Hava Durumu

Bursa’nın geleceği bu imzaya bağlı

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2016 06:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 06:37
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’yla Bursa’daki 21 Organize Sanayi Bölgesi ve Islah OSB temsilcileri Hilton Otel’de bir araya gelerek Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü’ne imza koydular.
Bu imza; gerek OSB gerekse ıslah OSB’deki sanayicilerin artık çevreyi kirletmeyeceği anlamına geliyor. 
Kısaca Bursa’nın geleceği artık bu imzada diyebiliriz. Bu yüzden de tarihi anlam ifade ediyor.
Peki, iş imza atmakla bitiyor mu? 
Asla…
Bundan sonra yapılması gereken imzalara sadık kalmak…Hatta mümkünse kirletmeden üretmek…
Zaten imza törenine katılan fakat Antalya’ya atandığı için belki de Bursa adına son imzasını atan Vali Münir Karaloğlu’nun da “Çevreyle ilgili sadece yatırım yapmak yetmez. Etkin denetim şart” diyerek denetimlerin önemine işaret etmesi oldukça dikkat çekiciydi.
Çünkü işin denetim boyutunun patronajı zaten devlet, yani valilik, il çevre müdürlüğü. Dolayısıyla da gereğini yapmak da onlara düşüyor.
Fazla söze ne hacet.

‘Çalı’yı biz yapacağız’


Bu arada Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü’ne  imza atanlardan birisi de Çalı Sanayi Bölgesi adına ÇASİAD Başkanı Halil İbrahim Kuzucu’ydu. Oysa Çalı sanayi bölgesinde hala arıtma yok. Üstelik mülkiyet sorunu devam ediyor.
Başkan Recep Altepe’ye sordum; bölgenin arıtma sorunu nasıl çözülecek?
Başkan da “Arıtmayı biz yapacağız bedelini onlardan alacağız” dedi.
Hasanağa Sanayi Bölgesi yolu için kaynak bulamadığı gerekçesiyle bir türlü kamulaştırmayı yapamayan dolayısıyla da yolun yapımına başlayamayan Büyükşehir Belediyesi’nin Çalı Arıtma Tesisi’ne ne zaman kaynak bulacağı merak konusu doğrusu.

BSMMMO’da seçim zamanı


Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) 22’nci Olağan Genel Kurulu yarın başlıyor.
BAOB Yerleşkesi Oditoryum Salonu’nda, saat 10’da başlayacak genel kurul da adaylar projelerini anlatacak.
Pazar günkü seçimlerde Çağdaş Muhasebeciler Grubu adına Ahmet Hikmet Sönmez, Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubu adına Ali Çevdir, Uludağ Meslekte Birlik Grubu adına da Ali Erdoğan yarışacak.

Çevrenin Oscar’ları sahiplerini buldu


Bursa Organize Sanayi Bölgesi İşadamları ve Sanayicileri Derneği (BOSİAD) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 
Hilton Otel’deki ödül törenine iş dünyasının ilgisi ise oldukça yüksekti. Geçtiğimiz yıl 34 olan katılımcı sayısı bu yıl 53’e çıktı.
BOSİAD Başkanı İlker Oral’ın sözleri de oldukça anlamlı: 
“Üretmek birinci önceliğimiz, fakat kirletmeden üretmek ise ana hedefimiz. Yarışmamıza gösterilen yoğun katılım, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor”
Yarışmada ‘Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler’ kategorisinde Karsan; ‘Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler’ kategorisinde Akbaşlar Tekstil; ‘İzin-lisans Muafiyeti Olan Tesisler’ kategorisinde Oerlikon Balzers Kaplama birincilik ödülünü aldı. 
Ödül alanları da, katılımcıları da kutluyorum.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.