Hava Durumu

Çevdir ibreyi çevirebilecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2016 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 08:44
BSMMMO’nun 5-6 Haziran’daki seçimlerinde Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nun adayı Ali Çevdir ziyaretime geldi ve yapmak istediklerini anlattı. Mesleki sorunlardan bahsetti, çözüm önerilerinden söz etti.
Yerel STK’larla işbirliği ve diyalog içinde olacaklarının da altının çizdi. Meslek etiğini oturtup kalite çıtasını yükseltmek istediklerini vurguladı. 
BSMMMO’da yarış, geçmiş yıllarda genelde üç grup arasında yaşanırdı; Çağdaş Grup, Meslekte Dayanışma Grubu ve Birlik Grubu… 
Fakat son dönemlerde Meslekte Dayanışma Grubu’yla Meslekte Birlik Grubu bütünleşti. Dolayısıyla tek aday çıkıyor seçim meydanına.
Çağdaş Grup’ta ise ön seçim gelenek haline geldi
Aslında son derece demokratik…
Ben de Çevdir’e takıldım; Çağdaşçılar kendi aralarında önseçim yapacaklar. Ama bakıyorum sen rahatsın öyle bir derdin yok deyince; “Ben de Divan Kurulu’nun süzgecinden geçtim. Divan kurulu 4 aday arasından beni tercih etti”diyerek bir anlamda önseçimden geçtiğini belirtti.
Çevdir, 2006 yılından beri çeşitli dönemlerde yönetimde yer aldığını dolayısıyla bilgi ve tecrübesini başkanlıkla taçlandırıp mesleğe hizmet etmek istediğini söylüyor.
Bakalım ibreyi çevirebilecek mi?

Ekonomi Bakanlığı’ndan kompozit onayı

Ülke ihracatının lokomotifi Bursa’da uzay, havacılık ve savunma, raylı sistemler, bebe ve çocuk konfeksiyonu, makine, kimya, gıda, tekstilin ardından son olarak da kompozit alanında da Ur-Ge projesi başvurusu onaylandı. Onaylanan proje sayısı 8 oldu ve Türkiye’de lideriz.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay Bursa iş dünyasını Ur-Ge projeleri ile dünya çapındaki rekabette daha ileri bir platforma taşımayı hedeflediklerini söylüyor.

Bu uyarıya dikkat!

Et fiyatlarına tavan fiyat uygulaması getirildi ama bir işe yaramadı. Niye çünkü süt fiyatları dibe vurdu da ondan. Süt olmazsa et de olmaz bunu unutmamak lazım.
Hatta Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Et ve Süt Kurumu’nun konuya acil müdahale etmesi gerektiğini aksi takdirde süt fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ahırlarda hayvan kalmayacağını söylüyor.
Bu yüzden de kıymanın 50 liraya dayanabileceği konusunda uyarıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.