Hava Durumu

Çarşının rakibi yine çarşı

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 07:42
‘Çarşı her şeye karşı’ diye tabir var bilirsiniz. Beşiktaşlılara özgüdür, Bu söylem Bursamızda ‘Çarşının rakibi, yine çarşı’ olarak evrildi.
Hiç olmazsa bir aylığına…
Neden mi bahsediyorum?
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından üç yıl aradan sonra yeniden başlatılan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nden.
Hatırlarsınız 10 yılı aşkın süre ‘Bursa Alışveriş Şenliği’ olarak düzenlenen etkinlik, BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle çıta epeyce yükseltilerek yeni versiyonu Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri adıyla yeniden dizayn edildi.
Şenliğin startı dün Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşüyle verildi.
Şenliğin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe çarşının cazip hale getirileceğini belirterek “Çarşının rakibi yine çarşıdır” dedi.
BTSO Başkanı Burkay ise şenliği çok daha verimli, çok daha etkili hale getirdiklerini belirtti.
Gerçekten de doğru;
Alışveriş şenliği kapsamında üye işyerlerinden ister bir seferde ister10 seferde toplam 100 liralık alışveriş yapan tüketiciler arasından yapılacak çekilişle 10 şanslı müşteriye 10 otomobil verilecek. Ayrıca 10 dizüstü bilgisayar ve 10 akıllı telefon da cabası…
22 Mayıs’ta bitiyor, katılmaya değer.

Harmancık’ta termal piyango


Bursa’nın sahip olduğu en önemli doğal zenginliklerden biri hiç kuşku yok ki termal kaynaklardır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Jeotermal A.Ş tarafından Harmancık Ilıcaksu’da başlatılan sondaj çalışmalarında mevcut 4 lt/sn doğal termal kaynak suyunun haricinde 3 lt/sn ve 44°C de yeni termal kaynak bulunduğunu bildirdi.
Şu an aynı bölgeden iki farklı kaynaktan toplamda 7 lt/sn termal suya ulaşıldığını belirtti.
Bakalım ‘termal piyango’ Harmancık’a ne getirecek

Modanın kalbi UHKİB ile atıyor…


Moda konusunda düzenlediği seminerlerle bu alandaki önemli bir ihtiyaca karşılık veren Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, (UHKİB), son olarak ‘Trend Takibi ve Analizi’ semineri düzenledi. 
Tüketici trendlerinin modacılar açısından büyük önem taşıdığını belirtiliyor

‘Hiç’te görkemli final


Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Halkla ilişkiler Çalışmaları (HİÇ) ödül töreni gerçekten görülmeye değerdi. 
Podyum Davet’te yapılan ve 400’ü aşkın davetlinin katıldığı gece, yine çok güzel hazırlanmıştı. 
Özelikle dernek üyelerinden oluşan koronun seslendirdiği ve içinde ‘Hiç’ sözünün geçtiği birbirinden güzel şarkılar davetliler tarafından tam not aldı.
Yeni dönemde aday olmayan Serdar Ömeroğulları böylece güzel bir etkinlikle çok güzel finale imza attı.
Kendisini kutluyorum.
Bu ara BHİD’in 28 Nisan’daki seçimlerinde yarışan iki aday Yusuf Ziya Yüce ve Bedirhan Bozali’nin de konuklarla yakın ilgisi dikkat çekiciydi. 





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.