Hava Durumu

Almira’dan örnek proje

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 07:37
2008’den itibaren dünyada 2 Nisan, Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanır.  
Kutlanır kutlanmasına da acaba kaç kişi bu farkındalığı fark etmiştir; asıl ona bakmak lazım. 
Bu konuda duyarlı yaklaşan, empati yapan insanlarımız elbette olmuştur. Ama önemli olan otizmli kişilerin kaç tanesinin hayatı kolaylaştırıldı. Kaç işletme, otizmli bir kişiyi istihdam ederek sosyal yaşamın içine kattı.
Evet, Bursa’da bu farkındalığı sağlayan bir işletme oldu; hem de turizm sektöründe;
O da; Almira Hotel’den başkası değil.
‘Almira Hotel  Otizmde Yetişkin İstihdam’ projesini geçen yıl nisan ayında başlatan Almira, bir otizmli genci bünyesine kattı.
Genel müdür Ersin Yazıcı, bu konuda öncü olduklarını; ancak projenin başarıya ulaşması için istihdam edilen otizmli kişi sayısının artması gerektiğini, vurguluyor. Kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren diğer işletmelerin duyarlılık göstermesini istiyor.
Genel Müdür Ersin Yazıcı ve ekibini kutluyorum. Diğer işletmelere de örnek olmasını umuyorum.
İşte Almira farkı bu olsa gerek.

BUTGEM trenini kaçırmayın

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) 3. eğitim dönemine ön başvurular 18 Mart 2016 Cuma günü sona eriyor
Yeni bir meslek edinmek veya mesleklerini geliştirmek isteyen gençler, sac metal kalıp tasarımı, CNC freze operatörlüğü, makine tasarımı, yazılım uzmanlığı, web tasarımı, moda tasarımı, dijital baskı operatörlüğü, otomasyon sistemleri gibi dallarda 28 kurs programından faydalanabilecek.
Kurslara, 18-35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunları başvurabiliyor. 

Türk – Japon kardeşlik rüzgarı esecek

Bursa, ‘Japon Kültür Haftası’na ev sahipliği yapıyor. Bursa Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği işbirliği ile Fuji Dağı’ndan Uludağ’a Japon Kültür Haftası etkinlikleri Merinos AKKM’de can buluyor. 

Hafta, 18 Mart Cuma günü (Merinos AKKM)’de 18,30’da Koto Dinletisi ve ‘Ertuğrul 1890’ film gösterisi ile başlayacak.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de Bursalıları bu renkli etkinliğe davet ediyor.

Çevre ödüllerinde geri sayım…

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BOSİAD) çevreye duyarlı üretimi teşvik etmek amacıyla Bursa OSB’deki tesisleri kapsayan çevreye duyarlı tesis yarışması bu yıl tüm OSB’leri kapsayacak.
BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Oral, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdullah Bayrak ve Hasan Candan’la birlikte ziyaretimize gelerek bilgi verdiler.
Verilen bilgiye göre, Bursa genelini kapsayacak “Çevreci Üretim, Temiz Gelecek” sloganıyla düzenlenen yarışmaya son başvurular 15 Nisan’da bitiyor. 1 Haziran’da tören yapılacak.
Ödüller, “Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler”, “Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler” ve “İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler” olarak 3 ayrı kategoride verilecek.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.