Hava Durumu

Doğu Garajı’na tahliye yolu gözüktü

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2016 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 07:46
Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Garajı’na Teleferik indirmek istediği bu yüzden Doğu Garajı’nın Kestel’e taşınacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Doğu Garajı’nı kullanan İnegöl ve Yenişehir otobüs ve minibüs esnafına tebligatlarının gönderildiği söyleniyor. Kestel ve Gürsu ise topun ağzında…
Tabiri caizse yaklaşık 300 minibüs için düğmeye basıldı. 
Yenişehir ve İnegöl ilçelerine çalışan 150 minibüs için 15 Nisan’a kadar süre veren Büyükşehir Belediyesi Doğu Garajı’nı da Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesi’nin kuzeyine yaklaşık 2 bin metrekarelik alana taşıyacak. 
Karara, MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal tepkili:
 “Sırf BURULAŞ araçlarının daha fazla para kazanabilmesi için bu şekilde bir karar alınıyorsa bu fırsat eşitliliğine aykırıdır. Ankara trafiğini rahatlatmak adına bu kararı aldık diyorsanız bu da yanlış bir yorumdur. Ankara trafiğini etkileyen bu hatlarda çalışan minibüs ve otobüsler değil, özel araçların kurallara aykırı olarak hareket etmesidir. Minibüslere belli bir disiplin getirilmek isteniyorsa, sağ şeritlerde araçların park edilmesi engellenmeli, ücretli park yerleri kaldırılmalıdır.” 
Ücretli park ne yazık ki; Bursa’nın sorunu… Çözeni alnından öperim.

BEBKA kümeye güveniyor

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, bölgedeki küme girişimlerinin birbirini tanıması, karşılıklı tecrübelerin aktarılması ve kümelenme sürecine başlama ve destek alma aşamasında olan sektörel grup ve derneklerin bu süreçle ilgili bilgi birikimlerinin artırılması amacıyla düzenlenen “Bölgesel Küme Buluşmaları”nın üçüncüsü Bursa’da gerçekleştirildi.
Bölgenin, küme çalışması açısından zengin olduğu belirtiliyor.

Ne kadar inovasyon o kadar gelişim

‘Hızlı İnovasyon Teknikleri ve Sanayiye Uygulanması’ başlığıyla bir seminer düzenleyen UİB, üyelerinin küresel arenada rekabet edebilmeleri için inovasyona ağırlık verilmesi gerektiğini her alanda dile getirmeye devam ediyor.
Ruhi Kaykaycıoğlu “Türkiye’nin uzun vadeli ihtiyaçlara çözüm getiren daha fazla üretime aktarılabilir inovasyona ihtiyacı var” diyor
Katılmamak mümkün değil.

Bilgi güvenliğimiz korkutucu

BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu tarafından organize edilen “Kurumlarda Bilgi Güvenliği” panelinde konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Ispalar Güneri, yenileşim sürecinde olan firmalarda bilginin en temel işletme girdisi olarak algılandığını ifade ederek, Kurumsal bilgilerin iş gücü, sermaye ve hammaddeden daha önemli hale geldiğinin altını çizdi.
Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Yıldırım, “Dijital Çağın Savaşları: Kurumlarda Bilgi Güvenliği” isimli bir sunum yaptı. Sunumunda dijital çağ, siber savaşlar, saldırılar, savunmalar, kurumsal önlemler gibi konulara değindi.
Kısaca bilgi güvenliğiyle ilgili ortaya konulan rakamlar korkutucu. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.