Hava Durumu

Çalı ‘ıslah’ olacak

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2016 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 06:58
Çalı Sanayi Bölgesi, 1988 yılında dönemin belediyesi tarafından sanayi bölgesi imarına açıldı ve 115 hektar alanda kuruldu.
Halen bölgede 330 firma faaliyet gösteriyor, 11,500 kişi istihdam ediliyor, 250 milyon doların üzerinde ihracat yapılıyor.
Fakat ne hikmetse Çalı Sanayi Bölgesi’nden sonra kurulanların kimisi OSB oldu, kimisi de ıslah OSB . Fakat Çalı makus talihini bir türlü yenemedi. Ta ki Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın belediyeler tarafından imara açılan sanayi bölgelerine ıslah OSB olma fırsatı veren düzenlemeyi yapmasına kadar…
Bakanlığın bu kararı ÇASİAD yönetimini de bir hayli umutlandırmış.
Çalı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Halil İbrahim Kuzucu da düzenlediği basın toplantısında bakanlıkça çıkarılan yeni yönetmelikle Islah OSB olma yolunda önemli bir fırsat yakaladıklarını, ıslah OSB olabilmesi için bölgedeki tüm mülk sahiplerinin mutabakat göstermesi şartının kalktığını söylüyor.
Demek ki, Çalı’nın önü açıldı.
Düşünün hâlâ bölgede arıtma tesisi bile yok. Islah OSB olması halinde bölge, arıtma tesisine de kavuşacak, teşviklerden yararlanılacak.

Bursa’da  Halkidiki  dostluğu


Yunanistan ile Bursa esnafı arasında ekonomik iş birliğinin ilk adımları atıldı.
Mudanya Esnaf Odaları Başkanı Emir Ali Usta’nın davetlisi olarak Bursa’ya gelen Yunanistan’ın Halkidiki şehri Ticaret Odası Başkanı Glikis Georgıos ve yönetim kurulu üyeleri Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak’ı ziyaret etti, ticari işbirliği masaya yatırıldı. 
Komşu belli ki krizden çıkışın yolunu işbirliğinde görüyor.
Ne demişler ‘En kötü diyalog diyalogsuzluktan iyidir’

BEBKA’da başvuru bitti


Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 22 Şubat 2016 tarihinde ilan edilen 2016 Yılı Mali Destek Programları’na başvurular sona erdi.
Toplam 16 milyon TL bütçeli iki başlıkta ilan edilen proje teklif Çağrılarından Havacılık-Raylı Sistemler-Savunma Sanayi Mali Destek Programı’na 67 adet, Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü Mali Destek Programı’na 25 adet olmak üzere toplam 92 adet proje başvurusu yapıldı.
Başvuruların 26 tanesi Bilecik’ten, 31 tanesi Bursa’dan ve 35 tanesi de Eskişehir’den geldi.
Başvurulara ilişkin değerlendirme sürecinin 2016 yılı temmuz ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

BHİD’de görev dağılımı


28 Nisan’da göreve gelen Bedirhan Bozali başkanlığındaki Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) yönetimi görev dağılımı yaptı.
Başkan yardımcılığına Mustafa Sönmezay getirilirken, Pınar Yaltan Mutlu Genel Sekreter, Bahar Erkan Saymanlık görevini üstlendi. Sinem Uğurgün de denetleme kurulu başkanı seçildi.
Bedirhan Bozali bayrağı daha yukarı taşımak istediklerini belirtirken amaçlarının halkla ilişkiler mesleğinin hak ettiği yere gelmesini sağlamak ve mesleğin farkındalığını artırmak olduğunu söylüyor.
Bozali,  “Bursa’da gazeteler, STK’lar SİAD’lar ve kamu kurumlarıyla sürekli iletişim halinde olacağız” diyor
Belli ki öğüdü yuvadan almış sevgili Bozali.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.