Hava Durumu

Anadolujet yanında Yenişehir-Samsun anında

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2015 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2015 08:17
Yenişehir’den Sumsun’a uçuşlar bugün başlıyor.
Anadolu’yu birbirine bağlayan havayolu olarak bilinen Anadolujet’in başlattığı seferler, haftanın iki günü gerçekleşecek.
Bilet ücreti ise kasım sonuna kadar Samsun’un plakası baz alındı; 55 lira belirlendi.

Yenişehir Samsun seferlerinin başlaması nedeniyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Anadolujet Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan’ın katılması, bence seferlere verilen desteğin en büyük göstergesiydi.
Gerçi Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük tarım fuarı BURTARIM’dan esirgenen ilginin Yenişehir’e gösterilmesi dikkat ekiciydi.
Yenişehir Havaalanı dolayısıyla Bursa’nın, Anadolujet’in Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen’den sonraki en büyük destinasyonu haline geldiğini de belirtelim.

Müezzinoğlu’dan tam destek

Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmada Yenişehir Havaalanı’nın güçlü bir altyapısı olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını belirterek “Sabiha Gökçen Havaalanı’nın kapasitesi doldu. Alternatifi Yenişehir olabilir. 3 milyon nüfusu olan bir kentin yüzde 10’u seyahatlerde havaalanını kullanmıyorsa bir eksiklik var demektir. Bu eksiklikleri gidererek Bursa’yı 2017 yılında 300 bin yolcu kapasitesine ulaştırmalıyız.” diyor
Hedefe de Balkanlar’ı koydu Sayın Bakan.

Vali Anadolujet’ten ne istedi?

Vali Karaloğlu’nun göreve geldiğinden beri Yenişehir Havaalanı için gösterdiği hassasiyeti yakından biliyorum.
Samsun lansman toplantısında bana dönerek, “Yenişehir’i çalışmadığı zaman çok yazıyordun Orhan, şimdi yazmıyorsun. Şimdi de çalışıyor diye yazman lazım” sözleri havaalanına olan ilgisinin açık bir göstergesi olsa gerek.
Ben de kendisine yazmak için buradayım deyince gülüştük.
Yenişehir Havaalanı’nın kente uzaklığı konusundaki görüşlere katılmadığını belirten Vali Karaloğlu “Sorun kentin Yenişehir’le ulaşım bağlantısının sağlanamamasıydı. Büyükşehir Belediyesi ve BTSO elini taşın altına koydu. Ücretsiz seferler yapılıyor. Bu yetmiyor. Karacabey Mustafakemalpaşa, İnegöl gibi ilçelerin yanında Bilecik ve Kütahya’nın da Yenişehir Havaalanı’na ulaşımının sağlanması halinde Yenişehir bölgenin ulaşım merkezi olacaktır.” ifadesini kullandı.
Vali ayrıca Yenişehir Trabzon ve Erzurum seferlerinin günlüğe dönüştürülmesini istedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.