Hava Durumu

Bursa iş dünyası tek yürek

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 04:57
Kalleş darbe girişimine karşı Bursa iş dünyası da tek yürek oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde BTSO’ daki toplantıya ilgi oldukça yüksekti
 Türk bayrağıyla donatılan BTSO çok amaçlı salon, bence tarihi bir birlikteliğe sahne oldu. 
Şöyle bir göz attım; BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk’un yanı sıra BTSO Başkanı olarak  uzun yıllar hizmet eden Celal Sönmez, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, Hüseyin Özdilek, Hüseyin Durmaz, olmak üzere daha ismini sayamadığım çok sayıda işadamı oradaydı. 
Katılımdan bir kez daha anlıyoruz ki bu durum, AK Parti meselesi değil, Bu ülke meselesi, rejim meselesi, bu bir demokrasi meselesi... 
O yüzden de herkes tek yürek. Ama bu birlikteliği bozacak adımlardan da ülkeyi yönetenlerin mutlaka kaçınması gerekiyor.
Ortak bildiriyi okuyan BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın ekonomiye ilişkin sözlerine dikkat çekmek istiyorum:
“Her darbe dönemi sosyal hayatımızda kapanmayan yaralar, ekonomimizde ise telafisi yıllar süren tahribatlara neden olmuştur. Ortak aklın hakim olduğu bu süreçte yeni hedef daha güçlü bir demokrasi ve daha güçlü bir ekonomi için yeni anayasamızın derhal Meclisimizden geçmesidir. İçinde bulunduğumuz şartlara rağmen 26 çeyrektir büyüme başarısı gösteren Türkiye son dönemde gerçekleştirdiği tarihi yatırımlarla gıpta edilen bir ülkedir.”
Altına imza atacağım bildiride yeni anayasa konusuna girilmesini anlayamadım.
Çünkü, hem 26 çeyrektir büyümeden söz ediliyor hem gıpta edilen bir ülke olduğumuz söyleniyor, ondan sonra da Anayasaya’dan şikayet ediliyor.
Kimse kusura bakmasın, bana bu bir tezat, hatta siyasi bir söylem gibi geldi.     
İşadamı hangi yatırımı yapmak istedi de Anayasa önünde engel oldu; cok merak ediyorum?

Para nerde?

BTSO Başkanı Burkay içinde bulunduğumuz süreçte iş dünyasına ve halka seslenerek “Güçlü bir ekonomi ve güçlü bir Türkiye için bu gün daha fazla alışveriş ve daha fazla ticaret zamanıdır” diyor.
İyi de bu insanların cebinde parası olsa zaten alışverişin anasını ağlatırlar; biliyoruz. Çünkü zaten tüketim toplumu haline geldik.
Ama aslolan üretim, üstelik yüksek teknoloji üretimi ve de ihracattır. Bunun yolu da yapısal reformlardan geçiyor.

Piyasalarda neler oluyor?

Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış olmasına rağmen piyasalara etkisi devam ediyor. Hatta etkisi daha da sertleşti
Başlangıçta teğet gibi görünen durum derinleşmeye başladı. Borsa İstanbul 75 binlere inerken, Dolar 3,04’ü gördü. Euro 3,35’leri yakaladı. Altın ise zirvede.
Yaşanan belirsizlik en büyük etken gibi duruyor. Umuyorum en kısa sürede normale döneceğiz.

Sigorta şirketlerine yakın takip

Hazine Müsteşarlığı, yasalara uymayarak fahiş fiyatta ısrar eden sigorta şirketlerini takibe aldı. Gerekirse tarifeyi bakanlık belirleyecek. 1000 liralık prim 200 liraya çekilebilir.
Araç sahiplerinin kabusu haline gelen trafik sigortası konusu umuyorum kökten çözülür.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.