Hava Durumu

Bursa en iyi olmaya aday

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2016 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 07:55
TÜYAP tarafından İstanbul Beylikdüzü fuar merkezinde düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından Emitt (Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı) gerçekten görülmeye değerdi.
Yurdun güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına bütün iller öne çıkmak için tüm hünerlerini konuşturmuşlar. Dünyanın pek çok ülkesi orada…
Göreve geldikten sonra turizme odaklanan Vali, Emitt fuarında da çıtayı her geçen yıl yükseltiyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, STK’lar ve Bursalı turizm yatırımcıları ile birlikte fuara katılan Valilik, 400 metrekarelik dev bir stantla Bursa’yı Türk ve dünya turizmcilerine tanıtmayı hedefliyor.
Aklıma gelmişken söyleyeyim Bursa standı, bu yıl da en iyi olmaya aday.
Vali “Biz son 3 yıldır EMİTT’te farklı bir konseptte, her sene farklı temalarla katılıyoruz. Bursa’nın çok önemli bir turizm potansiyeli var ve bu potansiyeli harekete geçirmek için de tanıtım çok önemli. Sürdürülebilir bir tanıtıma önem veriyoruz. Hedefimiz Bursa’nın turizmde hak ettiği yere gelmesi için çaba sarfetmek.” diyor.
 ‘Hacivat ve Karagöz’ tiplemesinin Bursa’nın değerlerini bir çırpıda anlatan oyunununu ise beğeniyle izlendi.
Gün boyu bazı illerin stantlarını gezen Vali, kim bilir seneye çok daha iddialı hazırlanmanın hesaplarını yapıyordu.

Dağ yöresi madenle değişecek

Dağ yöresinin makus talihini değiştirecek proje gözüyle bakılan ‘Orhaneli Maden OSB’, Bursa’da masaya yatırıldı. 
Bursa Kent Konseyi ve Orhaneli Kent Konseyi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği toplantıda ele alındı.  Naçizane bu OSB’yi önemsiyorum.
Çünkü çok önemli iki getirisi olacak.  Birincisi göçe dur diyecek. İkincisi de her zaman konuştuğumuz gibi katma değeri yüksek üretiminin önünü açacak. 

EMİTT’ te Mudanya show

EMİTT Turizm Fuarı’na müstakil stantla katılan tek belediye idi Mudanya. Meclis üyesi Hüseyin Köse’nin öncülüğünde fuara çıkarma yapan Belediye, zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı sabun ve birçok ürünün hem satışını yaptı hem tanıttı. Mudanya standı gün boyu ziyaretçiler tarafından hiç boş bırakılmadı desem     yeri var.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.