Hava Durumu

Ev &Stil, Evteks’e rakip olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2016 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 07:03
Son yıllarda ev tekstil sektöründe önemli mesafe aldık. Büyüme rakamlarımız ortalamaların üzerinde. Ev tekstili ihracatımız toplam 3,5 milyar doları aşıyor.
Her ne kadar 83 milyar doları aşkın dünya pazarında yeterince pay alamasak da, büyüme performansımız alacağımız payın artacağını gösteriyor.
Ev tekstili deyince Bursa’ya ayrı bir paragraf açmak gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü ev tekstil sektörünün üretim üssüyüz adeta…
Zaten İstanbul CNR EXPO’da Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD)’ın öncülüğünde 22.’si gerçekleştirilen dünyanın ikinci en büyük ev tekstil fuarı Evteks’e baktığımızda da bunu görüyoruz. Tam 230 Bursalı firma stant açtı.
Tabiri caizse fuara damgamızı vurduk.
Fakat BTSO Başkanı Burkay’ın söyledikleri taş yerinde ağırdır sözünü hatırlattı bana:
“Firmalarımızın bu fuara yüksek düzeydeki katılımı üretimin merkezi konumundaki Bursamızın fuarcılık alanındaki ihtiyacını da ortaya koyuyor. BTSO öncülüğünde hayata geçirdiğimiz Ev&Stil, COHO ve Junioshow bu kapsamda kentimize kazandırdığımız önemli fuarlar arasında yer alıyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Ev&Stil Fuarı’nda da firmalarımızın güçlü ticari bağlantılarla ürünlerini sergileyeceğine inanıyorum”
Bir yandan TETSİAD CNR işbirliğiyle gerçekleştirilen Evteks, öbür tarafta BTSO TÜYAP işbirliğiyle organize edilen Ev&Stil.
Ne dersiniz?
Ev&Stil, Evteks’e rakip olur mu?

Annelere kötü haber


MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na "Tüm doğum yapan kadınlar neden 'doğum borçlanması' uygulamasından faydalanamıyor" diye sordu.
Bakanlığın verdiği yanıt tüm kadınları üzecek cinsten.
 Şöyle ki “Sigortalı olmadıkları dönemde doğum yapan annelere borçlanma hakkı tanınması ile ilgili kurumca yapılan bir çalışma bulunmamaktadır” deniliyor.
Öyle gözüküyor ki ‘Tüm doğum yapan kadınlara borçlanma hakkı’ umudu başka bahara kaldı.

İnegöl’de çarşıya yeni düzenleme


İnegöl Belediyesi, şehrin merkezi konumunda olan ve gün içerisinde yoğunluğun had safhaya çıktığı çarşıda yeni bir uygulamaya geçildi. 
Çarşı içerisinde alışveriş ortamını tehlikeye sokan bisiklet, şarjlı bisiklet ve motosikletlerin çarşıya girmesine artık izin verilmeyecek
Daha yaşanabilir bir kent hedefiyle başlatılan uygulama ile toplu yaşama sorumluluğunun ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

Ticaretin kalbi Bursa’da atacak


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu 28 Mayıs 2016 tarihinde Bursa’da “Bölgesel İş Geliştirme” toplantısı düzenleyecek.
2014 yılından bu yana düzenli olarak yılda en az 2 defa farklı bölgelerde gerçekleştirilen Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’nın 6’ncı ayağı. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Merinos AKKM’de gerçekleşecek.
Toplantıda sağlık sektöründe teknolojik gelişmeler konusu değerlendirilecek.
Söylendiğine göre 20 farklı şehirden üç bin üye katılacak. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.