Hava Durumu

Burkay’dan babayiğide açık çek

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2015 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 08:02
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay AS TV ekranlarında canlı yayınlanan iş yemeği programımda hem yerli marka otomobil hem Yüksek Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) hem de TOBB okuluna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Burkay, hatırlanacağı üzere BTSO Başkanı olarak geçtiğimiz günlerde yerli marka otomobile ilişkin ilk açıklamayı yapan en güçlü isimdi. 
Özetle diyor ki;
“Bursa’nın ve Türkiye’nin gelecek 50 belki 100 yılını şekillendirecek Yüksek Teknoloji Sanayi Bölgesi’nde yerli marka otomobil için yerimiz hazır. Hatta oda olarak ilk 100 aracı alacağız. Üstelik 30 bin üyemiz olduğu düşünülürse bizim potansiyelimiz ortada. Hiçbir yatırımcıya böyle açık çek vermedik. Ayrıca bu iş için olmazsa olmaz olan Network ağı ve otomobilin başkenti olma kimliğimiz, doğru adresin Bursa olduğunu net biçimde ortaya koymaktadır. Bu işi çok önemsiyoruz”
Bu kent babayiğidi gerçekten istiyor ve hak ediyor. Yanlış doğum yeriyle çocuğun geleceği tehlikeye atılmamalı.

TOBB okuluna yeşil ışık


BTSO Başkanı Burkay aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla üç yıldan beri sesi soluğu çıkmayan TOBB okuluna ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı:
“TOBB okulu Bursa’ya gelecek. Neticede o dönem Valiliğimizle TOBB arasında bu yatırımın protokolü yapılmış. Ama ne BUTGEM’in ne Demirtaş Sanayi Bölgesi’nin haberi var. Fakat biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Rıfat Hisarcıklıoğlu başkan da öyle. Bizim İki eğitim kampusumuzdan birinde Valilik yer gösterdi. Şu anda ihale aşamasında… İhaleye çıkılacak ve bu iş olacak.”
Sonuçta biz üzüm yemek istiyoruz. Öyle görünüyor ki bu üzümü de sonunda yiyeceğiz.

Işıksoy’a destek zamanı


Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu; Işıksoy Tekstil maalesef büyük bir yangın faciasıyla karşı karşıya kaldı.
Kendilerine geçmiş olsun diyorum.
Firmada 30 milyon liralık zarar olduğundan söz ediliyor.
Bu gerçekten büyük kayıp… Fakat ekonomik zarar bir şekilde karşılanır. Ancak asıl önemlisi siparişlerin akıbetidir. 
Çünkü firma, Bursa’nın en önemli ihracatçılarından birisi.
Bursa’daki tekstil fabrikalarının kapasitelerinin bir bölümünü bu firmaya ayırmaları ve siparişlerinin yerine getirilmesi noktasında yardımcı olmaları çağrısında bulunuyorum. 
Malum dertler paylaşıldıkça azalır.

BUSİAD’ın asgari ücret çıkışı


Asgari ücrette son söz 31 Aralık’ta söylenecek. Fakat iş dünyası da tedirgin…BUSİAD Yüksek Danışma Kurulu da yaptığı açıklamada yeni asgari ücretin özellikle emek yoğun sektörleri olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çekilerek “Yüzde 30’luk artışın tamamının işverene yüklenmesi adil değildir. Bu yüke, asgari ücretten vergi muafiyeti, SSK ve işsizlik sigortası primlerinden yapılacak indirimlerle adil bir çözüm getirilmelidir” deniliyor







 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.