Hava Durumu

Ekonomi Bakanlığı’ndan dış ticarete yeni ayar

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2015 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2015 09:36
Ekonomi Bakanlığı tarafından İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı’nda değişiklik yapıldı.
Değişiklik, kalkınma planları ve yıllık programlardaki toplumsal ve ekonomik hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla yapılacak faaliyetlerin, uluslararası kuruluşlara olan yükümlülüklerimize aykırılık teşkil etmeyecek yöntemlerle desteklenmesini kapsıyor.
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
 Pwc Gümrük Bülteninde yer alan bilgiye göre, İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararının yeni hali şöyle:
“Bölgeler arası farklılıklardan kaynaklanan ekonomik ve sosyal dezavantajların ortadan kaldırılmasına, yeni eğitim olanakları sağlanarak istihdamın güçlendirilmesine, özellikle yeni ürün, üretim sistemi ve teknoloji kullanan sektörde araştırma-geliştirme ve dış ticaret dengesini iyileştirmeye yönelik programların uygulanmasına devlet yardımları yapılmasına,üretim alanında faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin örgütlenmelerine, çevre sorunlarının önlenmesi için sanayinin yeniden yapılanmasına, GATT taahhütlerimiz çerçevesinde tarım ürünlerinin desteklenmesine, ürünlerimizin uluslar arası alanlarda tanıtım ve pazarlanmasına ilişkin devlet yardımlarını kapsar.”
Aynı Karar” araştırma-geliştirme(AR-GE) ve dış ticaret dengesini iyileştirmeye yönelik yardımları kapsar”şeklinde             değiştirilmiştir.
Değişikliğin iş dünyasına olumlu yansımasını ve dış ticaret dengemizde müspet yönde katkı koymasını diliyorum.

Eğitimde Tofaş farkı

Yıllardır Türk otomotiv sektöründe zirvede dolaşan TOFAŞ bu kez eğitimin zirvesine çıktı.
Nasıl mı?
 2014-2015 öğretim yılında, Bursa’nın Nilüfer ilçesinin Özlüce mevkiinde eğitime başlayan Tofaş Fen Lisesi’nin ilk mezunları,  (Lisans Yerleştirme Sınavı) LYS’de yüzde 84’lük başarı oranıyla Bursa’daki en başarılı ortaöğretim kurumu oldu.
Tofaş ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ortaklığıyla  hayata geçirilen, toplam 12.257 m2’lik alanda 16 derslik, 280 kişi kapasiteli 70 yurt odası ve bir spor salonu bulunan Tofaş Fen Lisesi, ilk mezunlarını bu yıl verdi. 
Biliyorsunuz ülkelerin kalkınmasında eğitimin önemi tartışılmaz 
Çünkü biliminde, teknolojinin de orta gelir tuzağından çıkışın yolu eğitimden geçiyor.
Tofaş Fen Lisesi’nden çeşitli üniversitelere yerleşen 72 öğrencinin 39’u tıp bölümünü tercih etti.
Dolayısıyla TOFAŞ’ın eğitime yaptığı bu katkı bence takdire şayandır. Ayrıca ilk yılda elde edilen başarıda eğitim kadrosunun da katkısı inkar edilemez. Kendilerini de kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.