Hava Durumu

BTSO Başkanı Burkay’dan G20 yorumu

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 06:52
TOOB Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay Antalya da iki gün süren G20 Zirvesine ilişkin değerlendirmesinde önemli mesajlar verdi
G-20 zirvesinin sonuç raporunda sürdürülebilir ekonomik büyüme için tüm dünyanın ortak hareket etme davranışı sergilemesinin iş dünyasına güven verdiğini belirten Burkay “Küresel dayanışma olduğu sürece ortak meselelerimizi çözüme kavuşturabiliriz” diyor.
G-20’nin iş dünyası ayağı olan B–20 organizasyonu kapsamında da TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun B-20 Dönem Başkanı olarak KOBİ’lerin ekonomik büyümeye katkısının arttırılması çağrısının sonuç bildirgesinde yer almasını iş dünyası açısından önemli bir başarı olarak nitelendirdi.
Burkay, ilk defa bir özel sektör girişiminin G20 tarafından resmi deklarasyonla desteklenmesi, Türk iş dünyası için büyük bir gurur kaynağı olarak değerlendiriyor.

***

İçme sütü revaçta

Hayvancılık Akademisinin TÜİK verilerine dayandırdığı Eylül ayına ilişkin “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” sonucuna göre, toplanan inek sütü miktarı eylülde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 arttı ve 681 bin 487 ton oldu.
Söz konusu dönemde, ticari süt işletmeleri tarafından gerçekleştirilen içme sütü üretimi yüzde 9,1 artış göstererek 105 bin 834 tona çıktı.
Fakat işin garibi ayran peynir gibi süt ürünleri düşüşte… Demek ki fark içme sütüne kaymış.

***

Başarılı projelere OİB’den 250 bin lira

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), otomotiv endüstrisinde başarılı projeleri hayata geçirebilmek için işbirliğine girdiği İTÜ Arı Teknokent’in ‘İTÜ Çekirdek BigBang’ organizasyonu finalinde 5 projenin üretime odaklanması için 250 bin lira ödül verdi. 
OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu , inovasyon, Ar-Ge ve tasarıma dikkat çekerek, “Otomotiv endüstrimiz Avrupa’nın en gelişmiş Ar-Ge merkezlerinden birisi olmayı hedefliyor. Buna göre stratejiler geliştiriyoruz” diyor.

***

Ulusal Kalite Hareketine ‘Kaya gibi’ yolcu

Kalitenin yaygınlaştırılması, yaşam biçimi haline getirilmesi bakımından hiç kuşku yok ki Ulusal Kalite Hareketi (UKH) önemli bir misyona sahip.
UKH yolcusu ne kadar fazla olursa kalitenin yaşam biçimi haline getirilmesi de o denli etken olabilir.
Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık A.Ş de Ulusal Kalite Hareketi( EFQM ) iyi niyet bildirgesini imzalayan ilk patent firması oldu.
Bildirgeye, Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay imza koydu.
Erdem Kaya Patente, mükemmellik yolculuğunda başarılar…





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.