Hava Durumu

BTSO’da taşlar yerinden oynadı

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2016 05:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 05:01
BTSO Yönetim Kurulu’nda yer alan Ferudun Kahraman, Emin Akça ve Şakir Umutkan FETÖ’ye yakın isimler olarak biliniyordu. 
Kamuoyunda da yalnız üç isim değil, FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen diğer isimlerin de meclisten acaba ne zaman istifa edecekler beklentisi vardı.
İlk istifa, yönetim kurulu üyeleri Ferudun Kahraman, Şakir Umutkan ve Emin Akça’dan geldi. 
BTSO Başkan Yardımcısı da olan Kahraman yaptığı açıklama da “Yapının elemanlarının sürekli ısrarıyla başlayan ve devam eden, milletimizin  değerlerine ve inancına saygılı bir yapı olarak gözüken cemaat yapılanmasına katkılarda bulundum. Ancak 17-25 Aralık sürecinde söz konusu cemaatle bütün ilişkilerimi kestim.15 Temmuz gecesi düzenlenen hain saldırıyla da ilişkilerimi kestiğim adı cemaat olan yapılanmanın gerçek yüzünü bir kez daha gördüm. Ancak geçmişteki bağlantılarımın BTSO’ nun kurumsal yapısına haksız eleştirilerin kaynağı olduğunu üzüntüyle müşahede ettim. Bu noktada BTSO’ya zarar vermemek adına BTSO Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılma kararı aldım.” diyor.
BTSO Başkanı Burkay ise açıklamasında yönetim kurulu toplantısında Kahraman, Umutkan ve Akça’nın gördükleri lüzum üzerine yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiklerini belirtiyor. BTSO çatısı altında bugüne kadar hayata geçirilen projelere ve tüm Türkiye’ye örnek olan çalışmalara sağlamış oldukları katkılarından dolayı da teşekkür ediyor.
Kısaca BTSO’da taşlar yerinden oynadı. 
Şimdi merak edilen konu; bu isimlerin yerine kimler gelecek.

Demokrasi nöbeti tamam, ya ekonomi

Kaç günden beri ülkece demokrasi nöbetindeyiz  Bu duruş Türkiye’nin artık ‘yol geçen hanı’ olmadığını gösteriyor.
Ancak demokrasiye gösterilen hassasiyetin ekonomiye de gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü güçlü demokrasi ancak güçlü ekonomiyle, güçlü ekonomi de güçlü demokrasiyle mümkün. 
Gerçi ekonomiye ilişkin bir dizi açıklamalar yapıldı, ama taşlar yerine henüz oturmadı. Demek ki ekstra bir şeyler gerekiyor.
Acaba ekonomi nöbetine de mi başlanmalı diye düşünmeden edemedim.

Balkantürksiad’da anlamlı erteleme

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği organizasyonuyla 26 Temmuz 2016 Salı günü yapılması planlanan Anadolu Ateşi 15. Yıl özel gösterisi, 25 Eylül 2016 Pazar gününe ertelendi.
Başkan Levent Bilek, ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemin göz önünde bulundurularak erteleme kararı alındığını söylüyor. 
Biletlere gelince;
25 Eylül Pazar günü saat 20’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gece için geçerli.

Vergide yeni düzenleme

İşler kötü gidince Yahudi eski defterleri karıştırırmış; diye bir söz var ya Hükümet de vergi tahsilatında işler iyi gitmeyince yeniden yapılandırmaya gidiyor.
Konuya ilişkin çalışma başlatıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın söylediğine göre 13 milyon vatandaş bundan yararlanabilecek. 
Peki vergisini zamanında verene haksızlık olmuyor mu?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.