paylaşırken, 2009 seçiminde partisinin Bursa yönetiminin yaptığı ve AK Parti'ye pahalıya patlayan hataların tekrarlanmaması için de özel görüş bildirdi.
Keza;
Dün akşam kulağımıza geldiği kadarıyla, Başkan Altepe Ankara'ya bir dizi isimler önerirken, hem hangi ilçelerde hangi adayla en yüksek oyla seçim kazanılabileceğine, hem de Büyükşehir Belediyesi ile nasıl bir koordinasyon içinde çalışılabileceğine dair de tecrübelerini iletti.

Böyle bir süreç ilk kez görülüyor

Kısa bir süre önce;
Dersaneler konusunda bir kez daha gerginleşen AK Parti hükümeti ile Gülen cemaati arasındaki ilişki, son iki gündür farklı bir noktaya doğru yönelmişe benziyor.
Nitekim;
İstanbul Miletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasının gerekçeleri daha yeni yeni yorumlanıyordu ki bu kez de Türkiye düne, İstanbul'da "yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" ile uyandı.
Bugüne değin;
Pek çok operasyon gören Türkiye, sanki bu kez biraz daha farklısını izliyor gibi.
Keza;
Polisin gözaltına aldığı isimler arasında 3 Bakan'ın oğlunun olması çok dikkat çekici.
Bu nedenle iddialar kadar yorumlar da havada uçuşuyor.
Öyle ki;
Bu operasyondan, oğlu gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in bile haberi olmadığı iddia ediliyor ki, böylesi daha önce hiç görülmemişti.
Süreç; Böylesine bir gerginlik içinde nereye gider, nereye uzanır bilinmez ama şu da bir gerçek ki, makas giderek açılıyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.