Hava Durumu

Aydınlarla ‘cennete’ yolculuk

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 07:04
Cerattepe direnişini bilmeyen kalmamıştır sanırım. Artvin, Artvin olalı hiç bu kadar konuşulmamıştı. Bu kadar gündeme gelmemişti. 
Ama bu kez bir geldi pir geldi.
Hem de iyi bir sınav vererek,
Cerattepe direnişini hatırlayın insanlar çevresine doğasına sahip çıkmak için kendini paraladı. Ne için tabii ki gelecek nesillere en büyük mirası bırakmak için…
Verilen mücadele tüm Türkiye’den yankı bulmuştu. Konu Artvin meselesi olmaktan çıkmış adeta Türkiye’nin meselesi haline gelmişti.
Konu yargıda biliyorsunuz.
Mahkeme ne karar verir bilemem ama reklamın iyisi kötüsü olmaz. Ama böyle giderse Artvin Cerattepe turizmde yeni lokasyon olur. O zaman da altın olmasa da altın yumurtlayan bir sektör kazanılır.
Tabii Cerattepe yerinde durursa.
İşte bu konuda farkındalık oluşturma adına Bursa Barosu da Artvin’e bir gezi düzenledi. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan da katılım sağlanacak. 
Konuya ilişkin bir de panel düzenlenecek
Biz de bir grup gazeteci, avukat, hakim gibi aydınla birlikte Cerattepe’ye, ülkemizin bu cennet köşesine gidebilmek için yola koyulduk.
İzlenimlerimi dönünce paylaşmak dileğiyle;
Hoşça kalın, dostça kalın.

Tofaş Egea’yı  seriye bağladı


Tofaş, 1,5 milyar dolarlık dev yatırımla geçtiğimiz yılın eylül ayında üretimine başladığı Egea Sedandan sonra ikinci serisi olan Egea HB (hatchback) modelini 12 Nisan’da banttan indiriyor.
Sırada station wagon var.
Egea projesi, Tofaş Ar-Ge’sinin Tofaş mühendisliğinin Tofaş işçiliğinin küresel piyasalardaki başarısının tescilidir.
Verilen bilgiye göre, Tofaş tesislerinde gerçekleşecek törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un yanı sıra Koç Holding üst düzey yöneticileri ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu katılacak.

Başarının adıdır BGC


Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC)’nin geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden gazeteci arkadaşlarımız Alican Tarakçıoğlu ve Atilla İşçi anısına düzenlediği ‘Geleneksel Gazetecilik Başarı Ödülleri’ Suare’de düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da iştirak ettiği ödül töreninde Sönmez Medya’daki arkadaşlarımız 8 ödül aldılar. Hem çalışma arkadaşlarımı hem de ödül alan diğer meslektaşlarımı kutluyorum.

Mükemmel zirvede geri sayım


Geçtiğimiz eylül ayında başlayan Bursa 14. Kalite Sempozyumu ve Bursa Mükemmellik Ödülleri süreci, 15-16 Nisan’da Almira’da düzenlenecek ‘sürdürülebilir mükemmellik’ sempozyumu ve ödül töreniyle son bulacak.
BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi’nin 2003 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğü etkinliğe ilişkin bilgi veren BUSİAD Başkanı Günal Baylan, KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay iddialı bir programdan söz ediyorlar. 
Öğrendiğim kadarıyla bu yılki ödül sürecine geçen yıl başarı ödülü alan BÜROSİT büyük ödül için iddialı hazırlanmış. Ayrıca Doğu Pres de büyük ödülde iddialı. Ödüllerin diğer adayı da İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
Kalite konuşulacak vesselam.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.