Hava Durumu

Çapa’ya gel, ‘Çapa’ya

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2016 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 06:49
Tarladaki çapadan bahsetmiyorum. 
“Gazeteci sevilmek zorunda değil. Çünkü gazeteci genelde eleştirel bakar. Bu yüzden de pek sevilmez” diyen CNN Türk Ekonomi Müdürü Gazeteci Emin Çapa’dan söz ediyorum.
Kendisini fırsat buldukça takip ederim. Özellikle sektörlere yönelik derin analizleri gerçekten son derece dikkat çekici.
Çünkü hangi sektörün ekonomiye kaç paralık katmadeğer sağladığını görebiliyorsunuz.  
Çapa, 2 Haziran’da Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD)’ın konuğu olacak.
Zirveden Gelen Topuk Sesleri paylaşım toplantıları ile bugüne kadar onlarca rol model işkadınını, hem üyeler hem de Bursa iş dünyasıyla bir araya getiren BUİKAD; bu kez erkek-kadın tüm iş dünyasını buluşturmayı hedefliyor.
2 Haziran Perşembe günü Çelikpalas’ta gerçekleştirilecek etkinlikte ‘Yeni Dünyayı Anlamak, Yeni Dünyaya Hazır Olmak’ konulu sunum yapacak.
Çapa vurmasak da Çapa’yı dinleyelim.
Malum ekonomide sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. 

OSB arıtma tesisine büyük ilgi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile OSBÜK tarafından düzenlenen “4. OSB Çevre Zirvesi” ne katılmak için Bursa’ya gelen konuklar OSB Su Arıtma Tesisi’ne adeta hayran kaldılar.
Nasıl kalmasınlar; 
Verilen bilgiye göre, OSB Su Üretim Tesisi Nilüfer Çayı’ndan aldığı günlük 50.000 metreküp suyu arıtıp, terfi pompalarıyla OSB’nin depolarına ve fabrikaların hatlarına dağıtıyor. Böylece 1 milyon metreküp su tasarrufu sağlıyor ve ekonomiye 5 milyon liralık değer kazandırıyor.

Çevre ödülleri sahiplerini buluyor


BOSİAD, geçen yıl BOSB sınırları içindeki fabrikalara yönelik başlattığı ve büyük ses getiren “Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması”nı bu yıl tüm sanayi bölgelerini kapsayacak şekilde organize ediyor. 
Yarın Hilton Otel’de düzenlenecek yarışmanın birincilerine ödül verilecek.
BOSİAD Başkanı İlker Oral, “Yarışmamıza gösterilen büyük ilgi ve yoğun katılım doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Yarışmamıza katılan bütün firmalarımız çevreye olan duyarlılıklarını göstermiş oldular. Sonuçta tek kazanan Bursa ve çocuklarımız olacak. Çünkü başka Bursa yok” diyor.

Deri OSB büyük hedef


Bursa Deri OSB, ülkemizin ilk ihtisas OSB’lerinden birisidir. Sayesinde Tabakhane tarih oldu. 
Gerçi, hala mezbelelik içinde ama neyse…
Pek tabi bu süreçte çok zorluklar da yaşandı. Devlete karşı yükümlülüklerin yerine getirilemediği yıllar da oldu.
Ama müteşebbis heyet iddialı.
Vali Karaloğlu’na yaptıkları ziyarette devlete olan borçların ödenmesine başlandığını belirten Müteşebbis Heyet Başkanvekili Rıfat Aygüler”  OSB’mizde elbirliği ile uygun ortamı sağladığımızda birçok ilden yatırım yapmak isteyen kuruluşlar var.  Gerekli doluluk oranımızı sağlayarak inşallah hep beraber Bursa Deri OSB’yi Türkiye’nin ve dünyanın alanındaki yıldızı haline getireceğiz” diyor.
O halde bir tek şey kalıyor inanmak ve çalışmak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.