Hava Durumu

Bürosit neden isyan ediyor ?

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 07:04
İş yemeği programımda konuğum; Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener idi.
Kendisiyle hem mesleki eğitimi hem grup şirketlerinden Bürosit’in EFQM Mükemmellik Ödülleri’nde kazandığı büyük ödülü konuştuk. 
Yalnız mükemmellik ödülü değil, Tofaş ve Ford’dan  kazandığı dünya klasmanında üretici ödülünü ele aldık. Üstelik yılın ilk çeyreğine 6 ödül birden sıkıştırarak büyük bir başarı hikayesi yazması ise oldukça anlamlı.
Neden isyan ettiğine gelince;
 Kendisinin ifadesiyle;
 “45 yıllık sanayiciyim tek bir faturasız mal satmadım. Devlete borcum yok. Önce Çalışanımın parasını öderim. Biz devletimizin bütün yükümlülüklerini yerine getiriyoruz, ki getirmeliyiz Çünkü devlet varsa bizler de varız. Ama maalesef mobilya sektöründe dörtte üçü kayıt dışı çalışıyor. Bu da rekabet gücümüzü zorlaştırıyor. Kimse faturasız mal satmamalı. Kimse devlete borç takmamalı. İşte o zaman Türkiye değil, dünyanın en büyük 10 ekonomisi, ilk 5 ya da 3. ekonomisi bile olur.”
Yani “Biz ödül alıyoruz parayı başkaları kazanıyor” demeye getiriyor
Gülener isyan etmesin de ne yapsın!

Basın kartları rotar yaptı


Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü basın kartlarının yeniden basımını yetiştiremedi eski kartlar 19 Haziran 2016 ya kadar geçerli.
Kurumdan yapılan açıklamada kartların basım ve dağıtım aşamasına gelindiği ancak yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle basım ve dağıtım işlemlerinin öngörülen sürelerde tamamlanamadığı vurgulanıyor
Bu nedenle eski basın kartlarının geçerliliklerinin 19/06/2016 tarihine kadar devam etmesinin kararlaştırıldığı belirtiliyor.

Çarşıya 2 milyon lira


Telkinler etkili oldu terör amacına ulaşamadı. 
BTSO ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde düzenlenen Payitaht alışveriş günlerinde bir haftada 2 milyon 200 bin liralık alışveriş yapıldı. 22 bin lira çekiliş bileti dağıtıldı. Her yüz liralık alışveriş yapan tüketiciye bir bilet veriliyor. Tüketici 100 liraya sıfır kilometre otomobil sahibi olma şansını elde ediyor.
22 Nisanda başlayan alışveriş günleri 22 Mayısta bitiyor.

Otomotivde Pazar TÜBİTAK’ta kuruluyor


Türkiye ihracatının lideri otomotiv sektöründe yılın en büyük etkinliği olan 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması, 5-6 Mayıs tarihlerinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Gebze yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde bu yıl beşincisi düzenlenen etkinliklerde Ar-Ge Proje Pazarı ve İnovalig Otomotiv Ödülleri sahiplerini bulacak. 
Yeni fikir ve tasarımlara toplam 62 bin TL ödül dağıtılacak, dereceye girenler ayrıca OİB’in bu yıl 900 bin TL destek verdiği İTÜ Çekirdek Programı’na girme şansı elde edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.