Hava Durumu

İMOS’tan mobilyaya tasarım dopingi

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2016 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 08:33
İnegöl, Türkiye’nin sıra dışı ilçelerinden birisidir. 
Örneğin; nüfus bakımından 2014 yılı itibarıyla 16 ili geride bırakıyor. Dış ticaret fazlası veriyor. Ülkedeki mobilya üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor, en önemli üretim üssü konumundadır. İnegöl köftesi ise ilçenin en önemli lezzet markası haline geldi.
Sıkı durun şimdi de mobilya tasarım merkezi olmaya odaklanmış durumda.
Kısaca mobilyaya tasarım katacak ihracatın tozunu atacak.
Mobilyacıların çatı kuruluşu İMOS, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği bu bağlamda tasarım bilincini genç beyinlere aşılama adına bu yıl ikinci kez “I’m Design” mobilya tasarım zirvesini düzenliyor.
Dernek Başkanı Yavuz Uğurdağ, Almira Otel’de düzenlenen toplantıda, “Çok başarılı ve verimli biçimde tamamladığımız geçen yılki organizasyondan sonra bu yıl da “I’m Design” programımızın ikincisini 22-26 Mart tarihleri arasında İnegöl’de gerçekleştireceğiz. Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen İnegöl, artık ülkemizde tasarım merkezi olma yolunda da hızlı ilerlemektedir” diyor ve etkinliğe, dünyaca ünlü tasarımcıların katılacağını söylüyor.
Tasarım zirvesinin hemen ardından da 5-10 Nisan tarihleri arasında da mobilya fuarının düzenlendiğini düşünürsek zirvenin önemi daha iyi ortaya çıkıyor. Çünkü mobilya tanıtım süresi uzatılmış oluyor ki bence çok mantıklı. 
Tabiri caizse İMOS, bir taşla iki kuş vuracak. 

TÜYAP Kitap sofrasına buyurun

14. Kitap Fuarı bugün TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitap kurtlarıyla buluşuyor.
TÜYAP ve BTSO işbirliğinde düzenlenen Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği fuara bu yıl 300 civarında yayınevi, 600 civarında yazar ve sanatçı okurlarıyla sevenleriyle imza günlerinde buluşacak. 
200 bini aşkın da ziyaretçi bekleniyor.
Hani bir şarkı var ya; Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına ben de diyorum ki buyurun gençler buyurun TÜYAP Kitap sofrasına…
Ayrıca fuarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını da belirtmekte fayda var.
Her yıl müthiş bir ivme yakalayan Bursa Kitap Fuarı geçtiğimiz yıl göğsümüzü kabarttı.
Neden biliyor musunuz? 
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal’ın verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Bursa Kitap Fuarı 202 bin ziyaretçiyle İzmir’i geçerek ikinci sıraya oturmuş. 
Yakışır.

Moda rüzgârı DOSAB’dan esti…

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği, (DOSABSİAD) kış aylarının trendleri ve renklerini masaya yatırdı. Bu bağlamda dünyaca ünlü trend ajansı Nelly Rodi’nin Türkiye temsilcisi Ahu Barut’u üyeleriyle buluşturan DOSABSİAD bir organizasyona daha imza attı.  
Ahu Barut, Bursalı tekstilcilere günümüzün mega trendlerinden bahsetti.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.