Hava Durumu

Borusan Mannesmann'ın Amerika zaferi

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 04:50
Yabancı şirketlerin yurtiçindeki başarılarına, aldıkları ödüllere alışığız. Ama ilk kez bir Türk şirketinin ya da 'benim bildiğim kadarıyla' diyelim; üstelik Amerika'da kendi alanında yılın en iyisi seçilmesi gerçekten büyük başarı, şahsen gurur duydum.
Avrupa'nın lider çelik boru üreticisi Borusan Mannesmann'dan bahsediyorum.
Borusan Holding'in Gemsaz'daki misafirhanesinde ilçe protokolü ve basın mensupları için verdiği iftardaydık.
Tabii ki bizim için aslolan haberciliktir. İftar işin bahanesiydi.
O haber de Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu’ndan geldi, ilk kez bizimle paylaştı. Sıcak haberdi.
Demircioğlu'nun verdiği bilgiye göre,  dünyaca ünlü çelik sektörü referans yayını American Metal Market’in her yıl düzenlediği yarışmanın “En İyi Boru Üreticisi” ödülüne bu yıl, Borusan'ın 2013 yılında ABD’de faaliyete başlayan Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. layık görüldü.
Borusan Holding ve Borusan Mannesmann yönetimini ve çalışanlarını kutluyorum.
Bu Türk girişimcisinin büyük başarısıdır. Hatta Türk girişimcisinin Amerika zaferidir.
Dolayısıyla iftar bahane Borusan şahaneydi bana göre.
Bu arada ilçe protokolü ve Demircioğlu'nun yanı sıra Borusan Holding İcra Kurulu Üyesi Erkan Kafadar, Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen ve Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır'ın da iştiraki organizasyona verilen değeri de ortaya koydu.
Tebrikler. 

Bu balıklar neden ölüyor?


Büyükorhan baraj gölünde bir süreden beri yaşanan balık ölümleri yöre halkını tedirgin ediyordu. Kimsenin de pek gıkı çıkmıyordu 
Ancak yörenin CHP'li milletvekili Erkan Aydın duyarsız kalmadı. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na verdiği önergeyle gölette binlerce balığın telef olmasının nedenlerini sordu, araştırılmasını istedi.
Bir açıklama gelirse paylaşacağım çünkü ben de merak ediyorum.

Nalburcuların iftar buluşması


Bursa Nalburlar ve Hırdavatçılar Odası üyeleri düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldiler. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği yemekte söz alan Başkan Burak Kızılçim üyelerin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.
Nalburcuların genç başkanı Burak Kızılçim geçtiğimiz günlerde Afyon’da düzenlenen törende 2016 Türkiye Esnaf Oscarları Yılın En Başarılı Girişimci Başkanı seçilmişti. 
Tebrikler 

İletişim Yazılım'dan “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi


Bursa’nın köklü yazılım şirketi İletişim Yazılım çalışanları için 'Paramı Yönetebiliyorum' eğitimi düzenlendi. Özellikle genç çalışanların katılımıyla gerçekleşen eğitimde; Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği eğitmenlerinden Pakize Güleç, kişisel kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik paylaşımlarda bulundu. 
Eğitimle İletişim Yazılım çalışanları için; Türkiye’de finansal okuryazarlık bilincinin artırılması amaçlanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.