Hava Durumu

BTSO’da ‘asgari’ tartışma

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 07:27
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kasım ayı meclis toplantısı asgari ücret tartışmasına sahne oldu.
Meclis üyesi İlhan Parseker, yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen asgari ücrete ilişkin BTSO yönetiminin yeterince tepki göstermediği görüşünü savundu. Şunları söyledi:
“Asgari ücretin işçi kesimi için çok olduğunu söylemiyoruz. Fakat işletmelerin uluslararası rekabetini zorlaştıracak ve kayıt dışılığı tetikleyecek. Bu yüzden asgari ücretin yükü iş dünyasına yıkılmamalı. TOBB, İSO gibi kuruluşlar etkili açıklamalar yaptı. Ama BTSO tabiri caizse geçiştirdi. Bu konuyu çok daha etkin dile getirmeliyiz.”
Cevap BTSO Başkanı Burkay’dan geldi:
“Bizim arzumuz asgari ücrete ilişkin ilave yükün tabii ki devlet tarafından karşılanmasıdır. Fakat konuya yalnızca asgari ücret olarak bakılmamalı. İş dünyasının beklentisi iş güvenliği ve iş barışını tesis edecek reform paketinin acil biçimde hayata geçirilmesidir.”
Burkay, yeni kabinenin Bursa ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerken, Bursa’nın iki bakanla temsil edilmesini de Bursa için son derece olumlu olarak değerlendiriyor.

***

Rusya’da rehin kalmaktan kurtulan Bursalı kim?

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü Bursa’daki Blok Mermer Fuarı öncesi görüşmelerde bulunmak üzere Moskova’da bulunuyordu. Görüşmeleri tamamladıktan sonra Bursa’daki fuarın açılışına yetişecekti.Biletini almış ülkeye dönecek.
Fakat o da ne? 
Rus uçağının düşürülmesinden sonra giriş çıkışlar kapatılmış. Neredeyse rehin kalacak. Bereket yapılan girişimler sonuç verir, rehin kalmaktan kurtulur ve dünkü fuarın açılışına yetişir. 
Kendisine geçmiş olsun  diyorum.

***

Patent  başvurularında  şaşırtan gelişme

Patent başvurularında Bursa’ da sevindirici gelişme yaşandı.
Hedef Patent Yönetim Kurulu Başkanı Ali Peker’in verdiği bilgiye göre Bursa geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan üçüncü ili oldu.
2015 yılında da başarılı performansının devam ettiği belirtiliyor.

***

Çinliler mermerleri ‘talan’ etti

TÜYAP-BTSO ve MADSİAD müthiş bir fuara imza attı.
Bursa Uluslararası Fuar Merkezi’nde dünyada ilk kez düzenlenen ve 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilcisinin katıldığı Blok Mermer Fuarı’nın açılışı görkemliydi. 
1 milyar dolarlık iş hacminin oluşturulması hedefleniyor.
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır’ın da katıldığı açılışta BTSO, hem Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay hem de Meclis Başkanı Remzi Topuk’la hazır bulundu. İlgi yüksekti.
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlünün verdiği bilgiye göre, fuar alanına indirilen mermerler daha yerlerine konulmadan ve fuar açılmadan özelikle Çinliler ve Hindistanlılar tarafından kapışıldı. Tabiri caizse  ‘taş’ gibi fuarda adeta Çin ‘talanı’ yaşandı.
İlginç…




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.