Hava Durumu

BUSİAD’ın Alman konukları

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2015 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2015 07:13
Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği BUSİAD, Türk-Alman Ekonomik İlişkileri Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Politikalar Merkezi Sabancı Üniversitesi Stiftung Mercator Girişimi, TÜRKONFED ve MARSİFED desteği ile gerçekleştirilen toplantıda  “Türk-Alman Ekonomik İlişkileri: Bölgesel Bakış Açısından Durum Analizi ve Gelecek Perspektifleri”  ele alındı.
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Türkiye’nin Almanya ile ekonomik bağlarının çok güçlü olduğunu ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin 38 milyar dolara ulaştığını belirterek, Türkiye ihracatının yüzde 9’luk kısmını Almanya’ya yaptığını, ithalatının da yaklaşık yüzde 10’unu Almanya’dan gerçekleştirdiğini vurguladı. 
Göründüğü gibi iki ülke arasındaki dış ticaret dengeli… 
Prof. Dr. Fuat Keyman ise Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerini Bursa’dan başlayarak kapsamlı olarak sadece sanayi yatırımları temelinde değil, ekonomik aktörlerin bu sürece katılımları ve ekonomik aktörler arasındaki diyalogun artırılması yönünde de geliştirmek istediklerini söylüyor.

Almanlar  TOSYÖV’e geliyor

Türk Alman ilişkileri, bu kez TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği ve Alman KONRAD Adenaeur Vakfı işbirliği ile ele alınacak.
TOSYÖV Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı’nın verdiği bilgiye göre, 01 Ekim 2015 Divan Otel’de düzenlenecek toplantıda Türk ve Alman şirketlerinin işbirliği olanakları, KOBİ ve inovasyon politikaları masaya yatırılacak.
Bakın Alman Şansölyesi Sayın Merkel’in son zamanlarda Türkiye karşıtı söylemlerinin arkasından iki ülke dinamiklerinin gerçekleştirdiği bu etkinlikler önemli.
Unutulmamalı ki iki ülkenin tarihe dayanan derin izleri ve sorumlulukları var.
Bu ilişkiler, kişilerle kaim değil.
Kişiler değişir ama devlet politikası değişmez.

Tezatlar ülkesiyiz vesselam

Bu ülkede işsizlik bir numaralı sorun olarak karşımızda dağ gibi duruyor. Son zamanlarda tekrar tırmanmaya başladı. Birçok işletmelerden çıkışlar söz konusu.
Ama işin bir de nitelikli eleman boyutu var;
İş dünyası da nitelikli eleman bulamamaktan yakınır.
Yani tezatlar ülkesiyiz.
İşte BTSO bu konuda da projeler geliştiriyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey nitelikli eleman sorununa; BTSO tarafından hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile çözüm bulmayı hedefliyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.