Hava Durumu

İndirimli satışlara çekidüzen mi geliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2015 07:38
BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Perakende Ticaret Konseyi’nin ilgili komite üyelerinin önerileri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmalarına ışık tuttu. 
Konseyin, ‘Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı’na ilişkin önerilerinden olan ‘indirimli satışlar’ konusu yeni yönetmelik taslağında yerini aldı. 
Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, alışveriş merkezleriyle ilgili yönetmelik taslağında indirimli satışlara standart getirilmesi ve alışveriş merkezlerinin niteliklerinin tekrar belirlenmesi gibi konularda yeni düzenlemelere gidildi. 
Valla bu konu yıllardan beri konuşulur. Ama imam bildiğini okumaya devam ediyor.
Hani iktidarın bir sloganı var; ‘onlar konuşur AK Parti yapar” diye 
Oysa bugüne kadar özellikle perakende yasası konusunda hep konuşuldu ama bugüne kadar kimse kılını kıpırdatmadı.
Şimdi görünüyor ki konu bir kez daha bakanlığın gündemine girmiş durumda. 
Ama hayata geçirilip geçirilemeyeceğini bekleyip göreceğiz.

***

Elinsan çevreyle büyüyor

Elinsan Grup Yönetim Kurulu üyesi Numan Çakır ziyaretime geldi. Kendisi aynı zamanda Nilüfer Belediyesi AK Parti Meclis üyeliği de yapıyor. Yani masanın her iki tarafında da bulunuyor.
Kendisiyle üretim ayağını yani Elinsan Grup’u konuştuk. Geçmişi 25 yıl öncesine dayanıyor. Başlangıçta bakım ve servis hizmeti veren şirket, daha sonra gelişen konjonktürü de göz önüne alarak özellikle çevre konularına odaklanmış. 
Firma iş hijyeni ölçüm ve yeterlilik belgesini alan Türkiye genelinde 16 firmadan birisi.   Bence önemli bir ayrıntı
Şirketlerden birisi çevre üzerine ölçüm ve analiz yapan Çevre Laboratuvarı… Türkiye’de en kapsamlı laboratuvarlardan birisi olarak adlandırılıyor. 
İkincisi çevre üzerine danışmanlık yapıyor. Diğeri de doğalgaz brülör servis hizmetlerini yürütüyor. Ayrıca bacalara ölçüm cihazları kuruyor.
Sistemi bunlar kuruyor ama bakanlık online kontrol ediyor, uymayanlar anında tespit ediliyor ve cezalar da oldukça yüksek haberiniz olsun. 
Yalnız enteresan bir bilgi; çevre konusunda en çok şikayet kireç ocaklarından geliyormuş.

***

Bıçağımız müzelik oldu

Bursa bıçağı kentin en önemli sembollerinden birisi üstelik askerlik anılarının en önemli konu malzemelerindendir. İzne gelen askerden Bursa bıçağı beklenirdi
Ama devir değişti Bursa bıçakçılığı Sürmene’ye kaptırıldı. 
Şimdi Büyükşehir Belediyesi Bıçakçılık Müzesi açarak bıçakçılık sanatını yaşatmanın gayretinde… Başkan Altepe müzenin bıçakçılığın gelişimine katkı koyacağını söylüyor.
Umarım öyle olur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.