Hava Durumu

Eylemin kaç para eder?

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 07:17
Orman ve Suişleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa’nın 2016-2019 yıllarını kapsayan doğa turizm eylem planını hazırladı.
Plan, Bursa kamuoyuna açıklandı.
Hem Orman ve Suişleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, hem de Orman ve Suişleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım eko turizmin öneminin altını çizdiler.
Hatta söylendiğine göre 81 ili kapsayan bir doğa turizmi master plan çalışması yapılmış, eylem planı hazırlanmış. 
Bursa’yla ilgili eylem planını Orman ve Suişleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü’nden uzman biyolog Burçak Gönül anlattı.
Plana göre, 
Bursa’daki milli parklar bünyesinde yer alan koruma alanlarının ekoturizme açılabilmesi için birçok düzenleme ve pek çok yatırım öngörülüyor.
Örneğin; Uludağ Milli Parklar bölgesinde seyir terası yapılacak. Yürüyüş parkuru, kamp karavan alanları, çadır alanları düzenlemesi, yönlendirme tabelaları, bisiklet yolları inşa edilecek.
Ayrıca 2014’te koruma altına alınan Sadağı Kanyonu Koruma Parkı’nda ise öncelikle doğa yürüyüş parkurları ahşap köprü yapımı, yağmur barınakları altyapı tesisleri hayata geçirilecek. Foto safari ve bisiklet yolları yapımı da planda yer alıyor.
Suuçtu Şelalesi için ise yürüyüş yolları altyapı tesislerinden farklı olarak lezzet durağı yapımı planlanıyor ve Kemalpaşa tatlısı gibi yöresel lezzetlerin satışa sunulacağı bir merkez olacak. 

Uluabat’a manda evi


Aynı şeyler Uluabat Sulak Alanı için de geçerli, ama orada turna balığı lezzet noktası ve manda evi gibi farklı projeler göze çarpıyor. Söylendiğine göre yörede mandacılık yaygın.
Eylem planında İznik Gölü Sulak Alanı ve Karacabey Kocaçay Deltası Sulak Alanı ve longoz ormanlarına ilişkin projeler de yer alıyor.
Bunların hepsi oldukça heyecan verici; Tamam da; Bu yatırım projeleri için Bursa’ya ne kadarlık bir bütçe ayrıldı bilmek isterdim. 
Buradan soruyorum; 
Senin ‘Eylemin’ kaç para eder?

BTSO arayı buldu


BTSO bünyesinde geçtiğimiz yıl hayata geçirilen arabuluculuk merkezi büyük bir uzlaşıya imza attı
Geçtiğimiz yılın aralık ayında çıkan yangında büyük zarar gören Işıksoy Tekstil, 230 işçisiyle arabulucu sayesinde uzlaştı. Söz konusu uzlaşma, işçi- işveren arasında tek seferde çözülen en büyük arabuluculuk dosyası olarak kayıtlara geçti. 
Kutluyorum.

Kınıyorum


Evliyalar kenti Bursamız kalleş bir terör eylemine sahne oldu. 
Tek tesellimiz can kaybı olmaması…
Bir kez daha söylüyorum;
Bu ülke masa başında kurulmadı, öyle adi masa başı oyunlarına da asla boyun eğmez. 
Benim merak ettiğim konu; 
Bu kadar sıkı güvenlik önlemlerine rağmen bu insan Bursa’ya nasıl ulaştı.
İki; kadınlarımız neden bu kadar zayıftır. Neden her canlı bombanın altından kadın çıkar.
Bu vesileyle ucuz atlattığımız hain terör eylemini gerçekleştirenleri, onu kullananları ve ülkeyi bu noktaya getirenleri şiddetle kınıyorum.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.