Hava Durumu

Yunus ve timsahın aynı suya girmeleri rekabet yaratacak

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2012 23:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2012 23:43

Manidar olan;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın attığı bu adımdı.
Bu yönde dün çok sayıda telefon ve mesaj aldık.
Ağırlıklı görüşler aynıydı.
Yani, bu anlaşmayı manidar bulanlar çoktu.
Bu konuda görüştüğümüz kişiler arasında İDO’nun Basın Müşaviri Tolga Uyar da vardı.
Gayet kibar yaklaşımıyla şık bilgiler ve mesajlar verdi.
“Adı üzerinde, tatlı rekabet” dedi.
İDO olarak;
Hizmet verdikleri bölgelerin farklı spor dallarında sponsorluk yapma kararı aldıklarını ve ilk olarak da Bursa’dan ve Bursaspor’dan başladıklarını aktaran Uyar, İDO’ya yönelik şikayetleri de şöyle özetledi.
“Şu an sabit fiyatlı bilet satışımızla beraber, yolcu memnuniyeti tüm dış hatlarda oldukça arttı. Bursa hattımızdaki şikayetlerin çoğunluğunu, şehir merkezi ve çevre ilçelerden Güzelyalı’ya ulaşım sorunu ile klimaların sıcak ve soğuk iklimlendirmeleri oluşturuyor”
Uyar’ın bir mesajı da;
Yakında Bursa ile İstanbul arasında yolcu taşımaya başlayacak olan Bursa Deniz Otübüsleri’ne (BDO) yönelik.
Dediği şu:
“Bursalılar, İDOBÜS ve hızlı feribot hakkıyla kullanıyor. Bursa Belediyemiz seferlere başladığında az bir yolcu, ilk olarak meraktan denemek istese de kısa zamanda İDO kalitesine, tarifesine ve konforuna geri dönecektir çünkü gemi, servis, terminal ve hizmet kalitesi farkını kavramak zor olmayacaktır”
İDO’nun düşüncesi bu.
Yani, nezaket gösterip BDO ile İDO arasındaki rekabetten kendilerinin kazançlı çıkacağını söyleyip ‘BDO bizim rakimiz olamaz’ demeye getiriyorlar ki bu da bir düşünce tabii.

 

Asılan pankartın anlamını sordular

Gemlik’te;
Uludağ Üniversitesi ilçe yerleşkesi önüne asılan bir pankart, belli ki CHP’nin Gemlikli gençlerini ayağa kaldırmış. Yerleşke önüne AK Parti gençlik kollarının astığı iddia edilen pankartta, üniversite öğrencilerine destek olunacağının yazıldığını belirten CHP’nin gençlik kolu mensupları, bu pankartı “cüret sınırlarını zorlayan bir pankart” olarak niteleyip, üniversiteye iktidar eliyle siyaset sokulmak istenmesinin de yanlışlıklarını ve üniversite öğrencilerine destek olunmasından neyin kastedildiğinin açıklanmasını dile getiriyorlardı.

 

Çıkarılan “Bayrak” şiirini dağıtıyorlar

Bu yıl;
Eğitim sisteminde 4+4+4’ün haricinde de önemli değişiklikler oldu.
“Andımız”ın artık okunmamasının yanı sıra muhalefet partilerinin dediği gibi “Atatürk’ün izleri de siliniyor”
Bu amaçla eski yönetmelikte kitapların ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına, laik, sosyal, hukuk devletine uygunluk’ şartı yeni yönetmelikte bulunmuyor.
Nitekim;
Ünlü şair Arif Nihat Asya’nın daha önce ortaöğretim Türk Edebiyatı ders kitaplarında yer alan ve genç beyinlere vatan-bayrak sevgisini aşılayan “Bayrak” şiiri de çıkarıldı.
Bu nedenle;
Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık ve arkadaşları Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve AK Parti hükümetini protesto etmek amacıyla okullarda “Bayrak şiiri” dağıtmaya başladılar.
Vatan ve bayrak sevgisini unutturmayacaklarını anlatan sendikacı eğitimciler, şu andaki eğitim anlayışının da bilimsellikten uzak olduğunu savunuyorlar.

 

DSP’ye Alman konuk geliyor

Programı DSP’nin İl Başkanı Necmettin Şengül bildirdi dün.
Almanya’nın;
Sosyal Demokrat Partisi SPD’nin Hessen Eyaleti’nin Başkanı Thorster Schaeher Gümbel’in Türkiye gezisine çıkacağını ve bu programa Bursa’nın da alındığını aktaran Şengül, Bursa ayağında Alman Gümbel’in DSP’nin yanı sıra CHP, İP, ADD, DİSK, GÜMÇED, KADER, SDD ve TMMOB’a mensup bazı meslek odalarının yöneticileriyle de görüşeceğini söyledi.
Şengül’ün bir notu da;
SPD’nin Eyalet Başkanı Thorster Schaeher Gümbel’in bu yıl yapılan Kuzey Ren Vespaly seçimlerini, yüzde 39 oyla kazanarak, bu bölgeyi Başbakan Angela Merkel’in partisinin elinden aldığı ve Gümbel’in 2 yıl sonra yapılacak seçimlerin de Başbakan adayı olduğuna dairdi.

 

Yedikardeş’ten sünnet cemiyeti

Bir düğün haberi de DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş’ten.
Yedikardeş, oğulları Semih ve Melih’e 29 Eylül Cumartesi günü Altınceylan Tesisleri’nde sünnet töreni düzenliyor. Bu düğünün de yine iş ve siyaset dünyasına ev sahipliği yapması bekleniyor.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.