Hava Durumu

Çetinkaya hem salladı, hem kapattı

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 07:25
Bursa, Bursa olalı böyle bir tören görmedi. Türkiye’de hatta dünyada da örneği yok. 
Çünkü hepimiz biliyoruz ki; törenler hep açılış için yapılır. Kapanış için tören yapıldığını bugüne kadar ne duydum ne gördüm. 
Kimden mi bahsediyorum; Efsane Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 2 Nisan 2005’te açılış kurdelesini kestiği sektörde pek çok ödül alan Çetinkaya İletişim’den, AVEA bayi Mehmet Çetinkaya’dan...
AVEA ve TTNET idarecilerle yaşanan sorunlar nedeniyle Altıparmak’taki işyerinin kepengini törenle indirdi.
Açılışta ne yapılıyorsa kapanışta onun tam tersi yapıldı. İşyeri siyah balonla süslendi. İstiklal Marşı çalındı. Daha sonra ise siyah kurdele kesilmedi. Ancak cenaze marşıyla birlikte siyah perde indirildi. Kınalar yakıldı, helvalar dağıtıldı. 
Kısaca işyerinin ruhuna fatiha denildi. Belli ki bıçak kemiğe dayanmış. 
Sabit telefonundan hâlâ vazgeçmediğim, operatörler arasında zik zak yapmadan ısrarla Aysel’den kalma hattı kullandığım AVEA’yı da barındıran Türk Telekom yönetiminin ülke genelindeki 1555 mağdurun sorununu çözeceğini umuyorum.
 Çünkü Türk Telekom bizim, başka da yok, hepimize lazım.
AVEA idarecilerine yüklenen Çetinkaya’nın şu sözleri oldukça çarpıcı:
“Her zaman ‘hayırlı’ olan; açılışlar değildir. Bazen kapanışlar da ‘hayır’ getirir. Hayırsızların akıbetini simgeleyen kara perdeyi bu gün indiriyoruz. Kına yaksınlar;  ekmek teknesini batırdıkları biz ve bizim gibi 1,555 müteşebbise Fatiha okutanlar.”
Ekliyor:
“Biz şirketimizi seviyoruz. Ben şirketimin AVEA markasına aşığım. Sorun markada veya şirkette değil. Derdimiz, davamız şirket içinde şirketleşen zalimlerle.”
Demek ki durum gerçekten vahim… Türk Telekom’a çözüm yakışır.

Çocuklarınızı BUTGEM’e gönderin

Bursa Teknoloji ve Tasarım Merkezi BUTGEM’n hamisi olarak da bilinen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM’de düzenlenen yaz kursları sayesinde çocukların bileğinin kırıldığını yani iş yapma becerilerinin geliştiğini belirterek meclis üyelerinden çocuklarını bu kurslara göndermelerini istemesi de anlamlıydı.

Bursagaz’ın şampiyon çevrecileri

Sosyal sorumluluk bilinciyle Türkiye’den kazandığını yine Türkiye’nin gelişimi için kullanan Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz’ın geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda şampiyonlar belli oldu.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri Crowne Plaza’da düzenlenen törenle verildi.
Ödül alanları kutluyorum.

Öncelik büyüme olmalı

BTSO’nun mayıs ayı meclis toplantısında söz alan Başkan İbrahim Burkay: “Hükümetin önceliğinin büyümeyi merkeze almak teşvik politikaları da bunu destekler mahiyette olmalı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ‘turkuaz halı’ sözü ileri teknoloji ve katma değerin desteklendiği bir sürecin başlangıcının müjdecisidir.”
Pek tabii bu sözler önemli. Ama Bursa, bundan ne kadar istifade edecek; ben de ona bakıyorum. Çünkü hâlâ teşvik politikasında ve Bursa’ya gelen yabancı sermaye bakımından dezavantajlı durumumuz devam ediyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.