Hava Durumu

Dikkat elektronik tebligat geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2015 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 07:05
Teknolojideki baş döndürücü hız, hayatımızın hemen her alanına hükmediyor adeta.
Bir zamanlar kapısını aşındırdığımız, gidip geri döndüğümüz kurumların artık neredeyse yolunu bile unuttuk. Çünkü artık elektronik devrim aldı başını gidiyor.
Elektronik devrim kuşkusuz kayıt dışı için de bir caydırıcı güç.
Yani ne alıyorsunuz ne veriyorsunuz kabak gibi ortada.
Dolayısıyla kaçış da yok.
Yılbaşından itibaren de elektronik tebliğ uygulaması geliyor.
Böylece vergi mükelleflerine bugüne kadar yazılı olarak yapılan tebligatlar yılbaşı itibariyle elektronik ortamda iletilecek.
BAOB’da düzenlenen toplantıda konuşan Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu, “Elektronik tebliğ, beşinci gün sonunda okunmasa da mükellefe ulaşmış sayılacak” diyor.
Yani mazeret yok.
Saraçoğlu ayrıca sisteme girmeyenlere ceza kesileceğini belirterek “1’inci sınıf tüccarlar ve serbest meslek erbabı bin 375 lira, 2’nci sınıf tüccarlar ve defter tutan çiftçiler ise 700 lira ödemekle yükümlü olacaklar” ifadesini kullanıyor.
Bu arada süre uzatımı olur mu olmaz mı onu bilmem Ama görünen o ki; lamı cimi yok; herkes er ya da geç elektronik ortama geçmek zorunda.

Sürpriz büyüme

İhracat düşüyor, kapasite kullanımları yerinde sayıyor. Çekler ödenmiyor. Tarım üreticisi yandım Allah şarkısı söylüyor.  Ama TÜİK’in açıkladığına göre 3. çeyrekte yüzde 4 büyüyoruz.
Tabii ki büyümenin artmış olması sevindirici ama ortalık yangın yeriyken, bütün veriler sos verirken hangi ara büyüdük anlamadım.
Tarım ve hizmetlerin katkısı olduğu söyleniyor.
Valla demek ki tarımda işler iyiymiş bizim haberimiz yok!

Sanayicilere ‘havalı’ eğitim

Bursa OSB’deki sanayiciler sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrol yönetmeliği hakkında bilgilendirildi…
Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda özellikle tekstil firmalarının dikkati çekildi.
İşletmeler, hiçbir şekilde ve hiçbir değerin, yönetmelikte yer alan sınır değerini geçmemesi konusunda uyarıldı.
Uyarılara dikkat; Çünkü malum çevre cezaları can yakıyor.

Devir, icat ve yenilik devri…

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen endüstri zirvesinde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener yenilikçiliğe dikkati çekerek şunları söylüyor:
 “Bir ülkenin dengeli ve istikrarlı ekonomiye sahip olabilmesi güçlü makine sanayinin varlığı ile mümkündür. Sahip olduğu yüksek katma değer oranı, teknolojiye dayalı yapısı, geniş bir yan sanayi ağı nedeniyle öne çıkan makine sektörümüz, ülke ekonomisi için tetikleyici güce sahiptir. Artık devir; icat devri, inovatif fikir ve buluş üretme devridir. 
Katılmamak mümkün değil.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.