Hava Durumu

Dönüşüme ‘Kaya’ gibi destek

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2016 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2016 07:43
Hafta sonu İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde dananın kuyruğu kopuyor.
Adaylardan Maksut Kaya, Kamil Goral ve Fatih Canbazoğlu ile birlikte ziyaretimize geldi ve projeleri anlattı.
Çalışma Grubu adına yarışa katılan Kaya’nın emsal artışına bakışı da diğer adaylardan farklı değil.
Kendisi de kentsel dönüşümün mutlaka olması gerektiğini ancak bunun önce belediye planlarına işlendikten sonra yapılmasının doğru olduğunu savunuyor.
Şu andaki hızla gidilirse Bursa’da kentsel dönüşümün 125 yıl süreceğine işaret ederek “Belediye meclisinden geçmeyen planın Ankara’dan onaylanması doğru değil” ifadesini kullanıyor. 
Ayrıca TMMOB kanununun günümüz ihtiyacına cevap vermediğini belirterek TMMOB yasasının güncelleşmesi için çalışacaklarını belirtiyor ve odaların da il odalarına dönüştürülmesi gerektiğini söylüyor
Ayrıca imar kanunu ve yapı denetim kanununun birleştirilmesi gerektiğini vurguluyor. 

UZK’dan Marmarabirlik jesti

Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktörlüğü’ne seçilerek geçtiğimiz ay yeni görevine başlayan Abdellatif Ghedira, ilk resmi ziyaretini Marmarabirlik’e gerçekleştirdi. 
Ghedira, Marmarabirlik’te uygulanan natural fermantasyonun Konsey tarafından tanınması için gereken desteği vereceklerini söyledi.
Marmarabirlik’in hiçbir katkı maddesi kullanmadan uyguladığı Natural fermantasyon tekniğini dünyaya anlatacaklarını belirtiyor. 
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa da üretim süreçlerinde tamamen doğal işleme tekniği uyguladıklarını ürünlerinin bu yönüyle piyasadaki diğer ürünlerden ayrıldığını kaydediyor.

Çin klimasına antidamping

Çin Halk Cumhuriyeti menşeli “Yalnız belirli salon tipi sıcak ve soğuk hava cihazları” için açılan nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı
Daha önce açılan soruşturma sonrasında zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu, mevcut önlemin (CIF bedelin %34,27) yetersiz kaldığı tespit edildiği belirtildi.
İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Kararı ve Ekonomi Bakanı’nın onayı ile soruşturma konusu ürün için uygulanmakta olan dampinge karşı önlem artırılarak söz konusu ürün için CIF bedelinin %56,50’si oranında dampinge karşı önlemin yürürlüğe konduğu açıklandı.

Sanayiyle üniversite arasında köprü olacağız

Remzi Çınar, akademik odalar arasında dik duran ve bu duruşunu da bilimsel verilere dayandıran bir başkan profili olarak tanınır.
3 dönemdir Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi başkanlığını yürütüyor. 20-21 Şubat 2016 tarihlerinde de Katılımcı Mühendisler adına 4. kez başkanlığa aday gösterildi.
Şu ana kadar tek aday gibi duruyor. Çünkü başka aday şimdilik yok.
Çınar, gazetemizi ziyaretinde “Katılımcı Mühendisler olarak ülkemiz ve kentlerimizin, birliğimiz ve odamızın, mesleğimiz ve meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarını korumak için Atatürkçü, çağdaş, demokrat, yurtsever karakteriyle; 
araştıran, direnen, birlikte üreten ve yöneten bir ekip olarak adayız” diyor. 
Ayrıca mesleki sorunların yanında Ar-Ge, Ür-Ge inovasyon gibi konulara     odaklanacaklarını da söyleyen Çınar, “Üniversite Sanayi arasında köprü olacağız” ifadesini     kullandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.