Hava Durumu

Bursa turizmi SOS veriyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2016 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 06:54
Bursa; dağı, denizi, doğası, tarihi, termaliyle aslında bir hazinenin üzerine oturuyor. Ama ne hikmetse turizm pastasından da hak ettiği payı yıllardır alamıyor.
Bunun en temel nedenlerinden birisi bana göre yanlış tanıtım politikasıdır. 
Örneğin; İznik Hıristiyanlar için kutsal bir merkez. Çünkü birinci ve 7. Konsül İznik’te toplanmış. Ayrıca İznik Gölü’nde bazilika bulundu. Bunları anlatmamız gereken yer Hıristiyan dünyası olması lazımken, bizler tabiri caizse Arapların ‘Çöplüğünden’ çıkmıyoruz. 
Bizim yerimizde bir başkası olsa darphane gibi para basar para.
Bakın ne Osmanlı tarihi, ne İznik, ne müze, ne kültür ne de sahil Arapların umurlarında bile değil. Onlar yesin içsin doğada gezsinler.
Oysa Avrupalı öyle mi?
İkinci husus ise İş Yemeği programımda konuğum olan Bursa Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı Ersen Yelkenkaya’nın dediği gibi herkesin kral olmak istemesi.
Halbuki, herkes vezir olmakla yetinip Bursa’nın kral olması sağlansa hem Bursa hem de ülke turizmi kazanacak, kısaca ülke kazanacak
Ama ne yazık ki hala herkes kral olmanın peşinde… O zaman da Bursa vezir bile olamıyor.
Son günlerde turizmde zor günler geçiriyoruz ülke genelinde doluluk oranları yüzde 52’lere kadar gerilemiş durumda. Ekonomik kayıp ise milyar dolarları buluyor.
Tablo Bursa’da da hiç iyi değil. 
Bu yılın ilk 5 ayına bakıldığında Bursa’da da hem doluluk oranında hem de fiyatlarda yüzde 20-25 oranında kayıp söz konusu.
Mutlaka doğru politikalarla doğru adreslere yönelmemiz şart.

Bereket zeytinin tadı kaçmadı


Her ne hikmetse ramazan ayı öncesi sihirli bir el değer  ve etinden sütüne her şeyin ateşi yükselir.
Bereket Marmarabirlik zeytinde ramazan dolayısıyla zam yapmadı. Başkan Hidamet Asa, ramazan ayında gıda fiyatlarındaki artışa rağmen sofralık zeytinde artış olmayacağını hatta zeytinyağında kampanya uygulanacağını belirtiyor.
Başkan tüketiciyi, tağşişli ürünlerden uzak durmaları konusunda da uyarıyor.

Bursa’da Ahilik Haftası


Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB) Başkanı Arif Tak’ın önderliğindeki heyet Ahilik Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu.
Daha sonra Vali Vekili Ergün Güngör’ü ziyaret etti.
Güngör: “ Esnaf toplumumuzun bel kemiği, orta direğidir. Esnafımız ne kadar güçlü ne kadar mutlu olursa toplum da o kadar güçlü, o kadar mutludur” diyor.
Ahilik Haftası’nı kutluyorum.

Çevreye Sönmez destek


Bursa medyasının amiral gemisi Sönmez Medya, bünyesine kattığı elektrikli otomobillerle çevre konusunda da öncülük etti. DMA tarafından tamamen yerli imkanlarla üretilen şarj cihazları medyanın otoparkına monte edildi, Bünyeye katılan araçların böylece şarj meselesi de çözülmüş oldu. Elektrikli otomobiller maksimum 160 kilometre hıza ulaşıyor, tam şarjla 280 kilometre yol alıyor. Araçlar 1,5 saatte şarj edilebiliyor ve en önemli kısmı da 4 liraya tam şarj edilebiliyor.
Bu şu demek; 4 liraya 280 kilometre yol almak mümkün. 
Çevre konusunda söylem değil eylem önemli.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.