Hava Durumu

Ewe, Bursagaz’la üçlü devrime hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2016 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2016 08:23
Siz hiç Türkiye’de hem doğalgazı, hem elektrik enerjisini, hem de internet hizmetini tek elden alanı duydunuz mu?
İtiraf edeyim ben duymadım.
Zaten yok ki duyalım.
Ama bu yazıyla duyacaksınız.
Bursagaz’ın yüzde 80’ine sahip olan Alman enerji devi Ewe AG Bursa’da  devrim niteliğinde üç hizmeti bir arada vermeye hazırlanıyor. Fazla değil bu yıl içinde bu mümkün olabilir. Çünkü grup, doğalgaz dağıtım ve satışın yanında elektrik enerjisi ve internet işine girmiş durumda.
Devrim niteliğindeki bilgiyi Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola duyurdu. 
Crowne Plaza’da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Genel Müdür Ahmet Hakan Tola Ewe AG olarak Türkiye’deki bir internet şirketinin satın alındığını ayrıca 2012 yılından itibaren elektrik enerjisi satışı da yaptıklarını fakat yeni dönemde güneş enerjisine yatırım yapacaklarını dolayısıyla da bu yıl içinde bu hizmeti ‘bir paket program’ dahilinde müşterilerle buluşturacaklarını söyledi.
Bu hizmetlerin tek elden alınması tüketici açısından avantajlı olabilir. Ama sanırım tüketici daha çok kendi cebine yansıyana bakacaktır.

İznik gaza değil ‘Bursagaz’a geldi

Yönetim kadrosunun da eşlik ettiği toplantıda Tola, birbiri ardına müjdeli haberler verdi;
Şöyle ki; İznik’e son iki yıldan beri toplam 33 milyon liralık yatırım yapıldı.
Mayıs ayı içinde İznik’e gaz akışı başlayacak
Ayrıca doğalgaz şebekesi olmayan dört dağ ilçesi Orhaneli, Keles Harmancık ve Büyükorhan’ı lisans alanına dahil etmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’na başvuru yapıldı bile. 
Kısaca doğalgaz rotası dağ ilçelerine uzanacak.

Yeşil direniş BAOB’da konuşulacak

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği’nin öncülüğünde, 6 Mart 2016’da Doğu Karadeniz’ de planlanan Yeşil yol, Artvin Cerattepe Maden İşletmeciliği, Hes’ lerle gelinen son noktayı değerlendirecek. 
Farkındalık oluşturmak ve halkın bilinçlenmesini sağlamak amacıyla oluşturulan etkinliğe Cerattepe direnişinin simge ismi Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da katılacak.

Koçdemir’den ‘fatura’ isyanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’yle ilgili sözleri gündemden düşmüyor.
Çok çarpıcı bir tespit MHP Milletvekili Kadir Koçdemir’den geldi.
Tüketicilerden gelen şikayetlerle sık sık gündeme gelen elektrik faturalarını Meclis gündemine taşıyan Koçdemir, Elektrik dağıtım şirketlerinin, Yargıtay kararına rağmen faturaya yansıtılan yüzde 22’lik bedelin ardından şimdi de şebekelerinde meydana gelen arızaların tespit ve onarım maliyetini, ilgili mevzuata aykırı olarak abonelere fatura etme yoluna gittiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın Anayasa Mahkemesi’ni tanımadığı bir yerde elektrik firmalarının Yargıtay’ı dikkate almalarını beklemek hayal olur”  diyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.