Hava Durumu

Zihniyet devrimi yapan MHP kongresinden çıkan 6 sonuç?

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 08:48
Pazar günü yapılan MHP kongresinden önce il başkan adaylarından Zafer Milli'nin ısrarla üzerinde durduğu bir nokta vardı.
Dediği şuydu:
"Diğer adaylardan Tevfik Topçu'nun arkasında İsmet Büyükataman var, Hasan Toktaş'ın arkasında da Necati Özensoy. Peki ben kazanırsam ne olacak, il başkanı-milletvekili ilişkileri nasıl seyredecek?"
Aslında;
Parti içindeki bölünmeyi açıkça söylüyordu Milli bu sözleriyle.
Kongre sürecinde biz de şunu söyledik.
Zafer Milli'nin şansının olmadığını ifade ettik, nitekim sadece 17 oy alabildi.
Yanı sıra;
Asıl tespitimiz diğer iki aday Topçu ile Toktaş'a yönelikti.
Gözlemimiz;
Ya, Topçu'nun seçimi kıl payı alabileceği, ya da Toktaş'ın ciddi fark atabileceğine dairdi.
Dediğimiz çıktı.
İnegöl orijinli Toktaş ciddi bir fark attı.
579 kişinin oy kullandığı 3 adaylı bir seçimde rakibini 59 oy farkla geçen Toktaş, MHP Bursa tarihinde bir devrimi de gerçekleştirdi.
Böylece;
Bu kongreye dair ortaya 6 önemli sonuç çıktı.
Birincisi;
MHP tabanı, 12 Haziran seçimlerinde alınan başarısız sonucu unutmadı. Bursa'nın milletvekili sayısı 1 yükselmesine karşın, 3 olan MHP milletvekili sayısının 2'ye düşmesi, ortaya kesin bir başarısızlık olarak konuldu ve hesap soruldu.
İkincisi;
İl Başkanı Tevfik Topçu üzerinden partinin Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman vuruldu ki, kendi kentinde genel seçim kaybeden bir Genel Sekreter, şimdi il kongresini de kaybederek büyük bir düşüşe geçti.
Üçüncüsü;
Yıllardır, il yönetiminin gölgesinde kalan ve parti disiplini uyarınca da ön plana çıkarılmayan ilçe yönetimleri, kaale alınmak istediklerini açıkça gösterdiler.
Dördüncüsü;
Teşkilat, Bursa'da yıllardır birkaç kişi arasında geçen milletvekilliği üst sıralamasına artık "dur" dedi ve belki de bir önseçimin yolunun açılması sağlandı.
Son olarak da;
Özellikle son 10 yıldır hem yerelde hem de genelde alınan başarısız sonuçlar karşısında, tabandan gelen sesler, teşkilatlar tarafından ilk kez bu kadar yükses sesle dillendirildi ve strateji değişim isteği direkt sandığa yansıdı.



En acı Anneler Günü’nü yaşadı!

Bursa'da;
pazar günü en acı Anneler Günü’nü muhtemelen, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karamık yaşadı.
Bir süredir rahatsız olan annesi Sıddıka Karamık'ı Anneler Günü sabahında kaybeden deneyimli siyasetçi Karamık, annesini son yolculuğuna böylesine özel bir günde uğurladı.
Ailesinin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve yakınıyla birlikte Çalı'da annesine son görevini yerine getiren Ali Karamık'a bir kez daha başsağlığı diliyoruz.



Bursalılar haklı olarak soruyor?

Hafta sonu geride kaldı.
Özellikle haftanın ilk mesai günü olan dün sabahtan itibaren çarşı, pazarda ve işyerlerinde ana gündem maddesi futboldu.
Haklı olarak;
Bursalılar soruyor, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da cevap istiyor.
Şu meşhur, oynanamayan Beşiktaş maçı nedeniyle Bursalı 64 taraftarın 4 ay tutuklanması ve Bursaspor'a ağır cezalar verilmesinin ardından, Fenerbahçe kulubüne ve olay çıkartan taraftarlarına nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu. Kaldı ki olaylar çok net.
Hele hele;
Cumartesi gecesi Kadıköy'de yaşanan o korku dolu saatlerden sonra, İstanbul televizyonlarına jenerik olan Bursa'daki o görüntüler adeta "solda sıfır" kaldı.
Hep söylenir, "futbolun adaleti yok" diye. Bakalım;
Futbol Federasyonu'nun adaleti var mı, varsa da ne kadar?


Mudanya trafiği isyan ettirdi!

Deyim yerindeyse;
Pazar akşamı telefonumuz durmadı, arayanlar da ortak noktada aktardılar dertlerini.
Mudanya Yolu'nun kapatılması nedeniyle gerek Güzelyalı'dan gerekse Mudanya'dan Bursa'ya dönenler saatler süren bir çile yaşamışlar ki, zaten telefondaki ses tonlarından da açıkça belli oluyordu.
Bursa'ya dönüş yolunda Tepedevrent sonrasında yolun eski Mudanya yolu üzerinden verilmesi uygulamasının pazar gününe denk getirilmesi, feribotların o gün daha çok sefer yapması ve de o günün Anneler Günü olması nedeniyle yaşanan sirkülasyon, belli ki kilometrelerce uzayan kuyruklara yol açmış.
İşin ilginci bu çilenin bir muhatabını da bulamadı Bursalılar.
Ne Valilik, ne Emniyet Müdürlüğü, ne Büyükşehir Belediyesi, ne de Mudanya Belediyesi.
Kimi aradıysa bir muhatap bulamadı Bursalılar.
Hele hele;
O gece Prag'dan İstanbul'a 3.5 saatte gelen CHP'nin eski il başkanlarından Ertuğrul Akagündüz'ün, Güzelyalı'dan Tepedevrent'e 2 saat geçmesine karşın ulaşamamış olduğunu belirtmesi, nasıl bir çile yaşandığına dair bariz bir örnekti.



TARİHTE BUGÜN

Bülent Ecevit, CHP kurultayında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'den sonra CHP'nin 3. genel başkanı seçildi. (15 Mayıs 1972)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.