Hava Durumu

Yöneticilerin ve seçilmişlerin de zorlandığı CHP’de sona yaklaşılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2012 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2012 08:33
Ankara'da;
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'la bir süreden beri "dindar nesil" tartışması yaparken...
Bursa'da da;
Partilileri, dış dünya ile temaslarını kesip, sandıktan çıkabilmenin peşine düştüler.
CHP'de 19 Şubat'ta sona erecek olan delege seçimlerinde ilginç sonuçlar çıkmaya devam ediyor.
Örneğin Karacabeyli CHP'liler Bursa'da delege seçimlerini tamamlayan ilk ilçe oldular.
64 köy ve 21 mahallede seçim yapan Karacabey seçimlerinde ilçenin eski siyasi patronu ve milletvekili aday adayı Orhan Karabaş deyim yerindeyse sandığa gömüldü.
Keza, dönemindeki ilçe sekreteri Ersel Öktem ile Kadın Kolları Başkanı olan eşi Macide Öktem de, ilçesindeki CHP'lilerden vize alamadı.
Yanı sıra;
Mudanya'da partinin eski ilçe başkanı Hasan Yıldırım'ın ekibi de sandıktan çıkamadı. Kadın Kolları eski Başkanı Hürriyet Aslıkara, partinin başkan adaylarından Hayri Türkyılmaz da delege seçilemeyenler arasına girdi.
İznik'te de ilçe başkanı İsmail Güleç ve ekibinin kan kaybettiği ifade edilirken Nilüfer'de ise başka bir durum çıkıyor ortaya.
Büyük mahallelerde çıkan sonuçların hemen hemen başabaş çıkması, partililer arasında bölünme yaratırken, seçimlere belediye yönetiminin iyiden iyiye müdahil olduğu söylentileri bazı partililerde rahatsızlık yaratıyor.
Yine;
En büyük ilçe Osmangazi'nin belediye meclisinde bulunan 9 üye de ağırlıklı olarak sandıklardan çıkmayı başardı.
9 meclis üyesinden Osman Ayradilli Çırpan Mahallesi’nden, Doğan Alakoç Hocaalizade Mahallesi’nden, Akın Poroy Bademli Mahallesi’nden delege seçildi.
İki listenin yarıştığı Kükürtlü Mahallesi’ndeki sandıkta da ilginç bir sonuç çıktı meclis üyeleri Şaziye Sezginer ile Özcan Dilekyiğit delege seçildi. Ne var ki bu iki meclis üyesinin seçilmesiyle, karşı listede bulunan CHP'nin Osmangazi belediye başkan adayı Denizhan Sezgin sandıktan çıkamayan bir isim oldu.
Bu arada;
Bir başka meclis üyesi Emin Dündar'ın Nilüfer Çamlıca Mahallesi’nde delege seçilmesiyle, karşı listede bulunan İl Başkan Yardımcısı Selim Lümalı seçimi kaybetti.
Reyhan Mahallesi’nde ise meclis üyesi Özden Doğan'ın yerine Ramazan Doğan delege seçilirken, Dikkaldırım seçiminde meclis üyesi Muammer Kasapoğlu delege seçilemedi. Osmangazi'de belediye meclisinin bir diğer üyesi Ali Sarı'nın bağlı bulunduğu Çeltik Mahallesi’nde ise seçimler 12 Şubat'ta yapılacak.


MHP’de gözler bu kongrede
Bursa'da;
Halen ilçe kongreleri süren MHP'nin belki de en çekişmeli kongresi bu pazar günü Yıldırım'da yaşanacak.
400 delegenin katılımıyla saat 12.30'da BESOB binasında gerçekleştirilecek kongrenin iki adayı var.
Biri;
Bu göreve 5 ay önce atamayla gelen ve bu süre zarfında partinin iletişim kanallarını açan Süleyman Tefekkür ve ekibi.
Diğeri de partinin eski isimlerinden ve ilçenin eski başkanlarından, Dokumacılar Odası Başkanı İlyas Albayrak.
Yerel seçimlerde Yıldırım'ı alabilmek için "her evden bir hanımın oyuna" talip olacaklarını ve stratejilerini bu doğrultuda kuracaklarını açıklayan Albayrak ile partinin gülen yüzü konumundaki Süleyman Tefekkür arasındaki yarışı, başta Ankara olmak üzere partinin Bursa kurmayları da yakından izliyor.



Kongre yaklaştıkça DP’de sular ısınıyor
Demokrat Parti'de kongreler tamamlandıkça muhalif sesler de yükselmeye başlıyor.
Görünen, mevcut İl Başkanı Ahmet Yıldırım'ın tarihi henüz belli olmayan il kongresine yalnız girmeyeceği yönünde.
Henüz adaylığını resmi olarak açıklayanlar olmasa da, adaylığını parti ortamlarında ilan etmeyenler yok değil. Örneğin, hafta sonu yapılan Osmangazi ilçe kongresine gönderdiği çiçekte adının altına "il başkan adayı" ifadesi yazdıran Ahmet Okumuş, bu yönde bir nüve grubu da oluşturup, küçük bir kitapçık bastırdı.
Ne var ki aralarında bazı ANAP'lı isimlerin de olduğu bu yönetici kadrosundan bazı isimler, İl Başkanı Yıldırım'ı arayıp Okumuş'un yönetiminde bulunma ihtimallerinin bulunmadığını aktardılar.
Henüz erken olmakla birlikte, Demokrat Parti kulislerindeki görüntü il kongresinin belki de ikiden fazla adaylı yapılabileceği yönünde.
Mevcut başkan Ahmet Yıldırım'ın şansının daha yüksek olduğu gözlenen kongre öncesindeki hava, mayıs ayında genel başkan seçimli yapılması planlanan olağanüstü büyük kongre ile direkt bağlantılı olduğunu da gösteriyor.



Sandıktan özellikle uzak duruyor!
Gerçi;
AKP'de
 İl Başkanı Sedat Yalçın direkt olarak müdahil olmamıştı delege seçimlerine ancak bazı mahallelerdeki seçimlerde fotoğraf vermişti.
CHP'de ise deyim yerindeyse İl Başkanı Gürhan Akdoğan adeta ortada yok!
Bursa genelinde 1100 noktada gerçekleştirilen delege seçimlerinin şu ana değin hiçbirinde Akdoğan, bir fotoğraf vermedi, hiçbir listeden yana taraf görünmedi.
Bursa'da tam 29 yılın ardından, Bursa İl Başkanlığı'nın talebi, Genel Merkez'in de onayı ile gerçekleştirilen üye bazındaki seçimlerin tarafsız geçmesini hedefleyen Akdoğan, bu nedenle gazetecilerin sandık başında görüntü alma taleplerini de geri çeviriyor.



GÜNÜN SÖZÜ
"19 Mayıs'ta Cumhuriyet'e ve Türk Milleti'ne karşı hazım sorunu yaşayan kim varsa, bugün küllerinden yeniden dirilmiştir"
Devlet Bahçeli
(MHP Gn. Bşk.)


TARİHTE BUGÜN

Milletvekili seçimlerinde, Türk kadını ilk kez seçme ve seçilme hakkını kullandı. Meclis'e 18 kadın milletvekili girdi. (8 Şubat 1935)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.